TO SIĘ OPŁACA!
PRZY ZAKUPIE 10 SZTUK 1 OPAKOWANIE GRATIS!
ZA ZAKUP 20 SZTUK KWASU DOSTANIESZ 3 OPAKOWANIA GRATIS!
Skład: - słód żytni - sucharki (14%) - suche drożdże
Wartość energetyczna: 127 kcal / 538 kJ
Naturalny i zdrowy Kwas chlebowy ma naturalnie słodko-kwaśny zapach i smak pieczonego chleba, dobrze gasi pragnienie (nie jest za słodki) i długo utrzymuje niską temperaturę po schłodzeniu. Ma jasno-brązowy kolor. Kwas chlebowy czesto jest polecany ze względu na zawartośc wielu witamin i minerałów. 100% naturalny bez konserwantów!
PRZYGOTUJMY WIĘC!
Składniki: Opakowanie kwasu chlebowego zawiera 3 saszetki, każda jest na 3-4 L kwasu.
Proces przyrządzania jest bardzo prosty. Zawartość większej saszetki zalewamy gorącą wodą (około 1 litr), dosypujemy 1 szklankę cukru (według uznania) i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Dolewamy zimną wodę i mieszamy cały roztwór. Potem zawartość małej saszetki (drożdże) wysypujemy na powierzchnię napoju, nie mieszamy. Przykrywamy naczynie materiałem (ściereczka lub ręcznik papierowy) i odstawiamy na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po okresie 24h cały napój mieszamy i rozlewamy przez sitko (cedząc) do naczyń. Najlepiej sprawdzają się plastikowe butelki typu PET. Po upływie kolejnych 24 godzin szczelnie zamknięte butelki wstawiamy do lodówki. Kwas w tej formie można przechowywać przez około jeden miesiąc. Wprawdzie producent podaje, żeby stosować 3 litry wody, ale ze swojego doświadczenia wiem, że można dodać nawet 4 l. Ale to nie wszystko! Możesz dodatkowo podnieść walory smakowe kwasu chlebowego dodając np.: rodzynki, suszone śliwki i inne owoce. W ten sposób sam możesz komponować nuty smakowe kwasu chlebowego. Bardzo dobre efekty smakowe uzyskuje się poprzez zamianę drożdży zawartych w opakowaniu na do drożdże piwowarskie.
Ten kwas zawsze się udaje !!! Jest przepyszny i cudownie gasi pragnienie, świetnie nadaje się na tradycyjny Polski stół, podczas różnych spotkań ze znajomymi, przyjęć, wesel i wielu, wielu innych...
KWAS CHLEBOWY, u nas często kojarzony z podpiwkiem. Jednak różni się on od podpiwku tym, że w jego składzie jest razowy chleb. Jeśli pamiętasz dostępny kiedyś w sklepach podpiwek, wyobraźcie sobie, że:
KWAS CHLEBOWY ma znacznie bardziej intensywny i bogatszy smak. Tradycja warzenia kwasu chlebowego sięga swoimi korzeniami dawnej Rosji Carskiej. Jednak produkcja "od podstaw" jest kłopotliwa, ponieważ trudno jest w tej chwili dostać prawdziwy razowy chleb bez żadnych ulepszaczy, spulchniaczy itp.
Ten doskonały napój ma także bardzo pozytywny wpływ na organizm: - witaminy grupy B działają stymulująco na wzrost i rozwój organizmu, - witamina C ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy - osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę, - enzymy i bakterie kwasu mlekowego wspomagają i regulują mikroflorę jelitową - sprawnie działające jelita wpływają na kondycje skóry, przemianę materii (za czym idzie przeciwdziałanie chorobom wynikającym z otyłości), wspomaganie trawienia, alergie, układ sercowo - naczyniowy (zapobieganie chorobom krążenia), - składniki mineralne i witaminy kwasu mlekowego skutecznie wspomagają leczenie dolegliwości, takich chorób jak: astma, osteoporoza, stwardnienie tętnic, schorzenia jelit, cukrzyca, choroba Parkinsona, hemoroidy, prostata, nowotwory, grzybica, klimakterium, stwardnienie rozsiane, zapalenie stawów, bóle mięśni, czy migrena. NIE ZASTANAWIAJ SIĘ, SPRÓBUJ A PRZEKONASZ SIĘ, ŻE TO JEST NAJLEPSZY NAPÓJ NA UPALNE DNI I NIE TYLKO!
|