art262070Kuchnia japońska - Kimiko Barber [KSIĄŻKA]
Opis Książka nagrodzona przez międzynarodowe stowarzyszenie kucharzy (international association of culinary professionals').Kuchnia Japońska to fascynująca i zachwycająca wizualnie próba wniknięcia w świat japońskiej sztuki kulinarnej. Kimiko berber prezentuje w niej 100 składników i 200 przepisów. Opowiada również o historii kuchni japońskiej, jej smakach, zastosowaniu rozmaitych produktów i ich właściwościach zdrowotnych. Obala mit, że gotowanie po japońsku jest trudne. Książka stanowi zbiór zarówno klasycznych przepisów, na przykład na teriyaki z kurczaka i zupę miso, jak i nowoczesnych receptur - na sushi z mięsem krabów, chili i limonką czy pucharki z ogórków z majonezem wasabi. To kompendium wiedzy na temat kuchni japońskiej.Z Tej wyjątkowej, pięknie ilustrowanej książki dowiemy się wszystkiego, co chcielibyśmy wiedzieć o japońskiej żywności. Poznamy jej historię, właściwości zdrowotne oraz zastosowania kulinarne. "daily telegraph"kuchnia japońska to niesamowita książka. Zawiera wiele przepisów, a przyrządzone według nich dania smakują wspaniale. Można tu znaleźć również sugestie, które składniki potraw warto ze sobą łączyć. Proponowane zestawienia produktów oraz receptury są w 100% godne zaufania. "amazon review"wspaniałe fotografie, doskonały styl oraz wyjątkowe przepisy szybko uczynią z tej książki klasykę gatunku. "olive"książka stanowi wprowadzenie w świat japońskiej kuchni, z jej historią i opisem właściwości zdrowotnych poszczególnych produktów. Zawiera informacje na temat dostępności składników oraz wiele łatwych do przygotowania przepisów. "observatory food monthly"
ilość nośników: [1xKSIĄŻKA] okładka: Oprawa miękka - broszurowa EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]45175
UWAGA! Kupujący kupując ten produkt jednocześnie upoważnia sprzedającego do zawarcia umowy na usługi pocztowe w imieniu i na rzecz kupującego. |