Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kuchnia weganki- Lidia Szadkowska - dieta, potrawy

19-01-2012, 22:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 22.40 zł      Aktualna cena: 22.40 zł     
Użytkownik billis17
numer aukcji: 2001713600
Miejscowość Szczecinek
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 28   
Koniec: 15-01-2012 11:45:56

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2008
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


       

           e-mail
[zasłonięte]@gmail.com

         telefon
     664-[zasłonięte]-763
   


Wyłącznie przedpłata
        na konto


Przesyłki wysyłane są
        priorytetem
    (Poczta Polska)
Koszt przesyłki - 0 zł

                    1.
     PRZED ZAKUPEM
Do większości publikacji
oferuję darmowy fragment
       książki.

                     2.
Zakup potwierdź mailem
wpisując swój nick z Allegro.

                     3.
W odpowiedzi otrzymasz dane
 do dokonania płatności
(nr konta i tytuł przelewu)

                      4.
Po zaksięgowaniu wpłaty
wysyłam kupującemu pełną
wersję elektroniczną
książki - gratis!!!

                      
5.
Informuję o terminie wysłania
książki drukowanej.

                       6.
Po otrzymaniu przesyłki
kupujący wystawia komentarz,
co jest dla mnie informacją,
że przesyłka dotarła zgodnie
    z umową.

                        7.
Komentarz wystawiam
jako druga.

                        8.
Jeżeli przesyłka nie dotrze
      w ciągu 10 dni
od otrzymania maila
potwierdzającego, proszę
o kontakt celem wyjaśnienia
         sytuacji.



Kuchnia weganki- Lidia Szadkowska - dieta, potrawy






"Kuchnia weganki"
Lidia Szadkowska


Wydawca: "Złote Myśli"
ISBN:[zasłonięte]978-8382-370-7
ilość stron: 146
wydanie II, rok 2008
Książka drukowana - nowa
okładka: miękka
cena rynkowa: 29,90
cena promocyjna: 22,43 zł
przesyłka: 0 zł



S
pis treści
  • Refleksja nad wegetarianizmem
  • Nasze zdrowie to poszanowanie natury i życia zwierząt
  • Gdy postanowiłam odżywiać się zgodnie z naturą
  • Co i jak powinniśmy jadać?
  • Ogólne zalecenia dr Bernarda Jensena
  • „Artretyzm, reumatyzm, osteoporoza”
  • O surówkach
  • Surówki i dania z dzikich roślin
  • Potrawy gotowane
  • Dlaczego mleko i jego przetwory nie służą zdrowiu?
  • A mięso? Czy służy zdrowiu?
  • O zamiennikach mleka i mięsa
  • Niebezpieczne przyprawy
  • Jak skomponować przyprawy służące zdrowiu?
  • Jakie stosować zioła przyprawowe?
  • Przechowywanie warzyw
  • Kiszenie barszczu białego i warzyw
  • Koncentrat pomidorowy
  • Kiszone buraki
  • Przepisy wege kuchni
  • Gomasio
  • Spirygne
  • Surówki
  • Zdrowotna surówka
  • Marchewka z jabłkiem
  • Marchewka z chrzanem
  • Surówka z cykorii
  • Surówka z selera
  • Surówka z włoszczyzny
  • Surówka z kalafiora i pomidorów
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Surówka z kiszonych ogórków
  • Surówka z papryki
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Surówka z dyni
  • Coś do pieczywa zamiast wędlin, masła i nabiału
  • Zamiast masła
  • „Masło” czosnkowe
  • Pasta z drożdży
  • Pasta z kaszy jaglanej
  • Pasta z ryżu i zielonego groszku
  • Pasztety jarskie (bez pieczenia w piekarniku)
  • Pasztet z kaszy gryczanej
  • Pasztet pieczarkowy
  • Powidła śliwkowe
  • Pasta orzechowo-kakaowa
  • „Smalec” wg przepisu Grażyny:
  • Masło orzechowe, sezamowe, słonecznikowe
  • Pasta ze skiełkowanego słonecznika
  • Majonez z ryżu
  • Pasta - „serek topiony”
  • Zupy
  • Zasmażki
  • Kartoflanka
  • Zalewajka
  • Biały barszcz
  • Czerwony barszcz
  • Czerwony barszcz z kiszonych buraczków
  • Barszcz z buraków zalewany żurem
  • Krupnik
  • Kapuśniak z kiszonej kapusty
  • Kapuśniak z białej lub czerwonej kapusty
  • Zupa z kiszonych ogórków
  • Barszczyk ukraiński
  • Zupa jarzynowa
  • Zupy jarzynowe „tematyczne”
  • Rosół jarski
  • Boczniak na gęsto /niby-flaczki/
  • Zupa pomidorowa czysta
  • Zupa pomidorowa z ryżem
  • Botwina
  • Zupa z suszonego zielonego groszku
  • Grochówka
  • Zupa fasolowa
  • Zupa z cieciorki
  • Zupa z soczewicy
  • Zupa szczawiowa
  • Zupa z ziemniakami i makaronem
  • Barszcz „wołyński”
  • Zupa cebulowa
  • Zupa orzechowa
  • Dania drugie
  • Kapusta z grochem
  • Gołąbki
  • Bigos jarski
  • Bigos jarski lub z kostką sojową
  • Fasolka „po bretońsku”
  • Ciasto naleśnikowe
  • Krokiety
  • Pierogi
  • Ciasto na pierogi
  • Farsze do krokietów i pierogów
  • Kasza jaglana z brokułami
  • Sosy
  • Sos do spaghetti
  • Sos pomidorowy
  • Sos z grzybów (pieczarek, boczniaków, leśnych)
  • Sos z suszonych grzybów
  • Sos jarzynowy
  • Sos cebulowy
  • Sos dyniowo-pomidorowy
  • Dodatki do ziemniaków, kasz i makaronów
  • Gulasz z cukinii lub kabaczka
  • Gulasz z kostki sojowej lub granulatu i warzyw
  • Kabaczek lub cukinia zamiast kotleta
  • Por do drugiego dania
  • Duszone warzywa do drugiego dania
  • Marchewka z groszkiem
  • Kapusta „Parzybroda” jako potrawa jednodaniowa
  • Łazanki - jako samodzielna potrawa
  • Kotleciki jarskie
  • Kotleciki z kaszy jęczmiennej
  • Warzywa lub pieczarki w cieście
  • Ryż z warzywami – danie samodzielne
  • „Bukiet z jarzyn”
  • Dynia, brukiew lub kalarepa oprószona mąką
  • Leczo
  • Dynia w sosie pomidorowym
  • Kalarepa
  • Szaszłyki
  • Kapusta włoska lub biała „z wody”
  • Szparagi „z wody”
  • Pieczarki, boczniaki lub grzyby leśne
  • Dania specjalne
  • „Ryba” po grecku
  • Bukiet jarzynowo-owocowy
  • Koreczki
  • Kabaczek lub cukinia zamiast kotleta
  • Por do drugiego dania
  • Duszone warzywa do drugiego dania
  • Marchewka z groszkiem
  • Kapusta „Parzybroda” jako potrawa jednodaniowa
  • Łazanki - jako samodzielna potrawa
  • Kotleciki jarskie

    W jaki sposób możesz łatwo zmienić
    tradycyjne potrawy na wegańskie?

    Chcesz przejść na weganizm, ale boisz się utraty
    swoich ulubionych potraw?

    Jest na to sposób...

    Pomyśl, jak dobrze byłoby, gdyby istniała książka, która podsunie Ci sposoby na zastąpenie produktów pochodzących od zwierząt, dbając jednocześnie o to, by wegańskie zamienniki były podobne do oryginałów i również smaczne?

    Jak się poczujesz, gdy zmieniając swoją dietę na zdrowszą będziesz mieć nie tylko satysfakcję z życia zgodnie z naturą, ale i radość z odkrywania bogactwa możliwości, jakie masz przechodząc na weganizm?

    "Niechętnie rezygnuje się ze swych ulubionych dań i przyzwyczajeń smakowych. Sama miałam z tym problem, więc starałam się tak przyrządzać potrawy, by smakiem i wyglądem nie odbiegały od tradycyjnych. Na początku wydawało się to trudne, ale… tylko się wydawało." - pisze w swojej książce Lidia Aleksandra Szadkowska.

    Już za chwilę dowiesz się między innymi:

    • Co i jak powinniśmy jadać?
    • Dlaczego mleko i jego przetwory nie służą zdrowiu?
    • O zamiennikach mleka i mięsa
    • Jak skomponować przyprawy służące zdrowiu?
    • Czego możesz użyć zamiast jajka?
    • Jakie stosować zioła przyprawowe?

    Poza tym, poznasz sposoby przyrządzania ogromnej ilości wegańskich potraw:

    • Surówki np. z cykorii, selera, włoszczyzny, kalafiora i pomidorów, kapusty pekińskiej, kiszonych ogórków, papryki, a także surówki z roślin dzikich
    • Coś do pieczywa zamiast wędlin, masła i nabiału np. „masło” czosnkowe, pasta z kaszy jaglanej, pasta z ryżu i zielonego groszku, pasztet z kaszy gryczanej, pasztet pieczarkowy, pasta orzechowo-kakaowa, „smalec” wg przepisu Grażyny, majonez z ryżu, pasta - „serek topiony”
    • Zupy np. kartoflanka, zalewajka, biały barszcz, czerwony barszcz, krupnik, kapuśniak z kiszonej kapusty, zupa z kiszonych ogórków, zupa jarzynowa, rosół jarski, grochówka, zupa cebulowa
    • Drugie dania np. gołąbki, bigos jarski lub z kostką sojową, fasolka „po bretońsku”, ciasto naleśnikowe, krokiety, pierogi, kasza jaglana z brokułami
    • Sosy np. do spaghetti, pomidorowy, z grzybów, jarzynowy, dyniowo-pomidorowy, cebulowy
    • Dodatki do ziemniaków, kasz i makaronów np. gulasz z cukinii lub kabaczka, por do drugiego dania, marchewka z groszkiem, kotleciki jarskie, leczo, szaszłyki, szparagi „z wody”
    • Dania specjalne np. „ryba” po grecku, bukiet jarzynowo-owocowy, melon z owocami w majonezie, kisiel chlebowy, bakłażan z pieczarkami
    • Wegańskie ciasta i desery np. makowiec, ciasto pomarańczowe, szarlotka, ciasto pieczone na patyku, ciasteczka słone, lody
    • Napoje np. kwas buraczany jako napój, mleko orzechowe, mleko z konopi, napoje owocowo-orzechowe

      Wszystkie te dania sporządzane są bez jakichkolwiek dodatków produktów zwierzęcych.

      MOŻESZ wybrać weganizm!

      Nie musimy poddawać się ogólnemu schematowi życia. Tylko od nas zależy, jak się odżywiamy. Mamy możliwość korzystania z takich produktów, które nam służą i nie zatruwają powoli naszego organizmu. A zmieniając sposób żywienia nie ryzykujemy ani głodem, ani własnym zdrowiem. Przeciwnie. Nie musimy również skazywać na śmierć żadnego zwierzęcia, by nie być głodnym ani ilościowo, ani też jakościowo.

       



  • BONUS !!!
    Po dokonaniu wpłaty otrzymasz
    gratisowo pełną wersję elektroniczną.