Kuchnia Rosyjska
Ponad 2000 tradycyjnych przepisów zebranych ze wszystkich regionów Rosji
Oprawa: Twarda
Format: 16.9x24.5cm
Ilość stron: 872
Kuchnia rosyjska stanowi doskonałe kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej – jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata.
Na jej wyjątkowość i oryginalność wpłynęły obyczaje i tradycje kulinarne ludów zamieszkujących olbrzymie terytorium pomiędzy Morzem Białym, Morzem Czarnym
i Oceanem Spokojnym. Bogactwo surowców i produktów przyczyniło się do wielkiej różnorodność przyrządzanych potraw, zarówno w kuchni dworskiej, magnackiej i bojarskiej, jak i kuchni wiejskiej, a wpływy różnych tradycji kulinarnych np. francuskiej, niemieckiej, polskiej czy tatarskiej pozostawiły
swój trwały ślad.
Kuchnia rosyjska dostarczy Państwu nie tylko wspaniałych przepisów na potrawy zwykłe, ale także na wykwintne świąteczne dania, wyszukane ciasta, desery, domowe nalewki i wiele innych. Zapraszamy do spotkania z wielowiekowymi tradycjami rosyjskiego kunsztu kulinarnego i życzymy miłej lektury, a przede wszystkim – smacznego!
Doskonałe kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata.