Opis produktu:
Składniki na kutię: 400g maku 2 szklanki mleka 1/2 szklanki orzechów włoskich (lub laskowych, lub mix) 1/2 szklanki pszenicy (lub kaszy pęczak) 5 łyżek miodu gryczanego 50g skórki pomarańczowej 1/2 szklanki rodzynek + 200ml wody. Pszenicę zalewamy na noc wrzącą wodą, następnie ją płuczemy i gotujemy. Odcedzamy. Mak gotujemy w mleku, odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa 2 razy. Masę makową łączymy z miodem- gdy jest on zbyt gęsty rozrzedźmy go łyżką ciepłej wody. Orzechy włoskie drobno siekamy (laskowe musimy najpierw sparzyć i obrać ze skórki, podobnie jak migdały). Rodzynki zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 15 minut, następnie je odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy razem. Przechowujemy w lodówce.
Kraj pochodzenia: POLSKA
phucezar1sypkie
P style="TEXT-ALIGN: center">
PROMOCJE
Za zakupy powyżej 50 zł otrzymują Państwo próbkę jednego z naszych towarów.
Za zakupy powyżej 150 zł pokrywamy połowę kosztów przesyłki,
a jeżeli kwota przekroczy 200 zł obdarujemy Państwa firmowym gadżetem.
Za zakupy powyżej 250 zł przesyłka GRATIS.
Tylko u nas wszystkie rabaty i promocje łączą się.