Kiełki kukurydzy / corn sprouts / mają delikatny, lekko słodki, mączysto-skrobiowy smak.
Regularne spożywanie kiełków kukurydzy wzmacnia organizm i wspomaga pracę układu pokarmowego (m.in przyśpiesza przemianę materii).
Najpierw nasiona należy moczyć przez 6-14 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Następnie przenieść do kiełkownicy i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać wodą . Po 3-4 dniach są gotowe do jedzenia.
Można przechowywać je w lodówce przez krótki czas.
Licytujesz 1 opakowanie nasion na kiełki
WAGA AŻ 250 GRAM !!!
NA TEJ AUKCJI OSZCZĘDZASZ - NIE PŁACISZ ZA KILKA
MAŁYCH TOREBEK TYLKO TANIEJ ZA JEDNĄ DUŻĄ
WAŻNE : KUPUJĄC NA KILKU AUKCJACH LUB KILKA PRZEDMIOTÓW POKRYWASZ
TYLKO JEDEN KOSZT WYSYŁKI UZALEŻNIONY OD WAGI PRZESYŁKI
ZAPRASZAMY DO NASZEGO SKLEPU NA POZOSTAŁEAUKCJE
KLIKNIJ TUTAJ
|