|
|
Sklep tradycyjny
„Eko-Młociny”
ul. Kasprowicza 145 lok. A4 (przy stacji metra Młociny
mapka poniżej) 01-949 Warszawa
GPS N: 52° 17' 26" E: 20° 55' 38"
Zapraszamy:
Poniedziałek 11-19 Wtorek-Piątek 9-19 Sobota 9-13
(Wyłącznie tym czasie odpowiadamy na Państwa zapytania oraz prowadzimy realizację zamówień)
|
|
|
|
- Kupując na kilku naszych aukcjach lub większą ilość produktów – prosimy poczekać na mail odnośnie kosztów wysyłki
- Oczywiście całość zamówienia wysyłamy w 1 przesyłce
- Zamówienie wysyłamy po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie
Wpłata na konto
1 szt. 9,50 zł (przesyłka ekonomiczna)/11,00 zł (priorytetowa)
2-3 szt. 11,00 zł (przesyłka ekonomiczna)/13,00 zł (priorytetowa)
4-9 szt. 13,00 zł (przesyłka ekonomiczna)/14,50 zł (priorytetowa)
Paczka do 30 kg niezależnie od ilości produktów
Wpłata na konto – 17,50 zł Przesyłka za pobraniem- 21,00 zł
Wpłata na konto – 13,50 zł Przesyłka za pobraniem- 17,00 zł
PRZY ZAMÓWIENIU POWYŻEJ 200 zł - WYSYŁKA GRATIS
(dla przesyłek za pobraniem - powyżej 300zł)
|
|
|
|
Wpłata na konto (w tytule przelewu prosimy wpisać JEDYNIE NICK Z ALLEGRO)
79 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 470444
Do każdej przesyłki dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.
|
|
|
Witamy w sklepie Eko-Młociny!
KWAS CHLEBOWY MALINOWY
„Kwas chlebowy posiada wielowiekową tradycję. Pierwsze wzmianki o nim znajdziemy w kronikach z 988r. Napoje z chleba, mąki i zbóż z dodatkiem zaczynu i cukru były wytwarzane i spożywane już w starożytnym Egipcie.
W wiekach średnich kwas chlebowy był popularny w całej Europie, w Rosji jest napojem narodowym od XVI wieku.
W Polsce był dość rozpowszechniony, szczególnie w okresie międzywojennym, najbardziej popularny na terenach wschodnich.
Tradycyjny kwas chlebowy wytwarza się w procesie fermentacji pełnoziarnistego chleba, po zmieszaniu go z wodą, z dodatkiem m. in. cukru. Po zmieszaniu go z wodą i cukrem powstaje w wyniku czystej fermentacji kwasu mlekowego, bez dodatku alkoholu.
Nie zawiera konserwantów!
Badania wykazały, że kombinacja napoju chlebowego ze sprawdzonymi metodami leczniczymi, fitoterapią lub antybiotykami, może wpłynąć znacząco na poprawę zdrowia, w tym także chorych na nowotwory. Kwas chlebowy doskonale gasi pragnienie, wpływa na poprawę samopoczucia oraz stabilizację układu immunologicznego. Udowodniono, że osoby regularnie pijące kwas chlebowy trzy razy rzadziej chorują na grypę niż pozostali.
Napój kwasu chlebowego przede wszystkim reguluje system trawienny (zaparcia). Zawiera witaminy A, B, C, substancje mineralne, oraz żywe bakterie kwasu mlekowego, jest idealny na skórę, jelita i krew.
Jest skuteczny przy dolegliwościach związanych z: schorzeniem jelit, stwardnieniem tętnic, chorobą Parkinsona, astmą, hemoroidami, osteoporozą, prostatą, klimakterium, nowotworami, grzybicą, stwardnieniem rozsianym, bólami mięśni, rematuidalnym zapaleniem stawów, migreną.
W dzisiejszych czasach jedzenie i picie stały się tak, ważne jak nigdy przedtem, pomimo to ludzie odżywiają się źle, cierpią przez to na nadwagę, alergię, umierają wskutek chorób krążenia, mają zbyt mało enzymów oraz potrzebnych bakterii. Napój chlebowy zawiera ważne enzymy będące w stanie regenerować i poprawić mikroflorę jelit. Zdrowe jelita są jednocześnie obrazem naszej skóry oraz wpływają decydująco na samopoczucie.” - producent Eko-Natura.
Napój bezalkoholowy, pasterywowany.
Skład: uzdatniona woda, wyciąg z chleba żytniego, cukier, drożdże, aromat naturalny, malina.
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych.
Prawdopodobnie jedyny w Polsce kwas chlebowy produkowany WYŁĄCZNIE z naturalnych składników.
|
DATA WAŻNOŚCI
01.10.2014
|
|
WAGA PRODUKTU
550 gr.
|
wartość odżywcza | w 100 g produktu: |
|
|