|
1. Zanim kupisz, możesz zapoznać się z darmowym fragmentem;
2. Nie musisz czekać na koniec aukcji, by dokonać zakupu, po prostu przyciśnij "Kup teraz";
3. Zakup potwierdź mailem, wpisując swój nick z Allegro;
4. W odpowiedzi otrzymasz dane do dokonania płatności (nr konta i tytuł przelewu);
6. Zostaniesz równiez poinformowany o przyjęciu wpłaty i wysłaniu książki;
6. Zaraz po zaksięgowaniu wpłaty otrzymasz gratis pełną wersję elektroniczną książki;
7. Po otrzymaniu drukowanej wersji pocztąkupujący wystawia komentarz, co jest dla mnie informacją, że przesyłka dotarła w odpowiednim stanie;
8. Sprzedając, komentarz wystawiam jako drugi;
9. Nie wystawiam komentarzy negatywnych pochopnie, dla mnie to ostateczność. Zawsze staram się wszystko wyjaśnić z kontrahentem;
10. Jeżeli z jakichkolwiek powodów nie będziesz usatysfakcjonowany zakupionym tytułem, możesz skorzystać z GWARANCJI SATYSFAKCJI I ZWRÓCIĆ TOWAR wystarczy, że skontaktujesz się ze mną mailowo.
Żeby tego uniknąć zapoznaj się z darmowym fragmentem napisz do mnie mail
|
|
|
|
Wysyłka następuje w ciągu 48 godz. od zaksięgowania pieniędzy na koncie.
Przesyłki wysyłane są priorytetem (Poczta Polska)
Jeżeli przesyłka nie dotrze w ciągu 10 dni od otrzymania maila potwierdzającego napisz, proszę, o tym do mnie w celu wyjaśnienia sytuacji;
|
|
|
|
Wpłaty wyłącznie przedpłata na konto
Na moich aukcjach koszt przesyłki gratis
|
|
|
Tel. 531 [zasłonięte] 63 80
maila: [zasłonięte]@wp.pl
Gadu-Gadu. 137748
|
|
|
|
WITAJ NA MOJEJ AUKCJI
Kuchnia weganki
LIDIA SZADKOWSKA
- wydawca: Złote Myśli
- ilość Stron: 140
- ISBN [zasłonięte]978-8382-370-7
- książka Drukowana
- Okładka Miękka
- Stan: Nowa
- Cena rynkowa:
29,90 zł
- Cena promocyjna: 22,43 zł
- WYSYŁKA 0 ZŁ
UWAGA !!! GRATIS
PEŁNA WERSJA ELEKTRONICZNA KSIĄŻKI TUŻ PO ZAKSIĘGOWANIU PIENIĘDZY NA KONCIE
ZAPRASZAM DO ZAPOZNANIA SIĘ Z AUKCJĄ ORAZ DO OGLĄDNIĘCIA INNYCH MOICH OFERT.
PAMIĘTAJ ŻE BEZ ZNACZENIA NA ILOŚĆ ZAKUPIONYCH KSIĄŻEK ZA WYSYŁKĘ NIE PŁACISZ NIC!!!
SPIS TREŚCI
- Refleksja nad wegetarianizmem
- Nasze zdrowie to poszanowanie natury i życia zwierząt
- Gdy postanowiłam odżywiać się zgodnie z naturą
- Co i jak powinniśmy jadać?
- Ogólne zalecenia dr Bernarda Jensena
- „Artretyzm, reumatyzm, osteoporoza”
- O surówkach
- Surówki i dania z dzikich roślin
- Potrawy gotowane
- Dlaczego mleko i jego przetwory nie służą zdrowiu?
- A mięso? Czy służy zdrowiu?
- O zamiennikach mleka i mięsa
- Niebezpieczne przyprawy
- Jak skomponować przyprawy służące zdrowiu?
- Jakie stosować zioła przyprawowe?
- Przechowywanie warzyw
- Kiszenie barszczu białego i warzyw
- Koncentrat pomidorowy
- Kiszone buraki
- Przepisy wege kuchni
- Gomasio
- Spirygne
- Surówki
- Zdrowotna surówka
- Marchewka z jabłkiem
- Marchewka z chrzanem
- Surówka z cykorii
- Surówka z selera
- Surówka z włoszczyzny
- Surówka z kalafiora i pomidorów
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka z kiszonych ogórków
- Surówka z papryki
- Surówka z kiszonej kapusty
- Surówka z dyni
- Coś do pieczywa zamiast wędlin, masła i nabiału
- Zamiast masła
- „Masło” czosnkowe
- Pasta z drożdży
- Pasta z kaszy jaglanej
- Pasta z ryżu i zielonego groszku
- Pasztety jarskie (bez pieczenia w piekarniku)
- Pasztet z kaszy gryczanej
- Pasztet pieczarkowy
- Powidła śliwkowe
- Pasta orzechowo-kakaowa
- „Smalec” wg przepisu Grażyny:
- Masło orzechowe, sezamowe, słonecznikowe
- Pasta ze skiełkowanego słonecznika
- Majonez z ryżu
- Pasta - „serek topiony”
- Zupy
- Zasmażki
- Kartoflanka
- Zalewajka
- Biały barszcz
- Czerwony barszcz
- Czerwony barszcz z kiszonych buraczków
- Barszcz z buraków zalewany żurem
- Krupnik
- Kapuśniak z kiszonej kapusty
- Kapuśniak z białej lub czerwonej kapusty
- Zupa z kiszonych ogórków
- Barszczyk ukraiński
- Zupa jarzynowa
- Zupy jarzynowe „tematyczne”
- Rosół jarski
- Boczniak na gęsto /niby-flaczki/
- Zupa pomidorowa czysta
- Zupa pomidorowa z ryżem
- Botwina
- Zupa z suszonego zielonego groszku
- Grochówka
- Zupa fasolowa
- Zupa z cieciorki
- Zupa z soczewicy
- Zupa szczawiowa
- Zupa z ziemniakami i makaronem
- Barszcz „wołyński”
- Zupa cebulowa
- Zupa orzechowa
- Dania drugie
- Kapusta z grochem
- Gołąbki
- Bigos jarski
- Bigos jarski lub z kostką sojową
- Fasolka „po bretońsku”
- Ciasto naleśnikowe
- Krokiety
- Pierogi
- Ciasto na pierogi
- Farsze do krokietów i pierogów
- Kasza jaglana z brokułami
- Sosy
- Sos do spaghetti
- Sos pomidorowy
- Sos z grzybów (pieczarek, boczniaków, leśnych)
- Sos z suszonych grzybów
- Sos jarzynowy
- Sos cebulowy
- Sos dyniowo-pomidorowy
- Dodatki do ziemniaków, kasz i makaronów
- Gulasz z cukinii lub kabaczka
- Gulasz z kostki sojowej lub granulatu i warzyw
- Kabaczek lub cukinia zamiast kotleta
- Por do drugiego dania
- Duszone warzywa do drugiego dania
- Marchewka z groszkiem
- Kapusta „Parzybroda” jako potrawa jednodaniowa
- Łazanki - jako samodzielna potrawa
- Kotleciki jarskie
- Kotleciki z kaszy jęczmiennej
- Warzywa lub pieczarki w cieście
- Ryż z warzywami – danie samodzielne
- „Bukiet z jarzyn”
- Dynia, brukiew lub kalarepa oprószona mąką
- Leczo
- Dynia w sosie pomidorowym
- Kalarepa
- Szaszłyki
- Kapusta włoska lub biała „z wody”
- Szparagi „z wody”
- Pieczarki, boczniaki lub grzyby leśne
- Dania specjalne
- „Ryba” po grecku
- Bukiet jarzynowo-owocowy
- Koreczki
- Sałatka z ryżu
- Sałatka jarzynowa polska
- Melon z owocami w majonezie
- Kisiel chlebowy
- Żmudzka sałatka z marchwi
- Bakłażan z pieczarkami
- Wegańskie ciasta
- Wywar z buraka cukrowego
- Wywar z lukrecji
- Makowiec
- Ciasto pomarańczowe
- Szarlotka
- Szybki jabłecznik
- Ciasto pieczone na patyku
- Snak amarantusowy z orzechami
- Keks z kaszy jaglanej
- Ciasto owocowe lub z orzechami
- Ciasto drożdżowe
- Kulki z płatków owsianych
- „Piernik” z marchwi
- Ciasteczka słone
- Lody
- Truskawkowo–banananowe
- „Melba”
- Lody z bananów i kiwi
- Lody winogronowo-bananowe
- Napoje
- Kwas buraczany jako napój
- Mleko orzechowe
- Mleko z konopi
- Napoje owocowo-orzechowe
- Zamiast jajka
- Bibliografia
W jaki sposób możesz łatwo zmienić tradycyjne potrawy na wegańskie?
Chcesz przejść na weganizm, ale boisz się utraty swoich ulubionych potraw?
Jest na to sposób...
Pomyśl, jak dobrze byłoby, gdyby istniała książka, która podsunie Ci sposoby na zastąpenie produktów pochodzących od zwierząt, dbając jednocześnie o to, by wegańskie zamienniki były podobne do oryginałów i również smaczne?
Jak się poczujesz, gdy zmieniając swoją dietę na zdrowszą będziesz mieć nie tylko satysfakcję z życia zgodnie z naturą, ale i radość z odkrywania bogactwa możliwości, jakie masz przechodząc na weganizm?
Książka „Kuchnia weganki” jest Twoją przepustką do pasjonującej przygody odkrywania nowych potraw i smaków, która pozwala Ci również przygotowywać substytuty Twoich ulubionych potraw - w wariancie bez mięsa... Dzięki temu wygrywasz potrójnie: zdrowsze odżywianie, nowe smaki i zachowanie pewnego podobieństwa do smaków, które towarzyszą Ci od lat.
"Niechętnie rezygnuje się ze swych ulubionych dań i przyzwyczajeń smakowych. Sama miałam z tym problem, więc starałam się tak przyrządzać potrawy, by smakiem i wyglądem nie odbiegały od tradycyjnych. Na początku wydawało się to trudne, ale… tylko się wydawało." - pisze w swojej ksiażce Lidia Aleksandra Szadkowska.
Już za chwilę dowiesz się między innymi:
- Co i jak powinniśmy jadać?
- Dlaczego mleko i jego przetwory nie służą zdrowiu?
- O zamiennikach mleka i mięsa
- Jak skomponować przyprawy służące zdrowiu?
- Czego możesz użyć zamiast jajka?
- Jakie stosować zioła przyprawowe?
Poza tym, poznasz sposoby przyrządzania ogromnej ilości wegańskich potraw:
- Surówkinp. z cykorii, selera, włoszczyzny, kalafiora i pomidorów, kapusty pekińskiej, kiszonych ogórków, papryki, a także surówki z roślin dzikich
- Coś do pieczywa zamiast wędlin, masła i nabiałunp. „masło” czosnkowe, pasta z kaszy jaglanej, pasta z ryżu i zielonego groszku, pasztet z kaszy gryczanej, pasztet pieczarkowy, pasta orzechowo-kakaowa, „smalec” wg przepisu Grażyny, majonez z ryżu, pasta - „serek topiony”
- Zupynp. kartoflanka, zalewajka, biały barszcz, czerwony barszcz, krupnik, kapuśniak z kiszonej kapusty, zupa z kiszonych ogórków, zupa jarzynowa, rosół jarski, grochówka, zupa cebulowa
- Drugie danianp. gołąbki, bigos jarski lub z kostką sojową, fasolka „po bretońsku”, ciasto naleśnikowe, krokiety, pierogi, kasza jaglana z brokułami
- Sosynp. do spaghetti, pomidorowy, z grzybów, jarzynowy, dyniowo-pomidorowy, cebulowy
- Dodatki do ziemniaków, kasz i makaronównp. gulasz z cukinii lub kabaczka, por do drugiego dania, marchewka z groszkiem, kotleciki jarskie, leczo, szaszłyki, szparagi „z wody”
- Dania specjalnenp. „ryba” po grecku, bukiet jarzynowo-owocowy, melon z owocami w majonezie, kisiel chlebowy, bakłażan z pieczarkami
- Wegańskie ciasta i deserynp. makowiec, ciasto pomarańczowe, szarlotka, ciasto pieczone na patyku, ciasteczka słone, lody
- Napojenp. kwas buraczany jako napój, mleko orzechowe, mleko z konopi, napoje owocowo-orzechowe
Nie musimy poddawać się ogólnemu schematowi życia. Tylko od nas zależy, jak się odżywiamy. Mamy możliwość korzystania z takich produktów, które nam służą i nie zatruwają powoli naszego organizmu. A zmieniając sposób żywienia nie ryzykujemy ani głodem, ani własnym zdrowiem. Przeciwnie. Nie musimy również skazywać na śmierć żadnego zwierzęcia, by nie być głodnym ani ilościowo, ani też jakościowo.
Skorzystaj teraz z prostego forumlarza poniżej, by zainwestować w ksiażke "Kuchnia Weganki" i zacząć zdrowiej się odżywiać:
|