Poczta
Polska:
1 książka + 6,00 zł
2 książki + 9,00 zł
3 książki + 12,00 zł
4 i więcej + 15,00 zł
Książki wysyłam
bezpiecznie
zapakowane!
Wysyłka niezwłocznie
po zaksięgowaniu
wpłaty.
Za pobraniem:
NIE WYSYŁAM
(sytuacje wyjątkowe: mail)

Zasady
aukcji
i finalizacji
transakcji.

Wybierając moje aukcje masz zagwarantowane zadowolenie zarówno
z przebiegu aukcji jak
i z samych książek.

Gwarantuję,
że z książki będziesz
zadowolony!
Jeżeli
nie będziesz,
masz możliwość
w ciągu 10 dni
zwrócić
ją bezpośrednio do
wydawnictwa, otrzymasz
zwrot
ceny książki.
---------
U
W A G A !!!
Bardzo
ważna informacja!
Chcesz przed zakupem
zapoznać
się
z oferowaną
książka
- napisz do mnie maila,
a
otrzymasz
DARMOWY
FRAGMENT!!!
|
Witam na mojej aukcji !
czyli najchętniej kupowane:
Chcesz przed zakupem zapoznać się
z oferowaną książka
- napisz do
mnie maila, a
otrzymasz
DARMOWY FRAGMENT!!!
Zrób
sobie prezent - nie czekaj - KUP DZIŚ!
Kuchnia
weganki

W jaki sposób możesz
łatwo zmienić
tradycyjne potrawy na wegańskie?
Autor: Lidia Aleksandra Szadkowska
ISBN: 83-7521-141-9
Ocena czytelników: 5.19
/ 6.00
Wydawca: Złote Myśli
Ilość stron: 146
» Opinie
o książce: Kuchnia
weganki
|
"Książka warta uwagi. Przepisy łatwe
i dla każdego. Warto zainwestować w zdrowe odżywianie zanim
pojawią się choroby, które zmuszą nas do powrotu na właściwe
tory życia. "
Marek Skłodowski,
technik odnowy biologicznej
|
"Świetny poradnik! Takiego właśnie
szukałem. Na pewno pomoże wszystkim początkującym (i nie
tylko) wegetarianom czy weganom."
Dominik Gużda, informatyk
|
"Pasztety z kaszy gryczanej super! W
ogóle jedzenie bez mięsa jest bardzo pożywne. Potrawy można
modyfikować według własnego pomysłu i smaku. Smaczne,
proste i szybkie potrawy. POLECAM!"
Mariola Grajewska,
pracownik samorządowy, 40 lat
|
"Kuchnia weganki to bardzo ciekawa
pozycja dostępna na naszym rynku, pokazująca alternatywne żywienie
i płynące z niego korzyści. Na pierwszych 40 stronach
autorka przedstawia zalety diety wegetariańskiej, a ściślej
wegańskiej, aby w końcu na 100 stronach zaprezentować
multum praktycznych porad i przepisów pozwalających na zróżnicowanie
diety, a także na dowolne kombinowanie potraw według
prostych zaleceń znajdujących się pod niektórymi
przepisami. Dla kogoś takiego jak ja, a sama jestem
wegetarianką, książka ta jest swego rodzaju kompilacją
podstawowych i tych bardziej wyszukanych przepisów, które będąc
pod ręką na kuchennej półce, ułatwiają komponowanie
urozmaiconych wegetariańskich i wegańskich posiłków."
Monika Praca, studentka,
wegetarianka; 26 lat
|
"Jestem przyjacielem i częstym gościem
domu Lidii Szadkowskiej, autorki książki. W pewnym sensie,
degustując smakowite i znakomite, acz dość proste potrawy
serwowane przez gospodynię, mogę stwierdzić, że znałem
treść "Kuchni weganki" jeszcze przed napisaniem...
i to z autopsji. Bez żadnej przesady oświadczam, że jestem
wręcz fanem takiej kuchni w wykonaniu samej mistrzyni. Możecie
mi zazdrościć :) Jedno powiem, mimo, że potrawy są dość
nieskomplikowane, ale jest w nich coś bardzo... ożywiającego.
Może to sposób przyprawiania, a może ten siódmy zmysł...
kulinarny?"
Artur Krzyżański,
dziennikarz, ekolog, red. nacz. szczecińskiej gazety :Zielony
rynek"; 48 lat
|
Chcesz
przejść na weganizm,
ale boisz się utraty
swoich ulubionych potraw?
Jest na to sposób...
Pomyśl, jak dobrze byłoby, gdyby
istniała książka, która podsunie Ci sposoby na zastąpenie produktów
pochodzących od zwierząt, dbając jednocześnie o to, by wegańskie
zamienniki były podobne do oryginałów i również smaczne?
Jak się poczujesz, gdy zmieniając swoją dietę
na zdrowszą będziesz mieć nie tylko satysfakcję z życia zgodnie z
naturą, ale i radość z odkrywania bogactwa możliwości, jakie masz
przechodząc na weganizm?
Książka „Kuchnia weganki” jest Twoją
przepustką do pasjonującej przygody odkrywania nowych potraw i smaków,
która pozwala Ci również przygotowywać substytuty Twoich ulubionych
potraw - w wariancie bez mięsa... Dzięki temu wygrywasz potrójnie: zdrowsze
odżywianie, nowe smaki i zachowanie pewnego podobieństwa do smaków,
które towarzyszą Ci od lat.
"Niechętnie rezygnuje
się ze swych ulubionych dań i przyzwyczajeń smakowych. Sama miałam z
tym problem, więc starałam się tak przyrządzać potrawy, by smakiem i
wyglądem nie odbiegały od tradycyjnych. Na początku wydawało się to
trudne, ale… tylko się wydawało." - pisze w swoim
poradniku Lidia Aleksandra Szadkowska.
Już za chwilę
dowiesz się między innymi:
- Co i jak powinniśmy jadać?
- Dlaczego mleko i jego przetwory nie służą
zdrowiu?
- O zamiennikach mleka i mięsa
- Jak skomponować przyprawy służące zdrowiu?
- Czego możesz użyć zamiast jajka?
- Jakie stosować zioła przyprawowe?
Poza tym, poznasz sposoby przyrządzania ogromnej
ilości wegańskich potraw:
- Surówki np. z cykorii, selera,
włoszczyzny, kalafiora i pomidorów, kapusty pekińskiej, kiszonych
ogórków, papryki, a także surówki z roślin dzikich
- Coś do pieczywa zamiast wędlin, masła
i nabiału np. „masło” czosnkowe, pasta z kaszy
jaglanej, pasta z ryżu i zielonego groszku, pasztet z kaszy
gryczanej, pasztet pieczarkowy, pasta orzechowo-kakaowa, „smalec”
wg przepisu Grażyny, majonez z ryżu, pasta - „serek topiony”
- Zupy np. kartoflanka,
zalewajka, biały barszcz, czerwony barszcz, krupnik, kapuśniak z
kiszonej kapusty, zupa z kiszonych ogórków, zupa jarzynowa, rosół
jarski, grochówka, zupa cebulowa
- Drugie dania np. gołąbki,
bigos jarski lub z kostką sojową, fasolka „po bretońsku”,
ciasto naleśnikowe, krokiety, pierogi, kasza jaglana z brokułami
- Sosy np. do spaghetti,
pomidorowy, z grzybów, jarzynowy, dyniowo-pomidorowy, cebulowy
- Dodatki do ziemniaków, kasz i makaronów
np. gulasz z cukinii lub kabaczka, por do drugiego dania, marchewka z
groszkiem, kotleciki jarskie, leczo, szaszłyki, szparagi „z wody”
- Dania specjalne np. „ryba”
po grecku, bukiet jarzynowo-owocowy, melon z owocami w majonezie,
kisiel chlebowy, bakłażan z pieczarkami
- Wegańskie ciasta i desery np.
makowiec, ciasto pomarańczowe, szarlotka, ciasto pieczone na patyku,
ciasteczka słone, lody
- Napoje np. kwas buraczany jako
napój, mleko orzechowe, mleko z konopi, napoje owocowo-orzechowe
Wszystkie
te dania sporządzane są bez jakichkolwiek dodatków produktów zwierzęcych.
MOŻESZ wybrać
weganizm!
Nie musimy poddawać się ogólnemu
schematowi życia. Tylko od nas zależy, jak się odżywiamy. Mamy możliwość
korzystania z takich produktów, które nam służą i nie zatruwają
powoli naszego organizmu. A zmieniając sposób żywienia nie ryzykujemy
ani głodem, ani własnym zdrowiem. Przeciwnie. Nie musimy również
skazywać na śmierć żadnego zwierzęcia, by nie być głodnym ani ilościowo,
ani też jakościowo.
SPIS
TREŚCI KSIĄŻKI:
"Kuchnia weganki"
- Refleksja nad
wegetarianizmem
- Nasze zdrowie to
poszanowanie natury i życia zwierząt
- Gdy postanowiłam odżywiać
się zgodnie z naturą
- Co i jak powinniśmy
jadać?
- Ogólne zalecenia dr
Bernarda Jensena
- „Artretyzm,
reumatyzm, osteoporoza”
- O surówkach
- Surówki i dania z
dzikich roślin
- Potrawy gotowane
- Dlaczego mleko i jego
przetwory nie służą zdrowiu?
- A mięso? Czy służy
zdrowiu?
- O zamiennikach mleka i
mięsa
- Niebezpieczne przyprawy
- Jak skomponować
przyprawy służące zdrowiu?
- Jakie stosować zioła
przyprawowe?
- Przechowywanie warzyw
- Kiszenie barszczu białego
i warzyw
- Koncentrat pomidorowy
- Kiszone buraki
- Przepisy wege kuchni
- Gomasio
- Spirygne
- Surówki
- Zdrowotna surówka
- Marchewka z jabłkiem
- Marchewka z chrzanem
- Surówka z cykorii
- Surówka z selera
- Surówka z włoszczyzny
- Surówka z kalafiora i
pomidorów
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka z kiszonych ogórków
- Surówka z papryki
- Surówka z kiszonej
kapusty
- Surówka z dyni
- Coś do pieczywa
zamiast wędlin, masła i nabiału
- Zamiast masła
- „Masło” czosnkowe
- Pasta z drożdży
- Pasta z kaszy jaglanej
- Pasta z ryżu i
zielonego groszku
- Pasztety jarskie (bez
pieczenia w piekarniku)
- Pasztet z kaszy
gryczanej
- Pasztet pieczarkowy
- Powidła śliwkowe
- Pasta orzechowo-kakaowa
- „Smalec” wg
przepisu Grażyny:
- Masło orzechowe,
sezamowe, słonecznikowe
- Pasta ze skiełkowanego
słonecznika
- Majonez z ryżu
- Pasta - „serek
topiony”
- Zupy
- Zasmażki
- Kartoflanka
- Zalewajka
- Biały barszcz
- Czerwony barszcz
- Czerwony barszcz z
kiszonych buraczków
- Barszcz z buraków
zalewany żurem
- Krupnik
- Kapuśniak z kiszonej
kapusty
- Kapuśniak z białej
lub czerwonej kapusty
- Zupa z kiszonych ogórków
- Barszczyk ukraiński
- Zupa jarzynowa
- Zupy jarzynowe
„tematyczne”
- Rosół jarski
- Boczniak na gęsto
/niby-flaczki/
- Zupa pomidorowa czysta
- Zupa pomidorowa z ryżem
- Botwina
- Zupa z suszonego
zielonego groszku
- Grochówka
- Zupa fasolowa
- Zupa z cieciorki
- Zupa z soczewicy
- Zupa szczawiowa
- Zupa z ziemniakami i
makaronem
- Barszcz „wołyński”
- Zupa cebulowa
- Zupa orzechowa
- Dania drugie
- Kapusta z grochem
- Gołąbki
- Bigos jarski
- Bigos jarski lub z
kostką sojową
- Fasolka „po bretońsku”
- Ciasto naleśnikowe
- Krokiety
- Pierogi
- Ciasto na pierogi
- Farsze do krokietów i
pierogów
- Kasza jaglana z brokułami
- Sosy
- Sos do spaghetti
- Sos pomidorowy
- Sos z grzybów
(pieczarek, boczniaków, leśnych)
- Sos z suszonych grzybów
- Sos jarzynowy
- Sos cebulowy
- Sos dyniowo-pomidorowy
- Dodatki do ziemniaków,
kasz i makaronów
- Gulasz z cukinii lub
kabaczka
- Gulasz z kostki sojowej
lub granulatu i warzyw
- Kabaczek lub cukinia
zamiast kotleta
- Por do drugiego dania
- Duszone warzywa do
drugiego dania
- Marchewka z groszkiem
- Kapusta „Parzybroda”
jako potrawa jednodaniowa
- Łazanki - jako
samodzielna potrawa
- Kotleciki jarskie
- Kotleciki z kaszy jęczmiennej
- Warzywa lub pieczarki w
cieście
- Ryż z warzywami –
danie samodzielne
- „Bukiet z jarzyn”
- Dynia, brukiew lub
kalarepa oprószona mąką
- Leczo
- Dynia w sosie
pomidorowym
- Kalarepa
- Szaszłyki
- Kapusta włoska lub biała
„z wody”
- Szparagi „z wody”
- Pieczarki, boczniaki
lub grzyby leśne
- Dania specjalne
- „Ryba” po grecku
- Bukiet
jarzynowo-owocowy
- Koreczki
- Sałatka z ryżu
- Sałatka jarzynowa
polska
- Melon z owocami w
majonezie
- Kisiel chlebowy
- Żmudzka sałatka z
marchwi
- Bakłażan z
pieczarkami
- Wegańskie ciasta
- Wywar z buraka
cukrowego
- Wywar z lukrecji
- Makowiec
- Ciasto pomarańczowe
- Szarlotka
- Szybki jabłecznik
- Ciasto pieczone na
patyku
- Snak amarantusowy z
orzechami
- Keks z kaszy jaglanej
- Ciasto owocowe lub z
orzechami
- Ciasto drożdżowe
- Kulki z płatków
owsianych
- „Piernik” z marchwi
- Ciasteczka słone
- Lody
- Truskawkowo–banananowe
- „Melba”
- Lody z bananów i kiwi
- Lody
winogronowo-bananowe
- Napoje
- Kwas buraczany jako napój
- Mleko orzechowe
- Mleko z konopi
- Napoje
owocowo-orzechowe
- Zamiast jajka
- Bibliografia
|
|
|
Super
książka w miękkiej okładce, klejona - 146 stron.
Najtaniej
na Allegro - 28,97
zł
ISBN: 83-7521-141-9
Książka
jest wysyłana listem priorytetowym.
Bezpiecznie
zapakowana!
Chcesz przed zakupem zapoznać się
z oferowaną książka
- napisz do
mnie maila, a otrzymasz
DARMOWY FRAGMENT!!!
10
dniowa gwarancja 100 % satysfakcji !!!
PO
PROSTU zwracam pieniądze "bez gadania"

Bazując na opiniach
Klientów, zdecydowałem się wprowadzić unikalną gwarancję, która ma
zapewnić Twoje maksymalne zadowolenie z mojej oferty!
Gwarancja spełnia
swoją rolę w 100% !!!
Jak to działa?
Możesz wypróbować
książkę przez 10 dni. Jeśli z jakiegokolwiek powodu,
nie będziesz z niej w pełni zadowolony (mimo testowania jej przez 10
dni)
możesz zażądać zwrotu pieniędzy bez podania przyczyny.
Wystarczy, że wyślesz do mnie nie zniszczoną książkę,
a ja zwrócę Ci Twoje pieniądze.
Zwrócę
Ci przelewem na konto 100% zapłaconej kwoty.
Możesz
przestudiować jeszcze raz tę ofertę, by pełniej uświadomić sobie
korzyści płynące z posiadania zawartej
w tym poradniku wiedzy lub od razu zamówić...
|
Kup
Teraz! - Przeczytaj! - JEDZ ;)!
|
|
|
|