Kwasy omega 3-6-9 1000mg!!! Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) to kwasy, które nie są syntezowane w organiźmie człowieka i muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Zalicza się do nich kwasy omega-3, omega-6, a także omega-9. Kwasy omega-3 i omega-6 należą do grupy wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Wśród kwasów omega-3 wyróżnia się: - kwas eikozapentaenowy- EPA. Jego źródłem są ryby morskie(szprotki, tuńczyk, makrela, łosoś, sardynki, dorsz, śledź), a także kawior i owoce morza. 1. Wspomagają pracę serca i działanie układu krążenia. 2. Stanowią niezbędnik dla prawidłowej pracy mózgu oraz centralnego układu nerwowego. 3. Są prekursorami niektórych hormonów odpowiedzialnych za ważne procesy zachodzące w naszym organiźmie ( krzepnięcie krwi, zwężanie oskrzeli, różnicowanie komórek, reakcje naczynioruchowe, reakcje układu odpornościowego). Ponadto ze względu na ich udział w budowie serotoniny (hormon szczęścia) wykazują antydepresyjne działanie. Ich niski poziom, poza wymienionymi stanami depresyjnymi, może wywoływać również zaburzenia emocjonalne. 4. Wpływają dobroczynnie na skórę, włosy i paznokcie. Już po trzech tygodniach regularnego spożywania kwasów omega-3 i omega-6 możemy dostrzec korzystne zmiany w obrębie skóry, która staje się bardziej elastyczna, nie wysusza się, a jej kolor ulega wyrównaniu. Po okresie trzech miesięcy włosy i paznokcie zostają wzmocnione, są wyraźnie zdrowsze i bardziej odżywione. 5. Pomagają łagodzić stany zapalne stawów i kręgosłupa. Kwasy omega-3 w przeciwieństwie do pozostałych, szczególnie zwierzęcych, nasyconych tłuszczy, wykazują działanie przeciwzapalne, łagodząc objawy reumatoidalnego zapalenia stawów. 6. Wspomagają odchudzanie. Kwasy omega-3 i omega-6 nie odkładają się w komórkach tłuszczowych. Poza tym wspomagając pracę mózgu ułatwiają jego odpowiednie reagowanie na hormon wytwarzany przez tkankę tłuszczową - leptynę. Hormon ten wpływa na zmniejszanie apetytu i reguluje poziom stężenia glukozy we krwi. Poziom leptyny w organiźmie człowieka jest propocjonalny do ilości jego tkanki tłuszczowej. U ludzi z nadwagą i otyłych jest go więc za dużo. To z kolei powoduje brak reakcji mózgu na korzystne działanie leptyny powodując zaburzenia łaknienia. Wzbogacenie diety w kwasy omega-3 i omega-6 reguluje ten proces, ułatwiając nam spalanie tkanki tłuszczowej. 7. Podnoszą odporność organizmu na różnego typu bakterie i wirusy. Podczas choroby wzmacniają mechanizmy obronne ustroju. Natomiast po przebytej chorobie wspomagają procesy regeneracyjne. Ponadto przeciwdziałają zmianom nowotworowym, astmom i różnego typu alergiom.
Kwasy omega 3-6-9
1000mg!!!
1. Wspomagają pracę serca i działanie układu krążenia.
2. Stanowią niezbędnik dla prawidłowej pracy mózgu oraz centralnego układu nerwowego.
3. Są prekursorami niektórych hormonów odpowiedzialnych za ważne procesy zachodzące w naszym organiźmie ( krzepnięcie krwi, zwężanie oskrzeli, różnicowanie komórek, reakcje naczynioruchowe, reakcje układu odpornościowego). Ponadto ze względu na ich udział w budowie serotoniny (hormon szczęścia) wykazują antydepresyjne działanie. Ich niski poziom, poza wymienionymi stanami depresyjnymi, może wywoływać również zaburzenia emocjonalne.
4. Wpływają dobroczynnie na skórę, włosy i paznokcie.
Już po trzech tygodniach regularnego spożywania kwasów omega-3 i omega-6 możemy dostrzec korzystne zmiany w obrębie skóry, która staje się bardziej elastyczna, nie wysusza się, a jej kolor ulega wyrównaniu. Po okresie trzech miesięcy włosy i paznokcie zostają wzmocnione, są wyraźnie zdrowsze i bardziej odżywione.
5. Pomagają łagodzić stany zapalne stawów i kręgosłupa. Kwasy omega-3 w przeciwieństwie do pozostałych, szczególnie zwierzęcych, nasyconych tłuszczy, wykazują działanie przeciwzapalne, łagodząc objawy reumatoidalnego zapalenia stawów.
6. Wspomagają odchudzanie. Kwasy omega-3 i omega-6 nie odkładają się w komórkach tłuszczowych. Poza tym wspomagając pracę mózgu ułatwiają jego odpowiednie reagowanie na hormon wytwarzany przez tkankę tłuszczową - leptynę. Hormon ten wpływa na zmniejszanie apetytu i reguluje poziom stężenia glukozy we krwi. Poziom leptyny w organiźmie człowieka jest propocjonalny do ilości jego tkanki tłuszczowej. U ludzi z nadwagą i otyłych jest go więc za dużo. To z kolei powoduje brak reakcji mózgu na korzystne działanie leptyny powodując zaburzenia łaknienia. Wzbogacenie diety w kwasy omega-3 i omega-6 reguluje ten proces, ułatwiając nam spalanie tkanki tłuszczowej.
7. Podnoszą odporność organizmu na różnego typu bakterie i wirusy. Podczas choroby wzmacniają mechanizmy obronne ustroju. Natomiast po przebytej chorobie wspomagają procesy regeneracyjne. Ponadto przeciwdziałają zmianom nowotworowym, astmom i różnego typu alergiom.
gwarantuję długi termin ważności