KULTURY STARTEROWE DO SERA +CHLOREK WAPNIA 50 G + CHUSTA SEROWARSKA PE 60X60 CM GRATIS + 2 DOZOWNIKI
CHOOZIT MM 101 25DCU
NA 400 LITRÓW MLEKA
CENA 49 ZŁ
DZIĘKI TYM KULTURĄ OTRZYMACIE PAŃSTWO
40 -50 kg SERA GOUDA, FETY CZY PYSZNEGO TWAROGU.
Przygotowana specjalnie na potrzeby domowych serowarów, czy gospodarstw agroturystycznych mieszanka liofilizowanych kultur bakteryjnych.
Jest to mezofilna kultura aromatyzująco - kwasząca.
Dostępne na rynku kultury bakteryjne muszą być głęboko mrożone (poniżej - 20stopni, co jest nie do uzyskania w warunkach domowych) co sprawia, że często wykonywane w warunkach domowych sery nie wychodzą.
Kultury choozit MM 101 25dcu można przechowywać w temperaturze do + 4 stopni.
Ponieważ są to kultury suszone, to ich kondycja w trakcie transportu nie pogarsza się.
W TOREBCE ZNAJDUJĘ SIĘ PRAWIE 8GRAM BAKTERII, CZYLI ŁATWO MOŻNA PODZIELIĆNA MIEJSZE PORCJE.
NA 10LITRÓW MLEKA WYSTARCZY SZCZYPTA - RESZTĘ BAKTERII MOŻNA ZAMROZIĆ.KULTURY MAJĄ WAŻNOŚĆ DO CZERWCA 2013
.
Dzięki tym kulturom możemy zrobić sery takie jak mozzarella, edamski, feta czy
ser gouda
Do wykonania w/w serów niezbędna jest jeszcze podpuszczka dostępna na pozostałych naszych aukcjach.
KUPUJĄC KULTURY I NA INNEJ NASZEJ AUKCJI PODPUSZCZKĘ - PRZY WPŁACIE NA KONTO PRZESYŁKA GRATIS.
Do kultur starterowych dołączamy polską kartę produktu(dokładny opis stosowania i dawkowania).
Otrzymacie Państwo dodatkowo przepisy na domowy wyrób serów ( edam, gouda, feta itp).
ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE Z PRODUKTAMI DO DOMOWEGO WYROBU ŻYWNOŚCI
Wystawiamy faktury VAT
UDZIELAMY PORAD TELEFONICZNYCH I MAILOWYCH
[zasłonięte]@zdrowodomowo.pl
tel. 0-792 049 853