Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kuchnia staropolska - Czarkowska Iwona [nowa]

28-02-2012, 19:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7.30 zł     
Użytkownik BookMaster_pl
numer aukcji: 2030133179
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 8   
Koniec: 30-01-2012 17:42:19
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Kuchnia staropolska - Czarkowska Iwona



Dane firmy:

Księgarnia internetowa
BookMaster_pl

al.Solidarności 117 lok. 406
00-140 Warszawa

Odbiór osobisty:

Każdą zakupioną książkę
możesz odebrać osobiście, oszczędzając na kosztach przesyłki.
Szczegóły uzgadniamy emailowo zaraz po wygraniu aukcji.


BookMaster_pl na aukcjach Allegro oferuje Państwu nowości wydawnicze,
bestsellery oraz inne ciekawe tytuły w atrakcyjnych cenach.
Wszystkie prezentowane książki są nowe.
Przed zakupem zapoznaj się ze stroną "o mnie".
Zapraszamy do licytacji.

Przedmiotem licytacji jest:

Kuchnia staropolska

Czarkowska Iwona

Dane o książce:
  • ISBN:978[zasłonięte][zasłonięte]25218
  • liczba stron: 48
  • okładka: miękka
  • wydawnictwo: Troy
  • seria: POKAŻ SIĘ Z DOBREJ KUCHNI
  • wymiary: 135 x 210 mm
  • Data wydania: 2[zasłonięte]011-09
  • Stan książki: NOWA, NIEUŻYWANA

    Kuchnia staropolska opis książki:
    Specyfika polskiego jadła różnicowała się wraz z napływem obcokrajowców. Swoją obecność najwyraźniej zaznaczyły kuchnie: rosyjska, niemiecka, żydowska, francuska i litewska. Mimo wielu przemian, na polskich stołach zawsze dominowały jednak potrawy mięsne, do których najczęściej dodawano chrzan, suszone jagody jałowca, grzyby oraz przyprawy korzenne. Kuchnia staropolska to kwaśne zupy i potrawy z kapusty, które zawdzięczamy tradycjom niemieckiej kuchni. Ostre sosy do mięs sprowadzili z kolei Francuzi. Stałym elementem jadłospisu były niegdyś także warzywa - spożywane na surowo lub przechowywane w spiżarniach w postaci przetworów. Aby wzbogacić smak potraw nie szczędzono na migdałach, rodzynkach, goździkach, cytrynie, imbirze, pieprzu, pistacji czy miodzie. Najbogatsi mogli sobie pozwolić na zakup najdroższych przypraw, czyli szafranu i trufli. Kuchnia staropolska odkurza przepisy na najsmaczniejsze i nieco zapomniane już potrawy, które gościły na stołach naszych przodków.



    Zapraszamy

    • 1. Każdą przesyłkę wysyłamy w specjalnym tekturowym opakowaniu (albo kopercie bąbelkowej) chroniącym książki w trakcie transportu.
    • 2. Przesyłkę wysyłamy listem poleconym, priorytetowym lub kurierem.
    • 3. Do każdego zamówienia wystawiamy imienną fakturę Vat.
    • 4. Sprawdź nasze komentarze