O FUNDACJI

Fundacja „EuCO DZIECIOM” działa na terenie całego kraju od kwietnia 2008 roku i należy do najaktywniejszych polskich organizacji charytatywnych (fundacja faktycznie podjęła intensywną działalność po uzyskaniu statusu organizacji użyteczności publicznej w kwietniu 2009 r.)

Zgodnie z Ustawą o Działalności Pożytku Publicznego i o Wolontariacie, status nadany fundacji „EuCO DZIECIOM” pozwoli tym, którzy chcą pomóc dzieciom – ofiarom wypadków przekazać na rzecz Fundacji 1% swojego podatku. Fundacja znalazła się na elitarnej liście Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej wśród innych organizacji pomagających osobom w trudnej sytuacji życiowej, działających na rzecz ochrony zdrowia i życia, niosących pomoc niepełnosprawnym.

Europejskie Centrum Odszkodowań od początku istnienia Fundacji „EuCO DZIECIOM” aktywnie wspiera wszystkie jej działania.

Fundacja „EuCO Dzieciom”
M.Kolbego 18, 59-220 Legnica
e-mail: [zasłonięte]@euco.pl

tel. 76 [zasłonięte] 99
tel. 76 [zasłonięte] 51
tel. 513 [zasłonięte] 801

nr konta: 51 1910 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0480429 [zasłonięte] 465701
Fundacja „EuCO Dzieciom” jest
organizacją użytku publicznego
Nr KRS 000[zasłonięte]4686

Kurs sushi DLA JEDNEJ OSOBY

Warszawa; Poznań; Katowice; Kraków; Legnica; Kurs, w którym weźmiesz udział to doskonała okazja, aby nauczyć się samodzielnie przygotowywać sushi. Na naszych warsztatach szef kuchni opowie o historii sushi, rodzajach, zasadach łączenia składników, pokaże jak przygotować ryż i zalewę, jak skręcić doskonałe maki i nigiri. Prowadzący Sushimasterzy nauczą, jak dokonać prawidłowego filetowania i krojenia. Podczas spotkania poznasz wszystkie niezbędne składniki do przygotowania sushi oraz jego rodzaje. Nauczysz się pod okiem mistrza przygotowywać zestawy, a potem zaskoczysz rodzinę i przyjaciół wyjątkowym pokazem swoich kulinarnych umiejętności własnoręcznie przygotowując sushi. Spotkanie połączone jest z degustacją przygotowanych zestawów podczas kursu.

  • Wprowadzenie - specyfika kuchni japońskiej, porównanie do innych kuchni wschodnich, zasady japońskiej sztuki kulinarnej;
  • Historia sushi i sushi dziś;
  • Surowce - dokładne omówienie z uwzględnieniem lokalnych zamienników (w tym: ryby, owoce morza, ryż, ocet ryżowy, wodorosty, warzywa, sos sojowy, wasabi, imbir itd).
Ćwiczenia praktyczne
  • Przygotowanie surowców (sprawianie i krojenie ryb i owoców morza, krojenie warzyw);
  • Przygotowanie składników przetworzonych (gotowanie ryżu, sporządzenie zaprawy, zaprawianie ryżu, smażenie omleta tamago);
  • Pokaz przygotowywania sushi: nigiri, hosomaki, futomaki, uramaki, chirasi;
  • Trening uczestników, samodzielne przygotowanie poszczególnych form;
  • Komponowanie zestawów sushi;
  • Dobre maniery przy japońskim stole;
  • Degustacja

Ważne do każdego vouchera:

REALIZACJA - DO 30.06.2015     

DOJAZD WE WŁASNYM ZAKRESIE

Zapraszamy na naszą stronę - www.fundacja.euco.pl