Ta aromatycna i pachnąca świerzością mieszanka jest doskonała na upalne dni. Dzięki zawartości ananasa kandyzowanego jest odświażająca i aromatyczna. Lekko kwiatowego smaku nadają kwiaty słonecznika, kwiaty pomarańczy oraz bławatek, dzięki któremu otrzymujemy również niebieskie motywy w suszu. Całość jest zamknięta znakomitą herbatą jaką jest Yunnan Black.
Sposób przygotowania:
Łyżeczkę suszu zalać wrzącą wodą, a następnie parzyć przez 3 do 5 minut. Nie należy przekraczać tego czasu, gdyż herbata nabrać może smaku goryczy. Liście zalewa się wodą o temperaturze około 95 stopni Celsjusza. Takie parzenie zagwarantuje niepowtarzalny, intensywny aromat i jeszcze milsze doznania smakowe.
Herbata czarna jest najbardziej popularną odmianą spośród wszystkich herbat świat. Otrzymuje się ją w wyniku pięciostopniowego procesu: więdnięcia, skręcania, fermentacji, suszenia oraz sortowania liści. Aromat czarnej herbaty tworzy się w trakcie parzenia i jest wyczuwalny przez około 6 minut. Właściwy smak i romat jest osiągalny tylko przy świeżo zaparzonej gorącej herbacie.
|