Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KURS DIETETYK w 24 h - legalnie i szybko!

26-06-2014, 12:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 170 zł     
Użytkownik Euro_Akademia
numer aukcji: 4279509326
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 33   
Koniec: 26-06-2014 11:16:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ECNiB "dr in spe" - aukcje

ECNiB "dr in spe" Poznań

Europejskie Centrum Nauki i Biznesu "dr in spe" oferuje Państwu szeroki wachlarz kursów. Jesteśmy wpisani do rejestru firm szkoleniowych Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Poznaniu.

Legalne kursy
Jesteśmy zarejstrowaną firmą.

Kształcimy ONLINE
... w każdej dziedzinie.

Wpis do RIS WUP Poznań
Nr: 2.30/00440/2013

 
KURS DIETETYK
Cel szkolenia

Dietetyka to nauka zajmująca się zasadami żywienia, biochemicznymi podstawami żywienia i psychologią żywienia. 

 

Dietetyk analizuje jak składniki pożywienia wpływają na zdrowie i wydolność naszego organizmu a także opracowuje indywidualne diety oraz metody leczenia zaburzeń żywieniowych, nadwagi i niedożywienia.

 

Program szkolenia

1. Wprowadzenie do szkolenia

 

2. Podstawy nauki o żywieniu człowieka

  • Historia nauki o żywieniu człowieka
  • Zwyczaje żywieniowe Polaków

3. Podstawy funkcjonowania narządów organizmu człowieka

  • Budowa organizmu człowieka - wstęp
  • Układ narządów wydzielania wewnętrznego - hormony
  • Budowa układu pokarmowego
  • Funkcje narządów w obrębie układu pokarmowego
  • Budowa organizmu człowieka - narządy wewnętrzne
  • Budowa organizmu człowieka - skóra, włosy, paznokcie
  • Antagonistyczne działanie ośrodków: głodu i sytości
  • Trawienie i wchłanianie białek
  • Trawienie i wchłanianie tłuszczy, węglowodanów i wody

4. Zasady racjonalnego żywienia = właściwości składników pokarmowych

  • Bilans energetyczny organizmu
  • Kierunki przemian metabolicznych: anabolizm, katabolizm
  • Wartość energetyczna pożywienia
  • Rola składników pokarmowych
  • Białka
  • Tłuszcze
  • Cholesterol wróg czy sprzymierzeniec?
  • NNKT
  • Rola i źródła kwasów tłuszczowych omega 3 - 6 
  • Węglowodany
  • Błonnik pokarmowy
  • Składniki mineralne 
  • Składniki mineralne - równowaga kwasowo-zasadowa
  • Woda, bilans wodny
  • Witaminy
  • Składniki nieodżywcze
  • Podział produktów spożywczych na grupy

5. Stosowanie zasad racjonalnego żywienia

  • Zasady racjonalnego żywienia
  • Zalecenia żywieniowe Bergera 6U U
  • Piramidy żywienia - polska, amerykańska, śródziemnomorska
  • Normy żywienia
  • GDA - oznakowanie opakowań produktów spożywczych  

6. Planowanie żywienia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych

  • Charakterystyka chorób cywilizacyjnych
  • Błonnik i jego rola w prewencji chorób cywilizacyjnych
  • Ksenobiotyki i ich wpływ na organizm człowieka
  • Skwalen - działanie, źródła, zalecenia
  • Składniki odżywcze o właściwościach przeciwutleniających w profilaktyce miażdżycy i chorób nowotworowych
  • Sól kuchenna - wpływ na powstawanie nadciśnienia tętniczego i chorób nowotworowych
  • Choroby układu krążenia, nowotwory, cukrzyca
  • Zasady profilaktyki żywieniowej przeciwdziałającej występowaniu próchnicy zębów i osteoporozy

7. Planowanie diety lekkostrawnej

  • Cele i założenia diety lekkostrawnej
  • Dobór produktów spożywczych, potraw i obróbki termicznej
  • Zmiany, jakim podlegają wybrane składniki pokarmowe w wyniku procesów technologicznych
  • Planowanie i modyfikacja diety lekkostrawnej
  • Jakościowe i ilościowe metody oceny jadłospisów

8. Planowanie diety odchudzającej

  • Analiza masy ciała
  • Wskaźniki określające masę ciała 
  • Przyczyny otyłości
  • Metody leczenia otyłości
  • Źródła energii w diecie i metody ich ograniczania
  • Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
  • Indeks glikemiczny i jego zastosowanie
  • Ładunek glikemiczny i jego zastosowanie
  • Popularne diety odchudzające w świetle współczesnej wiedzy żywieniowej
  • Dieta Dukana - dieta proteinowa
  • Ocena jadłospisów proponowanych przez "diety cud" 

9. Suplementy w diecie

  • Rola suplementów w diecie
  • Suplementacja diety w witaminy i składniki mineralne
  • Typy suplementów wspomagających odchudzanie

Nie ma informacji iż kurs był korespondencyjny. Do każdego kursu otrzymasz: -zaświadczenie według wzoru dot. kształcenia dorosłych w pozaszkolnych formach na oryginalnym druku gilosz


UPRAWNIENIA NA CAŁE ŻYCIE !!!

ZALETY:

Dokument w 24H wraz z materiałami!!!

Kurs korespondencyjny - online !!!

Pełna legalność dokumentów i uprawnień !!!

Dokument według wytycznych .

Wpis do rejestru firmy !!

Opinie klientów:

Jestem klientem ECNiB "dr in spe" - pełna profeska. Super kontakt i autentyczność dokumentów. Można ich sprawdzić na stronie Wojewódzkiego Urzędu Pracy w RIS a także w CEIDG.gov.pl. Są firmą i wywiązują się z umów. Zawsze otrzymuje rachunek na kurs.

- Łukasz Nienartowicz -

Uczestniczyłam w kursie prowadzonym przez Pana Pawła Chmiela i polecam tego trenera. Jest właścicielem firmy i przykłada się do swojej pracy. Kursy w dobrej cenie. POLECAM!

- Alicja Ciesielczyk  KONTAKT

Telefon 733 - 947 - 934
Email: [zasłonięte]@ecnib.pl
Adres: ul Szamotulska 43 60-365 Poznań