|
Kuchnia polska dla
początkujących Mój niezbędnik Chojnacka Romana, Przytuła
Jolanta, Swulińska-Katulska Aleksandra
Wydawnictwo:
Publicat
ISBN:
978-83-[zasłonięte]-1970-5 Format: 17.0x25.0cm Liczba
stron: 320 Oprawa: Twarda Wydanie: 2013
r.
Niezbędnik dla osób, które
rozpoczynają przygodę kulinarną. Dzięki tej książce każdy
nowicjusz bardzo szybko poczuje się pewnie w kuchni. Znikną
wszelkie obawy, a gotowanie stanie się
przyjemnością. Przydatne informacje, praktyczne rady,
ciekawe pomysły, sekrety kulinarne, podstawowe przepisy, a
ponadto: - informacje o produktach i ich wartości
odżywczej - zasady racjonalnego żywienia - zdrowe i
atrakcyjne menu dla rodziny - techniki przyrządzania i
sposoby podawania potraw - skomplikowane czynności
zaprezentowane etapami, krok po kroku
Polskie
pyszności Szybko, łatwo,
tanio Wydawnictwo: Prószyński
Media
ISBN:
[zasłonięte]978-8339-662-8 Format: 17.0x24.1cm Liczba
stron: 416 Oprawa: Gąbka Wydanie: 1, 2014
r.
Chociaż sklepowe półki
uginają się od rozmaitych produktów, nasze dania różnią się w
zależności od pory roku. Wynika to z dostępności produktów w
poszczególnych okresach. Wiosna to czas dojrzewania nowalijek,
latem pojawiają się świeże warzywa i owoce, jesienią mamy
zbiory owoców, zimą zaś wykorzystujemy zapasy – mrożonki,
kiszonki i inne przetwory. Nasza książka prezentuje różne
możliwości wykorzystania produktów sezonowych. Przedstawione w
niej pomysły pomogą Państwu spożytkować to, co najlepszego
oferuje nam natura. Proponujemy również dania z makaronem, bo
są szybkie i smaczne. W każdym dziale znajdą Państwo kilka
takich propozycji. Każdy przepis zawiera informacje na temat
wielkości porcji (dla ilu osób), czasu przygotowania, ilości
kalorii.
|