Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kurs internetowy - Jak temperować czekoladę?

21-03-2012, 13:02
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19.99 zł     
Użytkownik CUKIETERIA_CHOCO
numer aukcji: 2154100877
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 13   
Koniec: 20-03-2012 15:36:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Zapraszamy do zakupów na naszych aukcjach...
Kontakt
Cukieteria Group
ul. Tytoniowa 22 lok. 13
04-228 Warszawa

Biuro i magazyn czynne w godzinach
9.00-18.00 od Pon do Pt.

[zasłonięte]@cukieteria.pl

(22)[zasłonięte]610-25

DANE DO PRZELEWU

ING BANK ŚLĄSKI S.A.
49 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0250090 [zasłonięte] 790766

Dokonując przelewu należy w tytule wpłaty wpisać swój nick z allegro.
Wysyłka


Opis przedmiotu

Kurs internetowy "Jak temperować czekoladę ?"

Celem temperowania czekolady jest poddanie wstępnej krystalizacji zawartego w niej masła kakaowego, którego temperatura jest związana z temperaturą pracy czekolady. W trakcie temperowania masło czekoladowe w czekoladzie zmienia się w stabilną krystaliczną masę. Proces temperowania zapewnia odpowiednią twardość, kurczliwość i błyszczący połysk wyrobu po uprzednim wystudzeniu. Gdy czekoladę topi się normalnym sposobem (w temperaturze pomiędzy 40 a 45°C), wówczas po wystygnięciu do temperatury pracy ostateczny produkt nie jest błyszczący. Jeśli jednak potrudzisz się wykorzystać specjalny sposób doprowadzenia czekolady do odpowiedniej temperatury pracy, na pewno uzyskasz pożądany efekt. To właśnie nazywamy procesem temperowania: doprowadzenie czekolady do właściwej temperatury pracy, tak by pojawiła się wystarczająca ilość stabilnych kryształów. Trzy czynniki mające znaczenie w trakcie temperowania czekolady to czas, temperatura i ruch.

Kurs składa się z 5 części:

  1. Temperowanie kaletek czekolady.

  2. Temperowanie w kuchence mikrofalowej.

  3. Temperowanie na chłodnej (marmurowej) powierzchni blatu.

  4. Temperowanie przy użyciu Mycryo®.

  5. Temperowanie mechaniczne.

Kurs dostarczony jest na podaną skrzynkę mail w forme elektronicznej (plik pdf).

kurs_01




DLACZEGO CUKIETERIA?
 
  • 100% pozytywów - standard Allegro to dla nas minimum jakości.
  • 7 lat doświadczenia w branży.
  • Bardzo miła, fachowa i błyskawiczna obsługa.
  • 99% wysyłek kurierem otrzymasz następnego dnia po zakupie!
  • Większość zamówień do godz. 12:00 wysyłamy jeszcze tego samego dnia.
  • Możliwość odbiorów osobistych 24/7 w godzinach wieczornych i weekendy.
  • Prawo zwrotu w ciągu 10 dni (nie dotyczy żywności) bez podania przyczyn.
  • Do każdego zakupu dołączamy dowód zakupu.
MediaBaner
 
Dziękujemy za zakupy i zapraszamy ponownie

Wszelkie próby kopiowania zdjęć oraz tekstów z niniejszej aukcji bez zgody firmy Cukieteria są zabronione.