|
Pieczenie z wykorzystaniem górnej i dolnej grzałki to tradycyjny sposób nagrzewu pozwalający na pieczenie według większości przepisów kulinarnych.
|
|
Funkcja przeznaczona do przyrządzania na ruszcie np. steków, kiełbasek, szaszłyków. Umieszczona w górnej części piekarnika grzałka umożliwia opiekanie. Zwiększenie chrupkości potraw można uzyskać podczas opiekania przy lekko uchylonych drzwiach.
|
|
Grill z nawiewem powietrza opieka ze wspaniałymi efektami duże sztuki pieczeni, np. gęś czy kaczkę. Mięso jest wewnątrz upieczone i soczyste, a na wierzchu pokryte smakowitą, chrupiącą skórką. Grillowanie przy włączonym wentylatorze jest krótsze i równomierne ze względu na szybszy ruch gorącego powietrza.
|
|
Działa tu wentylator wraz z elementem grzejnym w kształcie pierścienia (czyli termoobieg) oraz dolna grzałka. Nadaje się idealnie do przyrządzania głęboko zamrożonych potraw jak pizza czy frytki.
|
|
Działa tu wentylator wraz z elementem grzejnym w kształcie pierścienia (grzałka okrągła). W ten sposób można osiągnąć najlepsze efekty przy pieczeniu ciast i ciasteczek oraz przyrządzaniu potraw na wielu poziomach.
|
|
Pozwala błyskawicznie rozmrozić dania i produkty. Pracuje wówczas tylko wentylator (bez ogrzewania), który łagodnie rozmraża delikatne artykuły spożywcze.
|
|
Funkcja ta polega na równoczesnym opiekaniu z wykorzystaniem nawiewu i ogrzewania dolnego. Funkcja nadaje się przede wszystkim do pieczenia cienkich ciast i pasteryzacji owoców i warzyw.
|
|
Funkcja ułatwiająca umycie piekarnika. Do blachy nalewa się pół litra wody, włącza się program AquaClean na 30 minut, a po jego zakończeniu wystarczy wytrzeć piekarnik wilgotną ściereczką. W czasie trwania programu działa w piekarniku grzałka dolna.
|