Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KUTY nóż kuchenny VICTORINOX-do MIĘSA ostrze12

18-01-2012, 4:59
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 82.50 zł     
Użytkownik Kontur17
numer aukcji: 2026181460
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 20   
Koniec: 12-01-2012 20:15:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przed licytacją proszę o zapoznanie się ze stroną "o mnie"

LM baner 448.jpgLM baner pająk 447.jpgMAGLITE BANER binladen.jpg

Nóż kuchenny KUTY firmy Victorinox model 7.7153.12- 12 cm ostrze, o niezbyt szerokiej klindze nadaje się do większość prac w kuchni pomijając te bardzo ciężkie i te najdrobniejsze. Profil ostrza sprawdzi się zarówno w pracy przy mięsie jak i przy warzywach oraz przy siekaniu, czy krojeniu pieczywa.

Ostrze noża jest dwurodzajowe- 6 cm gładkiego i 6,5 cm ostrza ząbkowanego, dzięki czemu łatwiej jest kroić mięso zarówno surowe,czy  zmrożone, jak i mocno przypieczone i twarde.

img440/5362/vicekkuchniakutystekzbkpf9.jpg

Rękojeść  zapewnia doskonały i pewny chwyt w każdych warunkach.

Nóż jest nowy i orginalny, a na ostrzu posiada napis Victorinox  oraz numer modelu:

img440/8310/vicekkuchniakutystekminut8.jpg

Rękojeść noża charakteryzuje się doskonałą ergonomią i świetnie układa się w dłoni. Pokryta jest okładziną o antypoślizgowym wykończeniu zapewniającym pewny chwyt nawet mokrą i zabrudzoną dłonią.

Ostrze wykonano ze szwajcarską dokładnością ze stali nierdzewnej. Rodzaj jak i skład stali są tajemnicą producenta i jedyne dostępne o niej informacje mówią że jest to „stal chirurgiczna”. Użyta do produkcji stal charakteryzuje się długim trzymaniem ostrości i łatwością ostrzenia, dobrze też znosi naprężenia boczne krawędzi tnącej.

 

Seria noży kuchennych Victorinoxa KUTYCH jest dedykowana dla profesjonalistów i zakładów gastronomicznych. Różnią się one od klasycznych noży tej firmy sposobem obróbki stali i konstrukcją.

Ostrza są kute, dzięki czemu poprawia się ich wytrzymałość, odporność na wykruszenia, agresywność cięcia , zmniejszają się  też wady i zanieczyszczenia występujące w stali. Stal kuta dłużej również trzyma ostrość. Ostrza są grubsze i cięższe niż ich tańsze odpowiedniki co również powoduje do cięcia używamy mniejszej siły a i tnie się lekko i precyzyjnie.

 

Noże kute mają konstrukcję typu „full tang” a więc wykonane (kute) są z jednego kawałka stali z okładzinami na rękojeści. Konstrukcja ta zapewnia maxymalną wytrzymałość i doskonałe wyważenie.

 

Dane techniczne:

długość całkowita ostrza:                125 mm

długość ostrza gładkiego:                 60 mm

długość ostrza ząbkowanego:          65 mm

długość rękojeści:                            105 mm

długość całkowita noża:                   230 mm

 

 

Dodając do siebie wszystkie powyższe zalety otrzymujemy jedne z najlepszych KUTYCH noży kuchennych dostępnych na rynku w tym przedziale cenowym !!!!!

 

img236/5837/vicekkuchniakutewszystkmk5.jpg

 

 

Noże kuchenne firmy Victorinox są profesjonalnymi narzędziami zaprojektowanymi przez specjalistów. Nie są to noże kuchenne do jakich jesteśmy przyzwyczajeni, to bardzo ostre, doskonale wyważone noże o pewnym chwycie zapewniające ogromny komfort pracy i niesamowitą wydajność przy minimalnym nakładzie siły. Praca w kuchni nabiera nowego wymiaru i nowej jakości a cięcie tymi nożami jest nieporównywalne z tymi które „tradycyjnie” goszczą w naszych kuchniach. Używane i polecane przez największych profesjonalistów, w branży gastronomicznej  świadczące o pewnym  prestiżu.

vicek kuchnia wszystkie poli.jpgvicek kuchnia wszystkie KUTE.jpgvicek kuchnia Flexible.jpg

W  razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt telefoniczny lub maila:
 
[zasłonięte]@poczta.onet.pl

0 22 [zasłonięte] 28

0 604 [zasłonięte] 123

Zapraszamy do odwiedzenia innych naszych aukcji.

 
KUTY nóż kuchenny VICTORINOX-do MIĘSA ostrze12