Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

L-Glutamina 300 g - szybsza regeneracja

22-01-2012, 8:38
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 95 zł     
Użytkownik marumi_com_pl
numer aukcji: 2002012951
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 10   
Koniec: 15-01-2012 14:20:07
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha





BM FOTO

email: [zasłonięte]@wp.pl

Warszawa, C.H.Panorama
Al. Witosa 31
Wpłata na konto
Polecony priorytet: 7 zł



Wpłata na konto: 15 zł

Po odbiór osobisty zapraszamy do naszego sklepu-magazynu w C.H. Panorama Al.Witosa 31, Warszawa

Pracujemy w godzinach
pon-pt: 11-18
sob: 10-14

UWAGA!!!!
Przed odbiorem prosimy o kontakt telefoniczny
80 1160 [zasłonięte] 2[zasłonięte]2020001 [zasłonięte] 056570

BM POWER NAJLEPSZE ODŻYWKI NA RYNKU DLA AKTYWNYCH !!!

W stanie katabolicznym, np. podczas intensywnego wysiłku fizycznego czy psychicznego, choroby czy infekcji lub przeziębienia organizm rozkłada białka do aminokwasów, aby móc je wykorzystać do tworzenia ciał odpornościowych.

L-leucyna, L-izoleucyna i inne aminokwasy przekształcane są w kwas glutaminowy, z którego uzyskiwana jest L-glutamina . L-glutamina jest idealnym "nośnikiem" azotu.

L-glutamina, która zwykle uwalniana jest z tkanki mięśniowej, poprawia czynność przewodu pokarmowego, zwiększa produkcję glikogenu w wątrobie i potrzebna jest do rozkładu "trucizny komórkowej" - amoniaku - w mocznik (cykl mocznikowy).

L-glutamina pełni również inne bardzo ważne funkcje w komórkach człowieka. Zwiększa biosyntezę DNA i RNA, pobudza wzrost komórek i jest potrzebna do wytworzenia określonych aminocukrów, kwasu amino-masłowego-gamma (GABA) i jak wspomniano wyżej, białek odpornościowych. Udział L-glutaminy jest niezbędny przy biosyntezie glutationu, najważniejszej chyba rozpuszczalnej w wodzie substancji antyoksydacyjnej w obrębie komórki.

L-glutamina posiada szalenie ważne znaczenie dla osób uprawiających praktycznie każdą dyscyplinę sportu, związaną z wysiłkiem fizycznym. Jest doskonałym antykatabolikiem, przeciwdziała rozpadowi tkanki mięśniowej w sytuacjach stresowych. Działa anabolicznie, zatrzymując azot w organizmie przez co wspomaga syntezę białka w organizmie ponadto stymuluje wytwarzanie hormonu wzrostu - hGH. Twoje mięśnie składają się z tego aminokwasu aż w 60%! Dzięki glutaminie uodpornisz swój organizm na różnego rodzaju infekcje, dodatkowo usprawnisz pracę oraz perystaltykę jelit. L-glutamina, to najbardziej elementarny składnik Twojej codziennej suplementacji.

L-glutamina stymuluje komórki systemu odpornościowego czyli immunocyty, którym jest potrzebna do przemian energetycznych i przemiany purynowej. Tym tzw. "wyzwalaczom" reakcji odpornościowej potrzebnej potrzebna są wysokie stężenia L-glutaminy w plazmie. Niski poziom L-glutaminy wpływa niekorzystnie na działanie systemu odpornościowego. Osłabienie tego systemu często doprowadza do powstawania wielu chorób przewlekłych , w tym także nowtworów. Wyniki badań naukowych wykazały fenomenalne i różnorodne działania tego aminokwasu. Badania na pacjentach chorych na raka, poddanych operacji przeszczepu szpiku kostnego wykazały, że suplementacja L-glutaminy wyraźnie ogranicza spodziewany spadek bilansu azotowego, redukuje częstość infekcji klinicznych i co chyba najważniejsze - zmniejsza ilość dni, które pacjenci muszą spędzić bezczynnie w szpitalu.

Przekonujące jest działanie anty mikrobiotyczne L-glutaminy może być wskazana również w przypadku innych chorób powodujących utratę dużych ilości azot, urazów, posocznicy, czy chronicznych schorzeń o nieznanych przyczynach. Dalszym działaniem L-glutaminy jest zapobieganie powstaniu obrzęków, które są klasycznym przykładem uszkodzeń tkanek poprzez infekcje czy stany zapalne.

Zastosowanie :
- wzmacnia system odpornościowy
- zwiększa regenerację organizmu
- działa antykatablicznie
- powoduje szybszą budowę czystej masy mięśniowej
- zwiększa siłę

Przeciętne polecane dawki L –Glutaminy to 5 - 10 gram ( 1-2 łyżeczki) dziennie.