Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KUCHNIA POLSKA (red.) Berger 1966 _____ SPIS !!

03-06-2012, 20:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 24.95 zł     
Użytkownik Profi-Libris
numer aukcji: 2331570612
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 21   
Koniec: 18-05-2012 09:14:52

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: twarda
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

kontakt komentarze nasza oferta strona o mnie

 

przedmiot aukcji:

KUCHNIA POLSKA

Stanisław Berger

Krystyna Janik

Helena Kulzowa-Hawliczkowe

i inni

Wydawnictwo: PWE, 1966
Oprawa: twarda płócienna
Stron: 774
Stan: dobry, ślad po zalaniu na oprawie

SPIS TREŚCI:

Wstęp

ZASADY ŻYWIENIA
Krótkie wiadomości o rozwoju nauki żywienia
Składniki pożywienia i ich rola
Wykorzystanie składników pokarmowych przez organizm człowieka
Zalecane normy żywieniowe i racje pokarmowe


ORGANIZACJA ŻYWIENIA W DOMU

Organizacja pracy w kuchni
Układanie jadłospisów
Organizacja przyjęć


NASZE POTRAWY

Przekąski
Zupy i dodatki do zup
Potrawy z mleka, jaj i sera
Potrawy z mąki i kasz
Potrawy z warzyw
Potrawy z grzybów
Potrawy rybne
Potrawy mięsne
Potrawy półmięsne
Potrawy z drobiu i dziczyzny
Sosy.
Potrawy słodkie i ciasta.
Napoje


PRZETWÓRSTWO DOMOWE
Przetwory owocowe
Przetwory warzywne
Przetwory z grzybów
Konserwowanie mięsa


ŻYWIENIE DZIECI

Ogólne wytyczne żywienia
Wytyczne szczegółowe dotyczące żywienia dzieci w poszczególnych okresach życia
Sposób i pedagogika karmienia
Metody przyrządzania potraw
Mycie i higiena naczyń
Odżywianie kobiety ciężarnej i karmiącej


ŻYWIENIE DIETETYCZNE
Ogólne zasady i cel stosowania żywienia dietetycznego.
Wskazówki żywienia w niektórych częściej spotykanych chorobach leczo nych w domu
Żywienie w ostrych chorobach gorączkowych.
Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego
Żywienie w chorobach jelit
Żywienie w chorobach wątroby i dróg żółciowych
Żywienie w chorobach krążenia krwi
Żywienie w niedokrwistości anemia
Żywienie w chorobach nerek i dróg moczowych
Żywienie w zaburzeniach przemiany materii
Żywienie w chorobach gośćcowych
Żywienie przy  gruźlicy płuc
Dieta osób starszych


PRZECHOWALNICTWO DOMOWE

Przyczyny psucia się żywności
Sposoby przechowywania żywności

KUCHNIA POLSKA (red.) Berger 1966 _____ SPIS !!

strona o mnie | nasza oferta | komentarze | kontakt

Copyright © 2011 Profi-Libris Marcin Badocha
created by krzysztofschmidt