Cel szkolenia
Uzyskanie umiejętności i odpowiednich kwalifikacji umożliwiających zaliczenie teoretycznego i praktycznego egzaminu wewnętrznego oraz przygotowanie uczestników do podjęcia zatrudnienia na stanowisku zgodnym z tematyką kursu
Program szkolenia
-Zasady bezpieczeństwa i higieny pracy w sferze prac porządkowych i utrzymania czystości
- Rodzaje obiektów i zasady sprzątania wg nowoczesnych systemów utrzymania
czystości, w pomieszczeń biurowych, hotelowych, placówek gastronomicznych, obiektów handlowych i przemysłowych, toalet, korytarzy, wind, domów prywatnych
- Środki chemiczne i dezynfekcyjne wykorzystywane w wykonywaniu usług sprzątających
- Techniki sprzątania
- Nowoczesne urządzenia i osprzęt wykorzystywany w procesie sprzątania i konserwacji (odkurzacze przemysłowe do zbierania na mokro i sucho, szorowarki do mycia powierzchni twardych, zamiatarki bezpyłowe, myjki wysokociśnieniowe, mikrociągniki i ciągniki kompaktowe
- Zasady organizacji służb sprzątających
- Zasady utrzymywania czystości na zewnątrz obiektów