Opis książki: Kuchnia jest jednym z najważniejszych pomieszczeń w każdym domu. Paleniska istniały już w czasach, gdy ludzie zakładali pierwsze osady i służyły nie tylko jako przestrzeń do przyrządzania posiłków, ale również do ogrzewania domu. Kluczowym elementem przy projektowaniu kuchni jest ilość dostępnego miejsca, ponieważ wpływa to na dobór i rozmieszczenie poszczególnych elementów. Jeśli kuchnia jest obszerna, przestrzenie funkcjonalne mogą być wyraźnie oddzielone, a gotowanie będzie wtedy wygodniejsze. Z drugiej strony, w małych kuchniach ostatecznym celem jest połączenie wszystkich funkcji w małej przestrzeni i znalezienie możliwie jak najbardziej praktycznego rozwiązania. Obojętnie jaki typ kuchni wybierzemy - zintegrowany, wydzielony, duży czy mały - istnieje cała feeria pomysłów i akcesoriów sprawiających, że gotowanie będzie czynnością niezwykle wygodną i zapewniającą satysfakcję.
Kolejny tytuł z popularnej serii "150 najlepszych pomysłów" zachwyci czytelnika pięknymi zdjęciami, ciekawymi rozwiązaniami przestrzennymi, oryginalnymi projektami mebli i sprzętów. "Kuchnie" zainteresują nie tylko specjalistów-projektantów, ale i czytelników potrzebujących inspiracji.
|