Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KUCHNIA POLSKA - 1001 PRZEPISÓW - ASZKIEWICZ -SPIS

03-06-2012, 22:41
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik Antykwariat72
numer aukcji: 2345455542
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 17   
Koniec: 20-05-2012 21:38:15

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


KUCHNIA POLSKA

1001 PRZEPISÓW

 

 

 E. ASZKIEWICZ

 

 

 

 

Opis książki


Przekąski zimne
Sałatka pikantna z serów

Camembert na jeden kęs

Sałatka serowa

Pikantny przekładaniec serowy

Pomidory faszerowane na sposób francuski

Zakąska z pomidorów po staropolski!

Szparagi w pomidorowym grzybku

Pikantna zakąska z pomidora

Faszerowane pomidory

Pomidory z nadzieniem kukurydzianym

Fasolka szparagowa według Cioci Godziszewskiej

Zielony krąg

Nadziewane awokado

Kolorowe jarzynki w galarecie

Śledziki Pani Asi

Śledzie po królewsku

Śledziowe koreczki

Śledzie w sosie wiosennym

Śledzie w pikantnym sosie

Zakąska ze śledzi po cygańsku

Śledzie w czerwonym winie

Śledzie w sosie śliwkowym

Zielone śledzie marynowane
Pikantna sałatka ze śledzi

Paluszki rybne w pikantnym sosie

Ryba w pomidorowej galarecie

Fileciki rybne w delikatesowym sosie

Sałatka rybna wyborna

Dorsz w pomidorowych miseczkach

Wykwintna zakąska z dorsza

Sardynki w pikantnym sosie

Sardynki dla smakoszy

Sardynki a la Hotel Grand

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka Pana Krzysia

Przekąska z tuńczyka

Dwa wjednym, czyli cielęcina w sosie z tuńczyka

Luksusowa zakąska z tuńczyka

Mus z tuńczyka

Tuńczyk w sosie królewskim

Tuńczyk na groszku

Łosoś w łódeczce

tosoś w majonezie

Węgorz w galarecie

Węgorz po szlachecku

Amur w pikantnym sosie

Kawior w galarecie

Jajka w złotym deszczu

Luksusowa zakąska zjajek

Jajka faszerowane w majonezie

Jajka faszerowane luksusowe

Jajka faszerowane pieczarkami

Sałatka jajeczna

Jajka faszerowane rzeżuchą

Sałatka jajeczna retro ........
Jajka z szynką i chrzanem

Zakąska zjajek ze szparagami

Jajka faszerowane kremem z sardynek .
Jajka mollet w sałatce jarzynowej .......

Zakąska zjajek z niespodzianka

Jajka na plastrach łososia

Jajeczna awanturka

Staropolska zakąska zjajek

Jajka w galarecie

Jajka w galarecie z kawiorem

Faszerowane rożki

Koreczki z salami

Salami z rzodkiewką

Pasztet z gęsich wątróbek

Ozór wołowy w sosie cumberland

Pieczeń wieprzowa z owocami

Kurczak w winnej galarecie

Piersi indyka z sałatką owocowa

Filet z indyka w pomarańczach

Brukselka w winnym cieście ......
Gorąca zakąska z awokado .......
Zakąska z fasolki ...........................
Suflet z brokułów...................
Faszerowane bakłażany....................
Bób w pikantnym sosie......................
Szaszłyki z wątróbek drobiowych .
Wątróbka z curry...................................
Szaszłyczki z wątróbki cielęcej.......
Wątróbka z ananasami ......................
Biała kiełbasa po staropolsku ..........
Biała kiełbasa w sosie polskim ........
Kiełbasa w pikantnym sosie ............
Pikantne koszyczki ..............................
Zielony groszek w koszyczkach.....
Pikantne paluszki z baraniny...........
Boeuf Strogonow ..................................
Gulasz wołowy z groszkiem............
Pikantny gulasz zapiekany................
Polędwiczki wieprzowe
w aromatycznym sosie.................
Sznycelki z dziczyzny.........................
Móżdżek w babeczkach ....................
Rożki z ananasem ................................
Sznycelki z gruszkami ........................
Płonące befsztyki..................................
Drobiowe świderki...............................
Kurczak z pomarańczami .................
Fileciki z kurczaka w kokilkach.....
Pierś kurczaka na grzance................
Kurczak według Pana Starosty.......
Kurczę pieczone w serowym sosie
Jajka po chińsku ....................................
Omlet ze szparagami..........................
Jajka zapiekane w kokilkach ...........
Zakąska z zapiekanych jajek...........
Zapiekane pikantne jajka.................
Jajka faszerowane zapiekane .........
Jajka a la Carina .....................................

Przekąski świąteczne
Śledź po kaszubsku ...............................................................
Śledź w śmietanie - przepis z kuchni staropolskiej
Karp w galarecie........................................................................
Uszka z grzybowym farszem..............................................
Sałatka śledziowa postna .....................................................
Śledzie świeże marynowane ...............................................
Jajka po królewsku ............................-.....................................
Jajka z kawiorem ,w kopertach"........................................
Pasztet królewski......................................................................
Sałatka wielkanocna................................................................
Świąteczna galaretka z nóżek ............................................
Szynka wędzona gotowana
- przepis z kuchni staropolskiej.......................................
Szynka wieprzowa pieczona .................................................
Schab ze śliwkami ......................................................................
| Sosygorące _
Sos pieczarkowy luksusowy...................
Sos ze świeżych zielonek ........................
Sos genueński................................................
Sos staropolski ze świeżych grzybów. Sos staropolski z suszonych grzybów
Sos pomidorowy wykwintny....................
Sos włoski do spaghetti.............................
j! Sosyzimne
Sos chrzanowy ze śmietaną .....................
Sos chrzanowy parzony..............................
Sos chrzanowy z jabłkami...........................
Sos chrzanowy z winem ..............................
Sos chrzanowy wykwintny..........................
Sos majonezowo-jajeczny...........................
Sos majonezowy pikantny..........................
Sos majonezowy z ananasem ....................
Sos tatarski delikatny.....................................
Sos tatarski pikantny Sos wiosenny Sos wiosenny delikatny Sos staropolski pikantny Sos winogronowy
Brokuły gotowane ......................................................
Brokuły w białym sosie ............................................
Brukselka w sosie własnym ....................................
Brukselka z boczkiem ...............................................
Buraczki zasmażane na jarzynkę .........................
Buraczki zasmażane po staropolsku ...................
Pikantna jarzynka z cebuli .......................................
Dynia zapiekana pod beszamelem ......................
Pikantna jarzynka z dyni ...........................................
Fasolka szparagowa zapiekana ..............................
Fasolka szparagowa w pikantnym sosie ............
Fasolka szparagowa w potrawce ...........................
Jarmuż na jarzynkę .....................................................
Kabaczek na jarzynkę .................................................
Kabaczek zapiekany w sosie koperkowym .......
Cukinia w pomidorowym sosie ...............................
Kalafior zapiekany z sosem serowym ...................
Kalafior zapiekany z pomidorami ............................
Mrożone kalafiory w sosie pietruszkowym ........
Kalafior „Przysmak sułtana" .........................................
Budyń z kalafiora według Cioci Godziszewskiej Jarzynka z kalarepki luksusowa ...............................
Kalarepka w koperkowym sosie ................................
Kalarepka zapiekana .......................................................
Kolorowa jarzynka z kalarepek ..................................
Kalarepka po staropolsku ..............................................
Kapusta biała zasmażana ............................................
Bigos staropolski zwany hultajskim ..........................
Kapusta czerwona w winie ............................................
Kapusta czerwona duszona ...........................................
Kapusta czerwona zjabłkami .......................................
Surówka z kapusty pekińskiej z cytrusami

Surówka z kapusty pekińskiej na sposób azjatycki

Surówka z kapusty pekińskiej z owocami

Surówka z marchwi wytrawna

Surówka z marchwi pikantna

Surówka z tartej marchwi luksusowa

Surówka z marchwi delikatesowa

Surówka z marchwi z mandarynkami

Surówka z ogórków wiosenna

Surówka z ogórków dla smakoszy

Surówka z ogórków na słodko

Surówka z ogórków pikantna

Surówka z papryki z cebulą

Surówka z papryki i pomidorów

Surówka z pomidorów według Cioci Godziszewskiej

Surówka z pomidorów staropolska

Surówka z pora ze śliwkami

Surówka z pora wykwintna

Surówka z rzodkiewek dla smakoszy

Surówka z rzodkiewek i ogórka

Surówka z sałaty z pomidorami

Surówka z sałaty w sosie jogurtowym

Surówka z sałaty po staropolsku

Surówka z sałaty z pikantnym sosem

Surówka z sałaty z sosem czosnkowym.....................................

Surówka z sałaty ze śliwkami

Surówka z selera z chrzanem

Surówka z selera ze śliwkami

Surówka z selera z bakaliami

Dania z warzyw Puree
Puree z ziemniaków

Puree z fasoli

Puree z grochu
Puree z selerów według Cioci Codziszewskiej

Puree z marchewki

Puree z selerów zasmażane
Puree z kapusty włoskiej

!| Zupy kremy
Zupa krem z fasolki szparagowej

Zupa krem szparagowy

Zupa krem szparagowy na sposób francuski

Zupa krem szczawiowy

Zupa krem z patisonów

Zupa krem selerowy

Zupa krem pomidorowy

Zupa krem z porów (zupa szlachecka

Zupa krem z pieczarek

Zupa krem z pieczarek według Cioci Codziszewskiej

Zupa krem ze świeżych zielonek

Zupa krem ze świeżych kurek

Zupa krem z suszonych borowików
-zwana kremem magnackim

Zupa krem z zielonego groszku

Zupa krem z młodych warzyw

Zupa krem z cukinii

Zupa krem z brukselki mrożonej

Zupa krem z brukselki

Chłodnik z maślanki z kuchni staropolskiej Chłodnik z truskawek dla smakoszy według przepisu Pana Cobby

Zupa wiśniowa

Staropolska zupa .Nic"......................................................................
Zupa budyniowa z herbatnikami .................................................
Zupa czekoladowa z herbatnikami - przepis z kuchni
staropolskiej...................................................................................
Staropolska zupa z głogu................................................................
Zupa poziomkowa zwana „królewską" .....................................
Zupa śliwkowa przecierana............................................................
Wykwintna zupa owocowa według Cioci Godziszewskiej
Zupa z jabłek według kuchni staropolskiej ............................
Zupa z czarnych jagód przecierana............................................
Zupa jagodowa z bezami................................................................
Garus - staropolska zupa owocowa ..........................................
Zupa czekoladowa z polskiej kuchni szlacheckiej...............
J Zupy letnie
Chłodnik brzoskwiniowy

Chłodnik serowy

Chłodnik z zaścianka ............................................................................

Chłodnik pomidorowy

Chłodnik pomidorowy mojej Babci

Chłodnik z botwinki

Chłodnik wiejski

Chłodnik z owoców lasu

Chłodnik ze świeżego ogórka

Królewski chłodnik owocowy

Chłodnik wiosenny

Chłodnik z kefiru najłatwiejszy do przygotowania

Chłodnik gościnny z kuchni staropolskiej...................................

Chłodnik pomidorowy błyskawiczny

Zupa pomidorowa zjajecznymi kluseczkami

Zupa z cielęciny zwana .Mariacką"
według Cioci Godziszewskiej

Zupa kalafiorowa z kurczakiem

Zupa szpinakowa mojej Babci

Zupa śmietanowa z kuchni staropolskiej

Zupa z młodej cebuli na sposób francuski

Zielona zupa wiosenna z kuchni staropolskiej

Zupa z młodego zielonego groszku

Zupa ze świeżych borowików według kuchni staropolskiej  .194
Zupa ze świeżych grzybów

Zupa ze świeżych pomidorów z kuchni staropolskiej

Zupa z młodych kalarepek

Zupa koperkowa z kuchni staropolskiej

Zupa z selera naciowego

Zupa szczawiowa z faszerowanymi jajkami

Krupnikz pęczaku na rosole.......................................................
•'-jonik na podrobach z kuchni staropolskiej

Zupa z zielonek................................................................................
Włoska zupa makaronowa ..........................................................
Zupa gulaszowa z wołowiną ......................................................
Kapuśniak myśliwski z kuchni staropolskiej.........................
Szlachecki rosolnik według kuchni staropolskiej...............
Zupa jarzynowa z pieczarkami ..................................................
Rosół wykwintny z kuchni staropolskiej ..............................
Polewka żołnierska z kuchni staropolskiej...........................
Zupa z kaszy manny- przepis z kuchni staropolskiej ...
Zupa rybna królewska z kuchni staropolskiej ....................
Zupa cygańska..................................................................................
Zupa ziemniaczana z kuchni staropolskiej ..........................
Zupa ziemniaczana ze świeżymi grzybami
- przepis z kuchni staropolskiej ..........................................
Zupa jarzynowa z pomidorami ..................................................
Zupa jarzynowa jesienna przecierana ...................................
Zupa węgierska gulaszowa.........................................................
Zupa z kiszonych ogórków
- przepis z kuchni staropolskiej..........................................
.Zupa selerowa Zupa z szynki - przepis z kuchni staropolskiej

Pożywna kartoflanka

Bi Zupy świąteczne
Biały barszcz postny według kuchni staropolskiej

Żur świąteczny według kuchni staropolskiej

Barszcz czerwony

Zupa migdałowa

H Dania_z cielęciny
Giez cielęca duszona

Giez cielęca w potrawce z kuchni staropolskiej

Cielęcina z marchewką ......................................................................

Cielęce zraziki

Cielęcina w potrawce - przepis z kuchni staropolskiej 221 Pieczeń cielęca po magnacku
— przepis z kuchni staropolskiej

Pieczeń cielęca z winogronami

Eskalopki cielęce zapiekane

Potrawka z cielęciny z kuchni staropolskiej

Medaliony cielęce z borówkami
- przepis z kuchni staropolskiej

Cielęcina z garniturem - przepis z kuchni staropolskiej

Pieczeń cielęca z pomarańczami................
Kotlety cielęce zjabłkami

Eskalopki cielęce z pomarańczami............
Zraziki cielęce po węgiersku

Sznycel cielęcy zapiekany z chrzanem Pieczeń cielęca z kuchni staropolskiej .... Cielęcina siekana z kuchni staropolskiej
Paprykarz z cielęciny........................................
Sznycle cielęce z wytwornym sosem
Sznycle cielęce

Mostek cielęcy faszerowany ze staropolskiej kuchni szlacheckiej ...

Dane

 

 

 

TYTUŁ: KUCHNIA POLSKA - 1001 PRZEPISÓW
AUTOR: E. ASZKIEWICZ
WYDAWNICTWO: PUBLICAT

FORMAT: B5
ILOŚĆ STRON: 528 
OPRAWA: MIĘKKA
STAN BLOKU: DOBRY (LEKKO ZAGIĘTE ROGI KSIĄZKI, PRZYKURZONE BOKI BLOKU)


KOD: R4 P1

 

Dodatkowe informacje

W tytule przelewu proszę wpisać nick z allegro i nr. wylicytowanej aukcji

Książki starannie zapakowane wysyłane są w kopercie bąbelkowej po wcześniejszej wpłacie na konto

Nie wysyłamy za pobraniem

 

 

 

Odbiór osobisty w Antykwariacie:

Katowice ul. Janasa 11

Poniedziałek - Piątek w godz. 10-17

Sobota w godz. 10-13

 

 

 

Kontakt:

tel. 513[zasłonięte]500

mail: [zasłonięte]@o2.pl

 

 

 

Wpłata na konto w BRE BANK: 221[zasłonięte]200400[zasłonięte]90274[zasłonięte]780