Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kuwertura czekolada do ciast kremów 3 rodzaje 200g

21-03-2012, 13:50
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5.35 zł     
Użytkownik arteki3
numer aukcji: 2194574956
Miejscowość Kraków
Zostało sztuk: 12    Wyświetleń: 17   
Koniec: 07-04-2012 19:55:34
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

Tel.: +48 [zasłonięte] 20 10

E-Mail: [zasłonięte]@gmail.com

GG:[zasłonięte]76249

PŁATNOŚCI

1. Wpłata na konto:
12 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 719914

2. Za pobraniem:

3.Odbiór osobisty:
ul. Chopina 3/7
30-047 Kraków

  • Witam!
  • Jeśli jesteś osobą ceniącą sobie ORYGINALNE NIEMIECKIE PRODUKTY to świetnie trafiłeś!
  • Na tej i innych moich aukcjach znajdziesz to co szukasz!


  • Mam do zaoferowania

    niezwykłą kuwerturę do ciast, kremów i wypieków

    kuwertura w bloku, dodatek do ciast, lodów i deserów, dostępna w 3 smakach:

    gorzka:



    mleczna:



    biała:



    Fantastyczna nowość na polskim rynku!! Prosto z Niemiec!!

    Waga 200g

    Żeby ją przetworzyć, musi być wytemperowana, aby uzyskać równomierną strukturę i uniknąć rozdzielenia się kakao i masła kakaowego.

    Manualnie można to zrobić na trzy sposoby:

    1. Tablowanie: Rozdrobnioną kuwerturę roztopić w kąpieli wodnej przy maksymalnie 40°C. Co najmniej połowę ciekłej kuwertury wylać na czystą, zimną powierzchnię marmurową lub stalową. Pracować szpachlą i paletą. Zgarniać kuwerturę paletą z zewnątrz do środka, tężejącą kuwerturę zdejmować szpachlą z palety. Kiedy kuwertura zacznie tężeć, natychmiast wymieszać ją z pozostałą płynną kuwerturą.

    2. Szczepienie: Do ciepłej, płynnej kuwertury dodawać porcjami startą kuwerturę. Kiedy zacznie tężeć, znów powoli podgrzewać.

    3. Schładzanie szokowe: Podgrzaną do 45°C kuwerturę schłodzić w zamrażarce, od czasu do czasu mieszając. Kiedy ostygnie do 25°C, wyjąć i podgrzać do 29-32°C.

    Najprostszą metodą kontroli jest zanurzenie palety w kuwerturze. Jeżeli kuwerura jest dobrze wytemperowana, a paleta ma temperaturę 20-25°C, kuwertura po kilku minutach w najcieńszym miejscu zaczyna tężeć. Dla uzyskania ładnego połysku konieczna jest ponadto odpowiednia temperatura powietrza (idealnie 20°C) i przede wszystkim obiektu, który powlekamy kuwerturą (pomiędzy 20 a 27°C).

    Odpowiednie temperatury są decydujące: Rozpuszczanie kuwertury w 40°C. Schładzanie do 30°C Ponowne podgrzewanie do 32°C.

    Temperatura przetwarzania ciemnej kuwertury leży pomiędzy 30 i 33°C, dla kuwertury mlecznej pomiędzy 30 i 32°C.

    Małe ilości w domu można też rozpuszczać w stalowym garnku nad parą, a następnie, w zimnej kąpieli wodnej, schładzać na ściankach garnka, pracując drewnianą łyżką. Tylko w ten sposób można uzyskać idealną, chrupką i matowo błyszczącą polewę (wg Wikipedia)

    Długi termin przydatności

    przed większymi zakupami na moich aukcjach skontaktuj się ze mną i zapytaj o RABAT

    Towar jest nowy, świeżo sprowadzony z Niemiec, w 100% zgodny z wyglądem na zdjęciu.

    ZAPRASZAM DO ZAKUPÓW


    A na innych moich aukcjach:



    chemia i kosmetyki | obuwie damskie i męskie | akcesoria sportowe


    odzież damska | kosmetyki dziecięce | akcesoria mechaniczne


    masa marcepanowa kolorowa | glukoza dextro | pluszaki duuuuży wybór