Witamy serdecznie w Naszym sklepie.
Chcemy zaoferować Państwu
KWAS L (+) - MLEKOWY SPOŻYWCZY 80% E270 0,5litr ( 625g ).
Kwas mlekowy ma bardzo szerokie zastosowanie.
Ze względu na właściwości keratolityczne w kosmetyce używa się go do usuwania znamion, blizn i brodawek ( wyspecjalizowany personel ).
Jest obecny w skwaśniałym mleku oraz tworzy się w mięśniach w trakcie intensywnego wysiłku fizycznego.
Powstaje w produktach spożywczych otrzymywanych przez fermentację mlekową, nadając im charakterystyczny, kwaskowy smak. Jest wynikiem fermentacji cukrów - laktozy obecnej w mleku, czy fruktozy obecnej w warzywach i owocach. Obecność kwasu mlekowego w mleku powoduje koagulację białek. Proces ten jest masowo wykorzystywany przy produkcji serów, jogurtów, kefirów i innych produktów mlekopochodnych.
Używa się go również do celowego fermentowania niektórych warzyw np. ogórków i kapusty, a ponieważ jest dużo mniej toksyczny od octu warzywa kwaszone fermentacyjnie są zdrowsze od warzyw kwaszonych w zalewie octowej.
Kwas mlekowy jest używany do regulacji kwasowości także w przemyśle cukierniczym. Znajduje zastosowanie w przemyśle garbarskim i tekstylnym. W pszczelarstwie jest stosowany do zwalczania roztocza Varroa destructor, a w przemyśle chemicznym może być wykorzystywany do otrzymywania m.in. glikolu propylenowego oraz kwasu akrylowego.
Produkt pakowany w wysokiej klasy butelkę HDPE z plombą gwarancyjną.
Na etykiecie zawsze umieszczony jest numer seryjny oraz data ważności produktu.
Na życzenie klienta do każdego zakupionego towaru wysyłamy mailowo
świadectwo kontroli jakości
Towar wysyłany paczką kurierską48 jest dostarczany do klienta w gwarantowanym terminie 48h.
Data ważności surowca : 07.2015r.
Dane :
Gatunek : spożywczy 80%
Wzór sumaryczny : C3H6O3
Masa molowa : 90,08g/mol
Numer CAS : 50-21-5
Numer WE : 209-954-4