Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kuchnia katalońska Salvadora Dali - Georg A. Weth

19-01-2012, 22:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 35 zł     
Użytkownik PapirusKsiegarni
numer aukcji: 2002093118
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 10   
Koniec: 15-01-2012 15:04:19

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: twarda z obwolutą
Rok wydania (xxxx): 2001
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
Forma: album, atlas
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wygodny odbiór osobisty w Warszawie:
Księgarnia Papirus
Ul. Belgradzka 20 Warszawa
Pracujemy w godzinach:
poniedziałek - piątek: od 11 00 do 19 00
sobota: od 10 30 do 14 30

N 52 08`27.42”
E 21 03`32.01”
Georg A. Weth
Kuchnia katalońska Salvadora Dali
Muza S.A.
220 x 290mm

Salvador Dali - za tym nazwiskiem kryje się nie tylko wielki malarz surrealista, lecz także oryginalny człowiek o niezwykłym stylu życia. Artysta bardzo lubił demonstrować publicznie własną ekstrawagancję. Podobnie jak obrazy, również dziwactwa pozwalały mu zdobywać sławą. Dali należy do niewielu malarzy naszego stulecia, którzy jeszcze za życia zdobyli majątek dzięki swoim pracom. Bogactwo umożliwiało mu prowadzenie razem z żoną, Galą, życia na wielkiej stopie. Należało do niego oczywiście także dobre jedzenie, przy czym Dali, jako zdecydowany Katalończyk, najchętniej jadał to, co jadano w tej części Hiszpanii. Świeża ryba, krewetki, homary, jeżowce i króliki były podstawowymi składnikami potraw podawanych w Port Lligat. Kuchnia katalońska odznacza się pewnymi specyficznymi cechami: m.in. łączy chętnie to, co słodkie, z tym, co słone, a jednym z jej typowych dań są surowe jeżowce.


Kuchnia katalońska Salvadora Dali - Georg A. Weth