Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KWASOMIERZ / Acidimeter 100ml Biowin

09-05-2015, 12:25
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 25 zł     
Użytkownik T-shop
numer aukcji: 5252275755
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 8   
Koniec: 09-05-2015 11:27:29
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


 

 

Na Allegro od 2005 roku

 

W paczce zawsze paragon
lub faktura VAT

 

Zwrot w ciągu 10 dni
od otrzymania towaru

 

Stały kontakt

Szybka wysyłka - 24 h

 

Kliknij aby przejść do sklepu:

 

  •  

    T-shop Łukasz Wąsowicz
    ul. Gogolińska 5/2
    52-019 Wrocław

    e-mail: [zasłonięte]@wp.pl
    telefon: +48 [zasłonięte] 440 126

     

    Paczki wysyłamy od poniedziałku
    do piątku o godzinie 13tej

     

    Zamówienia złożone i opłacone do tej godziny wysyłamy tego samego dnia.

     

    Przy zakupie kilku przedmiotów koszt wysyłki jest obliczany automatycznie przez Allegro

     

    przy zakupach powyżej tej kwoty. Kliknij w link aby poznać szczegóły

    Bezpłatna wysyłka

     

    Kliknij w link aby poznać adresy punktów odbioru osobistego, oraz godziny pracy.

    Odbiór osobisty we Wrocławiu

     

    BRE Bank mBank
    56 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 743437

     

    Przed zakupem prosimy o zapoznanie się z regulaminem.

    Regulamin

  • Kwasomierz / Acidimeter

    BIOWIN

     



    W skład urządzenia wchodzi odpowiednio wyskalowany cylinderek miarowy oraz 100 ml błękitnego wskaźnika w buteleczce z wkraplaczem. Cylinderek ma naniesione odpowiednie wartości ze względu na rodzaj owoców, w jakich będziemy prowadzić fermentacje. Odczyt kwasowości jest bezpośredni, bez dodatkowych obliczeń.


    Zalecana kwasowość, odpowiednia dla prawidłowej fermentacji mieści się w granicach 5-10 g kwasu/l.


    Kwasomierz pozwala na pomiar kwasowości dla następujących typów moszczów i win:


    • dla moszczu gronowego (zawierającego kwas winowy)

    • dla moszczu z owoców pestkowych (jabłek, gruszek, śliwek - zawierających głównie kwas jabłkowy)

    • dla moszczu z owoców ziarnkowych (jagód, porzeczek, jeżyn, malin, truskawek - zawierających głównie kwas cytrynowy)

    • dla wszystkich rodzajów win białych i czerwonych


    Jednostka odczytu: gram kwasu na  litr wina (1g/1l).


    Przykładowe obliczenie:

    Zakładając, że moszcz ma 18 g kwasu w litrze, a chcemy otrzymać nastaw o kwasowości 8g kwasu w litrze.

    18 : 8 = 2,25 ( stopień rozcieńczenia )

    Oznacza to, że do każdego litra moszczu należy dodać 1,25 l wody


    UWAGA: W przypadku płynów wysoko garbnikowych bardzo ciężko jest uchwycić zmianę barwy podczas miareczkowania. Należy wtedy obserwacje prowadzić przy bardzo jasnym świetle np. pod lampką biurową lub rozcieńczyć płyn (notując ilość dodanej wody) a następnie po wykonani miareczkowania uwzględnić rozcieńczenie i pomnożyć wynik przez jego wielokrotność. Np.: jeśli sok rozcieńczaliśmy 2 razy wynik mnożymy razy 2.



     

    Akcesoria winiarskieTermometryŚrodki przeciw owadom (komary, mole, mróki, itp)AREOMETRY - Alkometry, BalingomierzeGORZELNICTWO - drożdże, pożywki, zaprawkiŚrodki przeciw kretom i nornicomŚrodki przeciw myszom i szczuromYERBA MATE - naczynka, bombille, yerbaNasiona warzywNasiona kwiatówNasiona na kiełkiKiełkownice


     


     

    Kończące się aukcje























     


     


    [DANE_EU][KOD][/KOD][EAN]590[zasłonięte][zasłonięte]60162[/EAN][WYS]24[/WYS][TYP]0[/TYP][SKL_ID]316782[/SKL_ID][SKL_TXT]Akcesoria Alkoholowe Winiarstwo Akcesoria[/SKL_TXT][WZN]1[/WZN][/DANE_EU]