Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kuwertura_biała czekolada do ciast, kremów.

17-01-2012, 5:34
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5.50 zł     
Użytkownik miriam03
numer aukcji: 2032832639
Miejscowość Kostrzyn n/Odrą
Kupiono sztuk: 2    Wyświetleń: 20   
Koniec: 17-01-2012 05:34:03

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
   

 

Kupując na kilku moich aukcjach za przesyłkę zapłacisz tylko raz.

Wysyłki realizuję codziennie od poniedziałku do piątku.

Do każdych zakupów załączam paragon, na życzenie wystawiam fakturę VAT.

Posiadam zarejestrowaną działalność gospodarczą, dzięki czemu masz pewność, że towar jest oryginalny, pochodzi z legalnego źródła i wszystkie podatki są odprowadzane.
Jeśli chcesz uniknąć przykrych konsekwencji w przyszłości, kupuj towar sprawdzony, u pewnego sprzedawcy, sprzedawany zgodnie z prawem.
Pytaj innych sprzedawców o możliwość wystawienia paragonu lub faktury VAT.

Towar sprzedaję na zasadzie przedpłaty na konto lub jako przesyłka pobraniowa (jeżeli wybierasz opcję wysyłki za pobraniem napisz e-mail i ZAWSZE oczekuj na e-mail zwrotny potwierdzający, że paczka zostanie wysłana za pobraniem).

Podana w opisie waga brutto to waga produktu z jego opakowaniem (kartonik, dozownik, tuba, etc.).

 

 

W celu obliczenia kosztów wysyłki proszę zsumować wagi brutto wszystkich zakupionych przedmiotów, dodać 200g na opakowanie i odczytać z tabeli koszt wysyłki dla zsumowanej wagi. Jeżeli są wątpliwości co do kosztów wysyłki proszę pytać poprzez e-mail. 

 

 
Wszystkie dane zostaną podane w mailu zwrotnym od Allegro po dokonaniu transakcji.
 

 

 

 

Zapraszam na nasze aukcje, gdzie oferujemy towar legalnie sprowadzany z Niemiec - artykuły spożywcze, chemiczne i drogeryjne w bardzo atrakcyjnych cenach!
Porównaj nasze ceny na innych aukcjach.

 

 
 
 

WEISSE SCHOKOLADE

kuwertura w bloku, dodatek do ciast, lodów i deserów.

 

 
Kuwertura_biała czekolada do ciast, kremów.
 

 

KUWERTURA biała to polewa w formie bloku, zawierająca 25% masła kakaowego, doskonała nie tylko na polewy do ciast, ale również jako znakomity dodatek smakowy do lodów i kremów.

Żeby ją przetworzyć, musi być wytemperowana, aby uzyskać równomierną strukturę i uniknąć rozdzielenia się kakao i masła kakaowego.

Manualnie można to zrobić na trzy sposoby:

  1. Tablowanie: Rozdrobnioną kuwerturę roztopić w kąpieli wodnej przy maksymalnie 40°C. Co najmniej połowę ciekłej kuwertury wylać na czystą, zimną powierzchnię marmurową lub stalową. Pracować szpachlą i paletą. Zgarniać kuwerturę paletą z zewnątrz do środka, tężejącą kuwerturę zdejmować szpachlą z palety. Kiedy kuwertura zacznie tężeć, natychmiast wymieszać ją z pozostałą płynną kuwerturą.
  2. Szczepienie: Do ciepłej, płynnej kuwertury dodawać porcjami startą kuwerturę. Kiedy zacznie tężeć, znów powoli podgrzewać.
  3. Schładzanie szokowe: Podgrzaną do 45°C kuwerturę schłodzić w zamrażarce, od czasu do czasu mieszając. Kiedy ostygnie do 25°C, wyjąć i podgrzać do 29-32°C.

Najprostszą metodą kontroli jest zanurzenie palety w kuwerturze. Jeżeli kuwerura jest dobrze wytemperowana, a paleta ma temperaturę 20-25°C, kuwertura po kilku minutach w najcieńszym miejscu zaczyna tężeć. Dla uzyskania ładnego połysku konieczna jest ponadto odpowiednia temperatura powietrza (idealnie 20°C) i przede wszystkim obiektu, który powlekamy kuwerturą (pomiędzy 20 a 27°C).

Odpowiednie temperatury są decydujące: Rozpuszczanie kuwertury w 40°C. Schładzanie do 30°C Ponowne podgrzewanie do 32°C.

Temperatura przetwarzania ciemnej kuwertury leży pomiędzy 30 i 33°C, dla kuwertury mlecznej pomiędzy 30 i 32°C.

 

Waga: 200 g 

Waga brutto: 210 g

Towar w stałej dostawie z Niemiec. Zawsze z aktualnym, długim terminem przydatności do spożycia.

Małe ilości w domu można też rozpuszczać w stalowym garnku nad parą, a następnie, w zimnej kąpieli wodnej, schładzać na ściankach garnka, pracując drewnianą łyżką. Tylko w ten sposób można uzyskać idealną, chrupką i matowo błyszczącą polewę (wg Wikipedia).

 

GALERIA miriam03  -  W Y B R A N E    O F E R T Y © 2[zasłonięte]005-20
 Net_Studio
?