Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KWAS L (+) MLEKOWY 80% spoż E270 0,5l C3H6O3 625g

31-05-2014, 21:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 9.50 zł     
Użytkownik mineraly-ziemi
numer aukcji: 4203816975
Miejscowość Będzin
Kupiono sztuk: 6    Licytowało: 6    Wyświetleń: 67   
Koniec: 31-05-2014 20:48:54
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Wysyłka


- Towar wysyłamy do 24h po
zaksięgowaniu wpłaty na konto.

- Wysyłki realizowane są przy

współpracy z Pocztą Polską.

 

- Paczki opłacone do godziny
12-tej wysyłane są tego samego dnia.

 

- Prosimy o podanie aktualnego

numeru telefonu komórkowego dla kuriera.

 

- Przy zakupie produktów z różnymi cennikami dostawy,

prosimy o kontakt celem uzgodnienia prawidłowego

kosztu wysyłki.

Płatności


Kontakt


- Jesteśmy do Państwa dyspozycji

pn.-pt. w godzinach

od 8:00 do 16:00.

- Zapytania prosimy kierować na e-mail:
[zasłonięte]@mineraly-ziemi.pl

Telefon: 609 [zasłonięte] 639








Dodaj do ulubionych

Regulamin

Udział w aukcji oznacza
akceptację regulaminu


Witamy serdecznie w Naszym sklepie.

 

 Chcemy zaoferować Państwu 

KWAS L (+) - MLEKOWY SPOŻYWCZY 80% E270 0,5litr ( 625g ).

 

Kwas mlekowy ma bardzo szerokie zastosowanie.

Ze względu na właściwości keratolityczne w kosmetyce używa się go do usuwania znamion, blizn i brodawek ( wyspecjalizowany personel ).

Jest obecny w skwaśniałym mleku oraz tworzy się w mięśniach w trakcie intensywnego wysiłku fizycznego.

 Powstaje w produktach spożywczych otrzymywanych przez fermentację mlekową, nadając im charakterystyczny, kwaskowy smak. Jest wynikiem fermentacji cukrów - laktozy obecnej w mleku, czy fruktozy obecnej w warzywach i owocach. Obecność kwasu mlekowego w mleku powoduje koagulację białek. Proces ten jest masowo wykorzystywany przy produkcji serów, jogurtów, kefirów i innych produktów mlekopochodnych.

Używa się go również do celowego fermentowania niektórych warzyw np. ogórków i kapusty, a ponieważ jest dużo mniej toksyczny od octu warzywa kwaszone fermentacyjnie są zdrowsze od warzyw kwaszonych w zalewie octowej.

Kwas mlekowy jest używany do regulacji kwasowości także w przemyśle cukierniczym. Znajduje zastosowanie w przemyśle garbarskim i tekstylnymW pszczelarstwie jest stosowany do zwalczania roztocza Varroa destructor, a w przemyśle chemicznym może być wykorzystywany do otrzymywania m.in. glikolu propylenowego oraz kwasu akrylowego.  

 

Produkt pakowany w wysokiej klasy butelkę HDPE z plombą gwarancyjną.

Na etykiecie zawsze umieszczony jest numer seryjny oraz data ważności produktu.  

Na życzenie klienta do każdego zakupionego towaru wysyłamy mailowo

świadectwo kontroli jakości

Towar wysyłany paczką kurierską48 jest dostarczany do klienta w gwarantowanym terminie 48h.

 

Data ważności surowca : 07.2015r.

 

Dane :

Gatunek : spożywczy 80%

Wzór sumaryczny : C3H6O3

Masa molowa : 90,08g/mol

Numer CAS : 50-21-5

 

Numer WE : 209-954-4


Jesteśmy legalnie działającą firmą i oferowane produkty posiadamy
na stanach magazynowych.
Do każdej transakcji wystawiamy paragon fiskalny lub - na życzenie klienta -
fakturę VAT.
W cenę przesyłki wliczony jest 23% podatek VAT.
Według przepisów Prawa Handlowego, każdy zakup dokonany na odległość jest objęty możliwością zwrotu (w stanie nienaruszonym) wraz z dowodem fiskalnym do 14 dni.
Koszt wysyłki zwrotnej ponosi kupujący.
Udział w aukcji jest równoznaczny z akceptacją regulaminu.

Dziękujemy za odwiedzenie naszego sklepu i zapraszamy na zakupy.