Proponuję Państwu litewski naturalny, nie zawierający konserwantów, ekstrakt do produkcji kwasu chlebowego. W opakowaniu są trzy torebki ekstraktu oraz 3 porcje drożdży. Z jednej torebki ekstraktu otrzymamy (według przepisu) 3 litry kwasu chlebowego. W rzeczywistości z jednej porcji można uzyskać około 4 litrów smacznego i zdrowego kwasu. Termin przydatności do spożycia : 06.2012 r. masa netto – 126 g.
skład ekstraktu: słód jęczmienny, słód ryżowy, ekstrakt chmielu, woda, suche drożdże (dodatkowo w opakowaniu)
0 chemii
0 barwników
0 konserwantów
0 „E”
100 % NATURALNY
Kwas chlebowy wytwarza się w procesie fermentacji pełnoziarnistego chleba, po zmieszaniu go z wodą. Ma naturalny słodko-kwaśny zapach i smak przypieczonego chleba.
Picie kwasu chlebowego to samo zdrowie:
1. Kwas chlebowy doskonale gasi pragnienie, wpływa na poprawę samopoczucia oraz stabilizację układu immunologicznego,
2. reguluje system trawienny,
3. zawiera witaminy grupy B działające stymulująco na wzrost i rozwój organizmu oraz witaminę C, która ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy. Osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę,
4. składniki mineralne i witaminy kwasu mlekowego skutecznie wspomagają leczenie dolegliwości, takich chorób jak: astma, osteoporoza, stwardnienie tętnic, schorzenia jelit, cukrzyca, choroba Parkinsona, hemoroidy, prostata, nowotwory, grzybica, klimakterium, stwardnienie rozsiane, zapalenie stawów, bóle mięśni, czy migrena .
5. Polecany osobom uprawiającym sporty i pracującym fizycznie.
Przydatne wskazówki:
1. Do przygotowania kwasu chlebowego doskonale przyda się 3 litrowy słoik z wieczkiem.
2. Przed przygotowaniem należy dokładnie wymyć naczynie.
3. Gdy kwas chlebowy będzie już gotowy (po schłodzeniu w lodówce – punkt 7) można go przelać do plastikowych butelek, które należy szczelnie zamknąć.
4. Kwas chlebowy należy spożyć najpóźniej 7 dni po przygotowaniu.
5. Polecam dostosowanie smaku kwasu chlebowego do swojego gustu:
- zamiast cukru można użyć miodu,
- można dodawać listki mięty, kminek, świeże, suszone owoce itp.
Sposób przygotowania:
1. W naczyniu z gorącą wodą zmiękczyć torebkę z ekstraktem.
2. Zawartość torebki rozpuścić w 3 litrach ciepłej (25-30 stopni C) wody.
3. Dodać około szklanki (według własnego smaku) cukru i dobrze wymieszać.
4. Na powierzchni płynu równomiernie rozsypać drożdże. UWAGA ! Nie używać do tego łyżeczki !! Nie mieszać drożdży !!
5. Naczynie przykryć serwetką. Płyn nie może mieć temperatury wyższej niż 40 stopni C.
6. Naczynie z kwasem pozostawić na 24 h w ciepłym (20-24 stopni C) miejscu.
7. Po tym czasie naczynie szczelnie zamknąć i włożyć do lodówki.
Koszty przesyłki:
Przesyłka listowa polecona
Paczka pocztowa
Szt.
ekonomiczna
priorytetowa
1
5 zł
6 zł
9,5 zł
11 zł
2
7zł
3
8 zł
9 zł
4
5
6
7
13 zł
8
Dostawa
Kwas chlebowy wysyłam od poniedziałku do piątku najpóźniej 48 h po zaksięgowaniu wpłaty na koncie.
1 kwas pakuję w kopertę bąbelkową, 2 kwasy i więcej – w gruby kartonik – przypadkowe uszkodzenie paczki jest raczej niemożliwe.
PROMOCJE
PROMOCJA 1 – KUP W SUMIE 8 DOWOLNYCH MOICH KWASÓW A 1 KWAS (9-TY) OTRZYMASZ GRATIS.
PROMOCJA 2 – KUP WANILIĘ ZA KWOTĘ 75 ZŁ LUB WIĘKSZĄ A 1 KWAS WYBRANY PRZEZE MNIE OTRZYMASZ GRATIS
PROMOCJA 3 - KUP MOJE PRZYPRAWY ZA KWOTĘ 70 ZŁ LUB WIĘKSZĄ A 1 KWAS CHLEBOWY OTRZYMASZ GRATIS