Kulinarny
ogród Kelley Jeanne Wydawnictwo:
Buchmann ISBN:
[zasłonięte]978-8381-918-9 Tłumaczenie: Mamińska Anna
Julia Format: 19.5x25.4cm Liczba stron:
224 Oprawa: Twarda Wydanie: 1, 2014
r. Wyjątkowa książką kulinarna,
pełna zachwycających fotografii i wspaniałych przepisów.
Zainspiruje cię do gotowania potraw z użyciem warzyw, ziół
oraz owoców, które możesz uprawiać sam w przydomowym ogródku
lub choćby na parapecie czy po prostu nabyć na pobliskim
targu. Nie musisz być zapalonym entuzjastą ogrodnictwa – to
książka dla każdego miłośnika dobrej kuchni i zdrowego stylu
życia! W książce znajdziesz oprócz przepisów praktyczne
porady, jak uprawiać ogród, co i gdzie należy sadzić, a nawet
dowiesz się wszystkiego na temat przydomowej hodowli
kur.
Wegańskie
pyszności proste i inspirujące przepisy nowoczesnej kuchni
wegańskiej Gulin Dunja
Wydawnictwo: Źródła Życia ISBN:
978-83-[zasłonięte]-0371-3 Format: 20.0x24.0cm Liczba
stron: 144 Oprawa: Twarda Wydanie: 2014
r. Wegańskie pyszności to
wymarzona pomoc dla osób stawiających pierwsze kroki w świecie
kuchni wegańskiej, choć nie tylko. Dunja Gulin, szefowa kuchni
oraz doświadczona dietetyczka prowadząca kursy zdrowego
gotowania, w przystępny sposób wyjaśnia główne składniki diety
wegańskiej oraz roślinne zamienniki mięsa i nabiału. Pod jej
kierownictwem przygotowanie pysznych dań stanie się łatwe i
przyjemne, a efekty – począwszy od zdrowych śniadań i obiadów
po coś słodkiego – po prostu palce lizać!
W książce wiele oryginalnych
przepisów wraz z pięknymi zdjęciami. Całość została wydana w
dużym formacie i twardej oprawie.
Jadłonomia Kuchnia roślinna - 100 przepisów
nie tylko dla wegan Dymek Marta
Wydawnictwo: Dwie Siostry
ISBN:
978-83-[zasłonięte]-9618-4 Format: 22.5x29.0cm Liczba
stron: 288 Oprawa: Twarda Wydanie: 1, 2014
r.
Pierwsza książka kucharska
twórczyni Jadłonomii - najpopularniejszego polskiego bloga o
kuchni wegetariańskiej.
Czy łodyga brokułu nadaje się do
jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić
bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych
pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty
Dymek – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki
„Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie
poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.
W „Kuchni roślinnej” znajdziecie
ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z
bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto
czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z
garści kapusty powstają chrupiące czipsy. Pozycja obowiązkowa
dla wszystkich jaroszy oraz dla tych, którzy do tej pory nie
wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

|