Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KUCHNIA WŁOSKO-POLSKA I POLSKO-WŁOSKA POCZĄTKUJĄCY

28-02-2012, 20:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.50 zł     
Użytkownik colala
numer aukcji: 2073196043
Miejscowość Opole
Wyświetleń: 12   
Koniec: 01-02-2012 15:38:04

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2002
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WYD.KDC, 658 STR., STAN BARDZO DOBRY -, AUTOR: MAŁGORZATA CAPRIARI.

Kuchnia włoska ma swoich wielbicieli na całym świecie. Włochy są narodem artystów, toteż na ich domowych stołach pojawiają się prawd ziwe dzieła sztuki. Wykwintne dania wymagające drogich i nie zawsze łatwo dostępnych składników można przygotować od czasu do czasu, przy większej okazji, ale nie na co dzień. Włosi preferują potrawy proste i szybkie do przygotowania. Trzeba jednak przyznać, że fa ntazja i niebywały wprost zmysł praktyczny sprawiają, że nawet najprostsze i najbardziej oszczędne dania włoskiej kuchni są bardzo s maczne. Polska kuchnia ma także wiele do zaoferowania, i to nie tylko Polakom. Dlatego właśnie na stronicach tej książki zamieściliś my także przepisy na rdzennie polskie dania, które można przyrządzić zarówno we własnym domu, jak i goszcząc za granicą. Większość p rzepisów łatwo samemu modyfikować, zależnie od tego, co akurat mamy pod ręką, i zgodnie z własną inwencją.
ZUPY, MAKARONY, PIEROGI I PIEROŻKI, DANIA Z RYŻU, DROBIU, MIĘSA, RYB, GRZYBÓW, JAJ, ZIEMNIAKÓW, JARZYN, PIZZA, PRZEKĄSKI, KANAPKI, S URÓWKI I SAŁATKI, DESERY, CIASTA, PRZETWORY DOMOWE, NALEWKI I LIKIERY, SPECJALNE DANIA NA WIGILIĘ I WIELKANOC.
Marynowany ser i płonące sardynki, zupa minestrone i fasolowe flaczki, spaghetti all’aglio ed olio, pasta al tonno i rurki z oscypki em, lasagne „Wielka Gala” i łazanki po polsku, ravioli con carne i kołduny „Zaściankowe”, risotto alla birra i ryżotto „Czar pegeeru ”, pizza dorata i drożdżowy pieróg prababci, szynka ze szpinakiem i salceson wegetariański, sałatka werońska i szopska, bliny i racu chy, kawior z bakłażana i cebulanka, minestra al fungi i mielone z grzybów, patate alla trentina i placki ziemniaczane, omlet łakomc zucha i omlet z kabaczka, pesce con peperoni i śledzie w szlafrokach, chili con carne i gulasz S.O.S., trufle Marii Teresy i kisiel domowy, tiramisu i pijane faworki, koniak domowy i lipóweczka... i wiele, wiele innych...




SERDECZNIE ZAPRASZAM NA MOJE POZOSTAŁE AUKCJE. PRZY ZAKUPIE WIĘKSZEJ
ILOŚCI KSIĄŻEK ZMNIEJSZAJĄ SIĘ RELATYWNIE KOSZTY PRZESYŁKI.


WSZYSTKIE WYSYŁANE KSIĄŻKI PAKUJĘ W KOPERTY BĄBELKOWE.