|
Kulinarny
ogród Kelley Jeanne Wydawnictwo:
Buchmann ISBN:
[zasłonięte]978-8381-918-9 Tłumaczenie: Mamińska Anna
Julia Format: 19.5x25.4cm Liczba stron:
224 Oprawa: Twarda Wydanie: 1, 2014
r. Wyjątkowa książką kulinarna,
pełna zachwycających fotografii i wspaniałych przepisów.
Zainspiruje cię do gotowania potraw z użyciem warzyw, ziół
oraz owoców, które możesz uprawiać sam w przydomowym ogródku
lub choćby na parapecie czy po prostu nabyć na pobliskim
targu. Nie musisz być zapalonym entuzjastą ogrodnictwa – to
książka dla każdego miłośnika dobrej kuchni i zdrowego stylu
życia! W książce znajdziesz oprócz przepisów praktyczne
porady, jak uprawiać ogród, co i gdzie należy sadzić, a nawet
dowiesz się wszystkiego na temat przydomowej hodowli
kur.
Jadłonomia Kuchnia roślinna - 100 przepisów
nie tylko dla wegan Dymek Marta
Wydawnictwo: Dwie Siostry
ISBN:
978-83-[zasłonięte]-9618-4 Format: 22.5x29.0cm Liczba
stron: 288 Oprawa: Twarda Wydanie: 1, 2014
r.
Pierwsza książka kucharska
twórczyni Jadłonomii - najpopularniejszego polskiego bloga o
kuchni wegetariańskiej.
Czy łodyga brokułu nadaje się do
jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić
bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych
pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty
Dymek – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki
„Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie
poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.
W „Kuchni roślinnej” znajdziecie
ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z
bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto
czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z
garści kapusty powstają chrupiące czipsy. Pozycja obowiązkowa
dla wszystkich jaroszy oraz dla tych, którzy do tej pory nie
wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
Zielona
kuchnia 24/7 Ponad 100 szybkich, łatwych i niebanalnych
przepisów na potrawy z zielonymi warzywami Nadel Jessica
Wydawnictwo:
Illuminatio ISBN:
978-83-[zasłonięte]-4594-5 Tłumaczenie: Łachmacka
Karolina Format: 24.6x19.0cm Liczba stron:
176 Oprawa: Miękka Wydanie: 1, 2015
r. Odkryj i pokochaj
zieleninę! Jeżeli próbujesz wprowadzić do swojej diety
więcej zieleniny, lecz na widok sałaty uciekasz gdzie pieprz
rośnie, książka „Zielona kuchnia 24/7” pomoże ci przemycić
pyszne i zdrowe zielone warzywa do każdego posiłku w ciągu
dnia – od śniadania po deser. Naleśniki ze szpinakiem? Chleb
kukurydziany z jarmużem? A żebyś wiedział! Oto zbiór ponad
stu zachęcających, nowatorskich wegańskich przepisów, które za
pomocą ponad 40 zielonych warzyw, dadzą ci „energetycznego
kopa”. Wśród nich znajdują się klasyczne brokuły czy cukinia,
niezwykle wartościowe dla zdrowia botwina czy brukselka, ale
także rzadko spotykana zielenina, jak spirulina czy algi
morskie. Wśród przepisów znajdziesz: ? Czekoladowe
smoothie ? Samosy i burritos z groszkiem ? Frytki z polenty z
pesto z pikantnym sosem aioli ? Ciasto z cytryny i pietruszki
na bazie oliwy z oliwek ? Bolognese z makaronem z cukinii ?
Tort czekoladowy z orzechami i awokado Dzięki przepisom z
„Zielonej kuchni 24/7” możesz jeść zdrowo i lekko, nie
rezygnując przy tym ze słodyczy!
|