warunki:
- jeśli masz conajmniej 5 punktów w Allegro
- jeśli adres wysyłkowy jest taki sam jak adres z ustawień Allegro
- jeśli komentarze kupującego są tylko pozytywne
- jeśli wartość zamówienia (bez kosztów wysyłki) przekracza 20 zł
Kuchnia Podlaska - Andrzej Fiedoruk [KSIĄŻKA]
autor: Andrzej Fiedoruk
rok wydania: 2006
nośnik: KSIĄŻKA
okładka: twarda
ilość stron: 256
ISBN: 83-7298-934-6
wymiary: 155 x 235 mm
Opis
Bogactwo kultur obfituje rozmaitością i wielością potraw. Kuchnia podlaska zawiera wszystko to, co wiąże się z historią Polski, szlachecką tradycją i najlepszymi recepturami rodzimego gorzelnictwa. Dzięki przepisom zaczerpniętym z dawnych ksiąg kucharskich powrócą na nasze stoły nieco zapomniane potrawy: kartacze, zając w galarecie, litewski chleb, kindziuk, kołduny, piróg, ziemniaczana baba oraz własnej produkcji sery, wódki i nalewki. Kuchnia podlaska to esencja regionu, tworzona przez lata w mozaice narodów, kultur i religii. W dymie z kominów wiejskich chałup przycupniętych pod lasami, w zapachu chleba i siana. W szlacheckich dworkach, mieszczańskich kamienicach i żydowskich karczmach. Tworzona przez sąsiadów, a czasami i wrogów. Przez osadników i uciekinierów. Kuchnia powstała na ziemi ciężko doświadczonej przez wojny i pożogi. Na ziemi - tak jak i ona - dzikiej i zapomnianej. Tworzona przez ludzi prostych, ale serdecznych i szczerych. Gdzie powiedzenie "Gość w dom, Bóg w dom" nie było przyczynkiem do wielodniowej pijatyki, ale nabierało właściwego wymiaru.
stan produktu: Produkt ORYGINALNY. Książka zupełnie nowa.
Dane kontaktowe
email: [zasłonięte]@dvdmax.pl
tel.: +48 63 [zasłonięte] 85 | +48 63 [zasłonięte] 77
poniedziałek - piątek od 9:00 do 17:00
UWAGA!
Kupujący kupując ten produkt jednocześnie upoważnia sprzedającego do zawarcia umowy na usługi pocztowe w imieniu i na rzecz kupującego.
Przed zakupem sprawdź warunki na stronie "o mnie"!
|