Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kulawizny bydła /nowa

28-02-2012, 15:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 189.60 zł     
Użytkownik Medyczne
numer aukcji: 2030048873
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 8   
Koniec: 30-01-2012 22:49:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Książki Medyczne :: Księgarnia medyczna - Warszawa

Regulamin
1) Jeżeli nie chcesz kupić, nie licytuj!

2) Wszystkie książki są nowe. Tylko najnowsze wydania, prosto od wydawcy.

3) Książki zazwyczaj wysyłam w ciągu 24h-72h od zaksięgowania wpłaty,lub wybrania formy płatności za pobraniem.

4) Do każdej zakupionej pozycji otrzymasz fakturę Vat.

Zapraszam serdecznie.


PRZEDMIOTEM LICYTACJI
JEST NOWA KSIĄŻKA:
Kulawizny bydła

Kulawizny bydła


  • Wydawnictwo:Urban & Partner
  • Wymiary: 195 x 252 mm
  • Ilość stron:330
  • ISBN: [zasłonięte]978-8309-197-6

Kulawizny bydła to jeden z najczęstszych problemów, z jakimi spotykają się lekarze weterynarii i hodowcy. Profesor Paul R. Greenough, autor niniejszej książki, jest światowej sławy autorytetem w tej dziedzinie weterynarii.
Czytelnik znajdzie tu informacje między innymi na temat budowy histologicznej racicy, patofizjologii zapalenia tworzywa racicowego, a także zabiegów chirurgicznych przeprowadzanych w obrębie racicy czy sposobów podnoszenia zalegającej krowy.
Treści zawarte w podręczniku zostały przedstawione w bardzo przystępny i klarowny sposób, a ponad 450 wysokiej jakości zdjęć jest wspaniałym uzupełnieniem tej pozycji. Książka jest przeznaczona nie tylko dla lekarzy weterynarii, ale także hodowców, zootechników i specjalistów od żywienia, ponieważ problem kulawizn bydła jest złożonym zagadnieniem wymagającym zaangażowania zespołu osób związanych z hodowlą tego gatunku.

Rozdział 1. Wprowadzenie
Rozdział 2. Mikrostruktura i czynność racicy krowy
Rozdział 3. Charakterystyka kulawizny
Rozdział 4. Zespół zapalenia tworzywa racicowego
Rozdział 5. Czynniki ryzyka związane z żywieniem
Rozdział 6. Komfort bydła, zachowanie i warunki utrzymania
Rozdział 7. Zaburzenia dotyczące puszki racicowej związane z zapaleniem tworzywa
Rozdział 8. Bydło utrzymywane na pastwisku
Rozdział 9. Woda
Rozdział 10. Strategiczne stosowanie suplementacji mikroelementów
Rozdział 11. Odchów zwierząt przeznaczonych do remontu stada
Rozdział 12. Selekcja genetyczna i budowa ciała
Rozdział 13. Zalegająca krowa i neuropatie obwodowe
Rozdział 14. Korekcja racic, kąpiele kończyn, poskramianie i wywiązywanie, zakładanie opatrunków, podkładki i podkowy
Rozdział 15. Choroby zakaźne i inne stany dotyczące przestrzeni międzypalcowej
Rozdział 16. Inne choroby obejmujące region palca
Rozdział 17. Anatomia kliniczna i podstawowe zabiegi chirurgiczne
Rozdział 18. Choroby obejmujące górny odcinek kończyny
Rozdział 19. Podejście do kontroli problemu kulawizn w stadzie bydła mlecznego