Kuchnia japońska. Podróże kulinarne, tradycje smaki, potrawy
Świetna książka z pięknymi fotografiami, wiążąca historię kraju kwitnącej wiśni z jedzeniem, typowymi składnikami i japońskimi potrawami oraz sprawdzonymi przepisami.
To wspaniała pozycja dla miłośników Japonii i osób otwartych na nowe smaki! Opis:
„Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy” to unikatowe połączenie praktycznej wiedzy kulinarnej z ciekawostkami pozwalającymi poznać i odczuć różnorodny klimat i tradycje kuchni każdego z 25 krajów świata. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów wybranego kraju, w każdym tomie Czytelnicy poznają także sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej typowe potrawy i przyprawy.
Książka posiada pięć działów:
Palcem po mapie – o kulinarnych regionach i ich charakterystyce.
Z historia w tle – o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach.
Na talerzu – o sposobie przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów.
Wokół stołu – o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych.
Przepisy – wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni.
Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych „Australian Women's Weekly”. Dzięki temu prostota wykonania i znakomity smak potraw każdego z polecanych przepisów są gwarantowane.
Autor: praca zbiorowa
Wydawnictwo: New Media Concept
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 144
Wymiary: 24 x 17 cm
Okładka: twarda
ISBN:
[zasłonięte]978-83840-58-5
Waga do wysyłki 600 g.
Pozdrawiamy
SushiSam