|
1. PRZED ZAKUPEM Do większości publikacji oferuję darmowy fragment książki.
2. Zakup potwierdź mailem wpisując swój nick z Allegro.
3. W odpowiedzi otrzymasz dane do dokonania płatności (nr konta i tytuł przelewu)
4. Po zaksięgowaniu wpłaty wysyłam kupującemu pełną wersję elektroniczną książki - gratis!!!
5. Informuję o terminie wysłania książki drukowanej.
6. Po otrzymaniu przesyłki kupujący wystawia komentarz, co jest dla mnie informacją, że przesyłka dotarła zgodnie z umową.
7. Komentarz wystawiam jako druga.
8. Jeżeli przesyłka nie dotrze w ciągu 10 dni od otrzymania maila potwierdzającego, proszę o kontakt celem wyjaśnienia sytuacji.
|
|
|
|
Przesyłki wysyłane są priorytetem (Poczta Polska)
|
|
|
|
- Płacę z Allegro
- Przedpłata na konto
|
|
|
|
|
|
|
|
"Kuchnia weganki" Lidia Szadkowska
Wydawca: "Złote Myśli" ISBN: [zasłonięte]978-8382-370-7 ilość stron: 146 wydanie II, rok 2008 Książka drukowana - nowa okładka: miękka cena rynkowa: 29,90 zł
cena promocyjna: 18,40 zł
Spis treści:
Refleksja nad wegetarianizmem
Nasze zdrowie to poszanowanie natury i życia zwierząt
Gdy postanowiłam odżywiać się zgodnie z naturą
Co i jak powinniśmy jadać?
Ogólne zalecenia dr Bernarda Jensena
„Artretyzm, reumatyzm, osteoporoza”
O surówkach
Surówki i dania z dzikich roślin
Potrawy gotowane
Dlaczego mleko i jego przetwory nie służą zdrowiu?
A mięso? Czy służy zdrowiu?
O zamiennikach mleka i mięsa
Niebezpieczne przyprawy
Jak skomponować przyprawy służące zdrowiu?
Jakie stosować zioła przyprawowe?
Przechowywanie warzyw
Kiszenie barszczu białego i warzyw
Koncentrat pomidorowy
Kiszone buraki
Przepisy wege kuchni
Gomasio
Spirygne
Surówki
Zdrowotna surówka
Marchewka z jabłkiem
Marchewka z chrzanem
Surówka z cykorii
Surówka z selera
Surówka z włoszczyzny
Surówka z kalafiora i pomidorów
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kiszonych ogórków
Surówka z papryki
Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z dyni
Coś do pieczywa zamiast wędlin, masła i nabiału
Zamiast masła
„Masło” czosnkowe
Pasta z drożdży
Pasta z kaszy jaglanej
Pasta z ryżu i zielonego groszku
Pasztety jarskie (bez pieczenia w piekarniku)
Pasztet z kaszy gryczanej
Pasztet pieczarkowy
Powidła śliwkowe
Pasta orzechowo-kakaowa
„Smalec” wg przepisu Grażyny:
Masło orzechowe, sezamowe, słonecznikowe
Pasta ze skiełkowanego słonecznika
Majonez z ryżu
Pasta - „serek topiony”
Zupy
Zasmażki
Kartoflanka
Zalewajka
Biały barszcz
Czerwony barszcz
Czerwony barszcz z kiszonych buraczków
Barszcz z buraków zalewany żurem
Krupnik
Kapuśniak z kiszonej kapusty
Kapuśniak z białej lub czerwonej kapusty
Zupa z kiszonych ogórków
Barszczyk ukraiński
Zupa jarzynowa
Zupy jarzynowe „tematyczne”
Rosół jarski
Boczniak na gęsto /niby-flaczki/
Zupa pomidorowa czysta
Zupa pomidorowa z ryżem
Botwina
Zupa z suszonego zielonego groszku
Grochówka
Zupa fasolowa
Zupa z cieciorki
Zupa z soczewicy
Zupa szczawiowa
Zupa z ziemniakami i makaronem
Barszcz „wołyński”
Zupa cebulowa
Zupa orzechowa
Dania drugie
Kapusta z grochem
Gołąbki
Bigos jarski
Bigos jarski lub z kostką sojową
Fasolka „po bretońsku”
Ciasto naleśnikowe
Krokiety
Pierogi
Ciasto na pierogi
Farsze do krokietów i pierogów
Kasza jaglana z brokułami
Sosy
Sos do spaghetti
Sos pomidorowy
Sos z grzybów (pieczarek, boczniaków, leśnych)
Sos z suszonych grzybów
Sos jarzynowy
Sos cebulowy
Sos dyniowo-pomidorowy
Dodatki do ziemniaków, kasz i makaronów
Gulasz z cukinii lub kabaczka
Gulasz z kostki sojowej lub granulatu i warzyw
Kabaczek lub cukinia zamiast kotleta
Por do drugiego dania
Duszone warzywa do drugiego dania
Marchewka z groszkiem
Kapusta „Parzybroda” jako potrawa jednodaniowa
Łazanki - jako samodzielna potrawa
Kotleciki jarskie
Kotleciki z kaszy jęczmiennej
Warzywa lub pieczarki w cieście
Ryż z warzywami – danie samodzielne
„Bukiet z jarzyn”
Dynia, brukiew lub kalarepa oprószona mąką
Leczo
Dynia w sosie pomidorowym
Kalarepa
Szaszłyki
Kapusta włoska lub biała „z wody”
Szparagi „z wody”
Pieczarki, boczniaki lub grzyby leśne
Dania specjalne
„Ryba” po grecku
Bukiet jarzynowo-owocowy
Koreczki
Kabaczek lub cukinia zamiast kotleta
Por do drugiego dania
Duszone warzywa do drugiego dania
Marchewka z groszkiem
Kapusta „Parzybroda” jako potrawa jednodaniowa
Łazanki - jako samodzielna potrawa
Kotleciki jarskie
W jaki sposób możesz łatwo zmienić tradycyjne potrawy na wegańskie?
Chcesz przejść na weganizm, ale boisz się utraty swoich ulubionych potraw?
Jest na to sposób...
Pomyśl, jak dobrze byłoby, gdyby istniała książka, która podsunie Ci sposoby na zastąpenie produktów pochodzących od zwierząt, dbając jednocześnie o to, by wegańskie zamienniki były podobne do oryginałów i również smaczne?
Jak się poczujesz, gdy zmieniając swoją dietę na zdrowszą będziesz mieć nie tylko satysfakcję z życia zgodnie z naturą, ale i radość z odkrywania bogactwa możliwości, jakie masz przechodząc na weganizm?
"Niechętnie rezygnuje się ze swych ulubionych dań i przyzwyczajeń smakowych. Sama miałam z tym problem, więc starałam się tak przyrządzać potrawy, by smakiem i wyglądem nie odbiegały od tradycyjnych. Na początku wydawało się to trudne, ale… tylko się wydawało." - pisze w swojej książce Lidia Aleksandra Szadkowska.
Już za chwilę dowiesz się między innymi:
- Co i jak powinniśmy jadać?
- Dlaczego mleko i jego przetwory nie służą zdrowiu?
- O zamiennikach mleka i mięsa
- Jak skomponować przyprawy służące zdrowiu?
- Czego możesz użyć zamiast jajka?
- Jakie stosować zioła przyprawowe?
Poza tym, poznasz sposoby przyrządzania ogromnej ilości wegańskich potraw:
- Surówki np. z cykorii, selera, włoszczyzny, kalafiora i pomidorów, kapusty pekińskiej, kiszonych ogórków, papryki, a także surówki z roślin dzikich
- Coś do pieczywa zamiast wędlin, masła i nabiału np. „masło” czosnkowe, pasta z kaszy jaglanej, pasta z ryżu i zielonego groszku, pasztet z kaszy gryczanej, pasztet pieczarkowy, pasta orzechowo-kakaowa, „smalec” wg przepisu Grażyny, majonez z ryżu, pasta - „serek topiony”
- Zupy np. kartoflanka, zalewajka, biały barszcz, czerwony barszcz, krupnik, kapuśniak z kiszonej kapusty, zupa z kiszonych ogórków, zupa jarzynowa, rosół jarski, grochówka, zupa cebulowa
- Drugie dania np. gołąbki, bigos jarski lub z kostką sojową, fasolka „po bretońsku”, ciasto naleśnikowe, krokiety, pierogi, kasza jaglana z brokułami
- Sosy np. do spaghetti, pomidorowy, z grzybów, jarzynowy, dyniowo-pomidorowy, cebulowy
- Dodatki do ziemniaków, kasz i makaronów np. gulasz z cukinii lub kabaczka, por do drugiego dania, marchewka z groszkiem, kotleciki jarskie, leczo, szaszłyki, szparagi „z wody”
- Dania specjalne np. „ryba” po grecku, bukiet jarzynowo-owocowy, melon z owocami w majonezie, kisiel chlebowy, bakłażan z pieczarkami
- Wegańskie ciasta i desery np. makowiec, ciasto pomarańczowe, szarlotka, ciasto pieczone na patyku, ciasteczka słone, lody
- Napoje np. kwas buraczany jako napój, mleko orzechowe, mleko z konopi, napoje owocowo-orzechowe
Wszystkie te dania sporządzane są bez jakichkolwiek dodatków produktów zwierzęcych.
MOŻESZ wybrać weganizm!
Nie musimy poddawać się ogólnemu schematowi życia. Tylko od nas zależy, jak się odżywiamy. Mamy możliwość korzystania z takich produktów, które nam służą i nie zatruwają powoli naszego organizmu. A zmieniając sposób żywienia nie ryzykujemy ani głodem, ani własnym zdrowiem. Przeciwnie. Nie musimy również skazywać na śmierć żadnego zwierzęcia, by nie być głodnym ani ilościowo, ani też jakościowo.
BONUS !!! Po dokonaniu wpłaty otrzymasz gratisowo pełną wersję elektroniczną.
|
|