KUSKUS Razowy, BIO
BIO PLANET
Ekologiczny razowy kuskus powstaje z połączenia wysokoglutenowej pełnoziarnistej mąki semolinowej (twardej pszenicy durum) z wodą, solą i olejem. Kuskus polecamy jako doskonały dodatek do dań głównych np. duszonych warzyw, zapiekanek, a także do różnych oryginalnych sałatek.
Sposób przygotowania:
kuskus razowy należy gotować w proporcji 1:1 (1 porcja kuskusu na 1 porcję wody) przez około 5-7 min, w osolonej wodzie. Można go przygotować również metodą "namaczania" na zimno, jednak tak przygotowany może być ciężejstrawny niż ugotowany. Kuskus zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy, aż do całkowitego wchłonięcia wody.
Składniki: kuskus razowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 1463 kJ / 346 kcal kJ / kcal
tłuszcz - 2.00 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0.2 g
węglowodany - 64.00 g
w tym cukry - 0 g
białko - 13.00 g
sól - 0.02 g
Informacja alergenna: Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Szczegóły:
Certyfikat BIO
Produkt Wegetariański
Kraj Producenta (Polska)
Kraj pochodzenia składników: Włochy