Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kwasomierz pomiar kwasowości w winie sokach BIOWIN

20-06-2015, 23:50
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 19.79 zł     
Użytkownik Biodest
numer aukcji: 5289254927
Miejscowość Palestyna
Wyświetleń: 3   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
 
telefon
601 [zasłonięte] 484
 
 
email
[zasłonięte]@wp.pl

 

Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.
Paczki za pobraniem również dostępne,

payu

Nr. konta
PKO BP 20 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]4400002 [zasłonięte] 014621

 

Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.

W przypadku wyboru przesyłki: List ekonomiczny lub List priorytetowy nie ponosimy odpowiedzialności za przesyłkę - Nie jest ona rejestrowana.

Najlepszym wyborem jest paczka kurierska. Gwarantuje szybką dostawę bez uszkodzeń.

 

 

Przedmiotem aukcji jest

kwasomierz do pomiaru kwasowości win i soków

 


 

Kwasomierz jest urządzeniem przystosowanym do pomiaru kwasowości we wszystkich rodzajach owoców, które będą stanowiły surowiec do wyrobu wina domowego . W skład urządzenia wchodzi: cylinderek miarowy z naniesioną odpowiednią skalą oraz 100 ml wskaźnika błękitu bromotymolowego.

 


 

Cylinderek ma naniesione odpowiednie wartości ze względu na rodzaj owoców, kóre będą stanowiły surowiec do wyrobu wina domowego. Odczyt kwasowości jest bezpośredni, bez dodatkowych obliczeń. Jednostka odczytu g kwasu/l wina. Zalecana kwasowość, odpowiednia dla prawidłowej fermentacji mieści się w granicach 5-10 g kwasu/l. 

 


Moszcz do pomiaru powinien być oczyszczony bez drobinek owoców. Pomiar kwasowości polega na miareczkowaniu zawartych w moszczu kwasów, błękitem aż do pierwszej zmiany barwy. Ilość mililitrów wskaźnika użyta do miareczkowania, odczytana na skali cylindra określa kwasowość moszczu tj. ilość kwasu w 1 litrze moszczu. Przy miareczkowaniu należy pamiętać, aby robić to kroplami i za każdym razem dobrze mieszać.


 

Wykonanie pomiaru dla odpowiedniego rodzaju moszczu: 

a) Dla moszczu gronowego (zawierającego głównie kwas winowy) należy napełnić zbiorniczek moszczem do poziomu oznaczonego „O”. 

b) Dla moszczu z owoców pestkowych (np.: jabłka, gruszki, śliwki, zawierających głównie kwas jabłkowy) cylinder należy wypełnić do poziomu oznaczonego na skali „J” i dodać wody do poziomu „O”. 

c) Dla moszczu z owoców ziarnkowych (np.: jagody, porzeczki, jeżyny, maliny, truskawki, zawierających głównie kwas cytrynowy) należy napełnić cylinderek do poziomu oznaczonego na skali jako „C” i dodać wody do poziomu „O”. 

 

 

 

Sprawdź nasze inne aukcje! >kliknij<


 
  1.  

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

  galerie sprzedazy