Opis: Otrzymywany syntetycznie z sorbitolu otrzymanego przez uwodornienie D(+)-glukozy, która fermentacyjnie jest przeprowadzana w sorbozę, a następnie chemicznie w kwas askorbinowy.
Charakterystyka: Bezbarwne lub żółtawe kryształy, drobny krystaliczny proszek. Ciemnieje na świetle. Bez zapachu, o kwaśnym smaku. Czysty składnik: >99%. T.t. 190-192*C (rozkład). Zawiera <0,1% popiołu. Wilgotność: <0,4%. Łatwo rozpuszczalny w wodzie (33g), trudniej w etanolu (3g).
Zastosowanie: Przeciwutleniacz, regulator kwasowości, stabilizator. Wykazuje działanie synergiczne i przeciwutleniające. Pełni ważną funkcję biologiczną jako witamina C. zapotrzebowanie dzienne dorosłego człowieka wynosi 45-70mg. Polepsza wartość wypiekowej mąki, wzbogacania (Wit.C) produktów dietetycznych i odżywek dla dzieci. Stosowany jest również jako czynnik zmniejszający korozję metalowych opakowań oraz do utrzymywania klarowności soków i wina w czasie przechowywania.
!!! TABELKA KOSZTÓW WYSYŁKI !!!
Inne:
513[zasłonięte]405 Michał - inf. o przesyłce i płatnościach.
>>>WORECZKI<<<