WYBIERZ COŚ JESZCZE - ZA WYSYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ !!!
PROMOWANE MARKI
Kyocera Kyotop Sashimi 20cm nóż ceramiczny
Sashimi jest typowym japońskim nożem kuchennym, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Okaże się zatem niezwykle praktyczny podczas przygotowywania sushi oraz innych potraw, które w swej doskonałości wymagają kunsztu, precyzji i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, jednostronny szlif - czyste cięcie, natomiast podwójnie wypalana ceramika, z której wykonano ostrze, gwarantuje, że wszystkie potrawy zachowają swój naturalny smak i nie stracą witamin, a sam nóż będzie służył przez wiele lat, bez konieczności częstego ostrzenia.
Nóż ostrzony jednostronnie.
Ostrze – Wysokiej klasy, podwójnie wypalana, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
Długość ostrza – 20cm
Rączka – Odporne na wilgoć drewno Pakkawood
Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i "oryginalnego" smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.
Koniecznie zobacz produkty innych naszych znakomitych producentów klikając w obrazki z logo zamieszczonepo lewej stronie.

Wszelkie potrzebne informacje dotyczące płatności, wysyłki oraz kontakt znajdują się na dole każdej naszej aukcji.
