Proponuję Państwu litewską naturalną, nie zawierającą konserwantów, suchą mieszankę do produkcji kwasu chlebowego. W opakowaniu są trzy torebki mieszanki oraz 3 porcje drożdży. Z jednej torebki otrzymamy (według przepisu) 3 litry kwasu chlebowego.
Termin przydatności do spożycia : marzec 2013 r. masa netto – 111 g.
skład ekstraktu: słód żytni, suszony chleb (14%), suche drożdże (dodatkowo w opakowaniu)
0 chemii
0 barwników
0 konserwantów
0 „E”
100 % NATURALNY
Kwas chlebowy wytwarza się w procesie fermentacji pełnoziarnistego chleba, po zmieszaniu go z wodą. Ma naturalny słodko-kwaśny zapach i smak przypieczonego chleba.
Picie kwasu chlebowego to samo zdrowie:
1. Kwas chlebowy doskonale gasi pragnienie, wpływa na poprawę samopoczucia oraz stabilizację układu immunologicznego,
2. reguluje system trawienny,
3. zawiera witaminy grupy B działające stymulująco na wzrost i rozwój organizmu oraz witaminę C, która ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy. Osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę,
4. składniki mineralne i witaminy kwasu mlekowego skutecznie wspomagają leczenie dolegliwości, takich chorób jak: astma, osteoporoza, stwardnienie tętnic, schorzenia jelit, cukrzyca, choroba Parkinsona, hemoroidy, prostata, nowotwory, grzybica, klimakterium, stwardnienie rozsiane, zapalenie stawów, bóle mięśni, czy migrena .
5. Polecany jako napój regenerujący dla sportowców, kulturystów i osób pracujących fizycznie.
Przydatne wskazówki:
1. Do przygotowania kwasu chlebowego doskonale przyda się 3 litrowy słoik z wieczkiem.
2. Przed przygotowaniem należy dokładnie wymyć naczynie.
3. Aby kwas lepiej się „nagazował”, po przelaniu go do butelek, można wrzucić 2 –3 rodzynki.
4. Kwas chlebowy należy przechowywać w temp. +2 - +6 st. C, spożyć najpóźniej 5 dni po przygotowaniu.
5. Polecam dostosowanie smaku kwasu chlebowego do swojego gustu:
- zamiast cukru można użyć miodu,
- można dodawać listki mięty, kminek, świeże, suszone owoce itp.
Sposób przygotowania:
1. Do 2,7 – 3 L gorącej wody wsypać 1 torebkę mieszanki kwasu i 1 szklankę cukru (według własnego smaku). Wszystko dobrze wymieszać i pozostawić do odstygnięcia do temperatury 25-30 stopni C.
2. Na powierzchni płynu równomiernie rozsypać drożdże. UWAGA ! Nie używać do tego łyżeczki !! Nie mieszać drożdży !!
3. Naczynie przykryć serwetką. Płyn nie może mieć temperatury wyższej niż 40 stopni C.
4. Naczynie z kwasem pozostawić na 24 h w ciepłym (20-24 stopni C) miejscu.
5. Kwas przecedzić, rozlać do butelek, szczelnie zamknąć i włożyć do lodówki.
6. Schłodzony kwas jest gotowy do spożycia, polecany jako napój orzeźwiający.
Koszty przesyłki:
Przesyłka listowa polecona
Paczka pocztowa
Szt.
ekonomiczna
priorytetowa
1
5 zł
6 zł
9,5 zł
11 zł
2
7zł
3
8 zł
9 zł
4
5
6
7
13 zł
8
Dostawa
Kwas chlebowy wysyłam od poniedziałku do piątku najpóźniej 48 h po zaksięgowaniu wpłaty na koncie.
kwasy pakuję w taki sposób aby przypadkowe uszkodzenie przesyłki było raczej niemożliwe.
LITR WODY 0,99 ZŁ - LITR KWASU 0,89 ZŁ
RÓŻNICA W CENIE NIEWIELKA A W DZIAŁANIU NA NASZ ORGANIZM - OGROMNA
PROMOCJA 1 – KUP W SUMIE 5 DOWOLNYCH MOICH KWASÓW A 1 KWAS (6-TY) OTRZYMASZ GRATIS.
PROMOCJA 2 – KUP WANILIĘ ZA KWOTĘ 75 ZŁ LUB WIĘKSZĄ A 1 KWAS WYBRANY PRZEZE MNIE OTRZYMASZ GRATIS
PROMOCJA 3 – KUP przyprawy ZA KWOTĘ 70 ZŁ LUB WIĘKSZĄ A 1 KWAS WYBRANY PRZEZE MNIE OTRZYMASZ GRATIS