| KUCHNIE REGIONALNE. MAZURY MAGDALENA HAŃSKA Rok wydania: 2010 Wydawnictwo: KLUB DLA CIEBIE Kategorie: poradniki, kulinaria Oprawa: twarda
Kuchnia mazurska mieści w sobie dwie różniące się nieco między sobą tradycje kulinarne, warmińską i mazurską. Na Warmii chętnie jadano zupy fasolowe, grochowe, kapuśniaki na wędzonce. Na Mazurach z kolei często podawano żurek, czerninę z podrobami oraz wszelkiego rodzaju zupy rybne. Potrawy kuchni mazurskiej są ściśle związane z porami roku: wiosną spożywa się szczaw i pierwsze warzywa, czyli wszystko to, co można zebrać na łące i w ogrodzie. Jesienią i zimą dominuje dziczyzna i przechowywane w spiżarniach i piwnicach smakołyki: dżemy, powidła, suszone grzyby i jabłka
fk
Dodatkowe informacje
| Centrum Taniej Książki & CD KRUK (d. w Hali Koszyki) Sklep spożywczy Miód Malina w piwnicy ul. Świętokrzyska 31/33A 00-941 Warszawa
email: [zasłonięte]@onet.pl lub przez opcję "zadaj pytanie sprzedającemu" tel.: 0 22 [zasłonięte] 89 NIP: 521[zasłonięte]053-46
Godziny otwarcia: poniedziałek - piątek / 10-11, 14-18:30
|
UWAGA ! Decydując się na zakup - proszę o zapoznanie się z informacjami na stronie O mnie oraz Regulaminem. Życzymy miłej licytacji na naszych aukcjach oraz zadowolenia z zakupionego towaru! Zespół Firmy Księgarskiej KRUK | |