KUCHNIA WŁOSKO-POLSKA I POLSKO-WŁOSKA DLA POCZĄTKUJĄCYCH
Kuchnia włoska ma swoich wielbicieli na całym świecie. Włochy są narodem artystów, toteż na ich domowych stołach pojawiają się prawd ziwe dzieła sztuki. Wykwintne dania wymagające drogich i nie zawsze łatwo dostępnych składników można przygotować od czasu do czasu, przy większej okazji, ale nie na co dzień. Włosi preferują potrawy proste i szybkie do przygotowania. Trzeba jednak przyznać, że fa ntazja i niebywały wprost zmysł praktyczny sprawiają, że nawet najprostsze i najbardziej oszczędne dania włoskiej kuchni są bardzo s maczne. Polska kuchnia ma także wiele do zaoferowania, i to nie tylko Polakom. Dlatego właśnie na stronicach tej książki zamieściliś my także przepisy na rdzennie polskie dania, które można przyrządzić zarówno we własnym domu, jak i goszcząc za granicą. Większość p rzepisów łatwo samemu modyfikować, zależnie od tego, co akurat mamy pod ręką, i zgodnie z własną inwencją.ZUPY, MAKARONY, PIEROGI I PIEROŻKI, DANIA Z RYŻU, DROBIU, MIĘSA, RYB, GRZYBÓW, JAJ, ZIEMNIAKÓW, JARZYN, PIZZA, PRZEKĄSKI, KANAPKI, S URÓWKI I SAŁATKI, DESERY, CIASTA, PRZETWORY DOMOWE, NALEWKI I LIKIERY, SPECJALNE DANIA NA WIGILIĘ I WIELKANOC.
Autor: Małgorzata Caprari
Wydawnictwo: KDC
ilość stron: 659
stan: B.dobry
Na wszelkie zapytania odpowiadam pod numerem telefonu 609-[zasłonięte]-504 w godzinach 10-17 lub drogą mailową pod adresem [zasłonięte]@o2.pl