Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kuchnia japońska Kimiko Barber Nowa Wys 24H S-c

19-01-2012, 21:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 29.90 zł     
Użytkownik nantess
numer aukcji: 2034181979
Miejscowość Sosnowiec
Wyświetleń: 15   
Koniec: 12-01-2012 20:59:26

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

nantess.pl

 

Kuchnia japońska


Autor: Kimiko Barber
Wydawnictwo: Publicat
     EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]45175
Okładka: miękka
Liczba stron: 240
Wymiary: 260 x 200 mm
         

Książka nagrodzona przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Kucharzy (International Association of Culinary Professionals').

Kuchnia japońska to fascynująca i zachwycająca wizualnie próba wniknięcia w świat japońskiej sztuki kulinarnej. Kimiko Berber prezentuje w niej 100 składników i 200 przepisów. Opowiada również o historii kuchni japońskiej, jej smakach, zastosowaniu rozmaitych produktów i ich właściwościach zdrowotnych. Obala mit, że gotowanie po japońsku jest trudne. Książka stanowi zbiór zarówno klasycznych przepisów, na przykład na teriyaki z kurczaka i zupę miso, jak i nowoczesnych receptur - na sushi z mięsem krabów, chili i limonką czy pucharki z ogórków z majonezem wasabi. To kompendium wiedzy na temat kuchni japońskiej.

Z tej wyjątkowej, pięknie ilustrowanej książki dowiemy się wszystkiego, co chcielibyśmy wiedzieć o japońskiej żywności. Poznamy jej historię, właściwości zdrowotne oraz zastosowania kulinarne. „Daily Telegraph”

Kuchnia japońska to niesamowita książka. Zawiera wiele przepisów, a przyrządzone według nich dania smakują wspaniale. Można tu znaleźć również sugestie, które składniki potraw warto ze sobą łączyć. Proponowane zestawienia produktów oraz receptury są w 100% godne zaufania. „Amazon review”

Wspaniałe fotografie, doskonały styl oraz wyjątkowe przepisy szybko uczynią z tej książki klasykę gatunku. „Olive”

Książka stanowi wprowadzenie w świat japońskiej kuchni, z jej historią i opisem właściwości zdrowotnych poszczególnych produktów. Zawiera informacje na temat dostępności składników oraz wiele łatwych do przygotowania przepisów. „Observatory Food Monthly”