Przepyszna potrawa inspirowana tradycyjną indyjską recepturą – kurczak Tikka Masala, który w swojej liofilizowanej formie wyróżnia się nie tylko smakiem, ale również niezbędnymi wartościami odżywczymi.
Skład: ryż, kurczak, olej słonecznikowy (syrop glukozowy, białko mleczne), pomidory, cebula, skrobia kukurydziana, papryka, curry (kurkuma, kminek, kolendra, kardamon, cynamon, imbir, pieprz kajeński, kozieradka, koper włoski, sproszkowany seler), sól, imbir, sok cytrynowy, cukier, aromaty, ocet (regulator kwasowości: E262, E330, laktoza), pietruszka, czosnek, barwniki: ekstrakt papryki, pieprz kajeński.
Informacja o głównych alergenach: mleko – seler.
Może zawierać śladowe ilości: glutenu, siarczynów, orzechów, soi, skorupiaków, ryb, jaj.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej (azot).
Wartość energetyczna porcji: 539 Kcal / 2254 Kj.
Sposób przyrządzenia: Zawartość opakowania zalać ok. 360 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać; zamknąć opakowanie i pozostawić na około 10-15 min.
Waga netto: 140 g / Po przyrządzeniu: 500 g
Wartości odżywcze:
|
Dla 100 gram: |
Przygotowana porcja: |
Wartość energetyczna |
385Kcal / 1610Kj |
539Kcal / 2254Kj |
Tłuszcz: |
10.46 g |
14.64 g |
Węglowodany: |
57.22 g |
80.11 g |
Białko: |
15.47 g |
21.66 g |
Link do wszystkich posiłków liofilizowanych MX3!
MX3 Aventure - to ceniony francuski producent posiłków liofilizowanych i dodatków żywieniowych dla sportowców, między innymi dla zawodowych kolarzy. Dzięki swojemu doświadczeniu i francuskiej pasji kulinarnej, posiłki liofilizowane MX3 to staranie zachowania smaku potraw i ich wartości odżywczych, w formie praktycznych posiłków liofilizowanych. Doświadczenie specjalistów z firmy MX3 Aventure zostało połączone z francuskim wyczuciem smaku i pasją kulinarną, co pozwoliło osiągnąć najsmaczniejsze dania – w formie wygodnych w przygotowaniu i praktycznych posiłków liofilizowanych. Pozbawienie potraw liofilizowanych cząstek wody, zapewnia im niską wagę przed przygotowaniem oraz niewielkie wymiary, ułatwiające przewożenie takiego rodzaju „turystycznej żywności”.