Wszelkich brakujących informacji na Naszej aukcji udzielą Państwu
KATARZYNA
tel. 603 [zasłonięte] 668
GG[zasłonięte]74500
MAŁGORZATA
tel .501 [zasłonięte] 253
GG 11[zasłonięte]210
wka_[zasłonięte]@interia.pl
godziny pracy księgarni
wtorek - czwartek 11:oo - 15:oo piątek 11:oo - 17:oo
sobota i niedziela 9:oo - 17:oo
Zasady aukcji
Wałbrzyska Księgarnia Akademicka M.K.Morzyk
ul. Wrocławska 10
58-309 Wałbrzych
31 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]095[zasłonięte] 0098 6083
(P K O Bank Polski S.A.)
Dostawa
Przesyłki wysyłane są zazwyczaj na następny dzień po zaksięgowaniu wpłaty. W sporadycznych przypadkach w ciągu 4 dni roboczych. KOSZTY PRZESYŁKI NALICZANE WEDŁUG WAGI I CENNIKA POCZTY POLSKIEJ. Do kosztów przesyłki doliczono koszt opakowania. ( Koperta bąbelkowa) Przy zakupie więcej niż 1 przedmiotu należy skontaktować się w celu uzgodnienia kosztów przesyłki lub poczekać aż My się skontaktujemy. Ceny kosztów przesyłki na aukcjach są naliczane do wysyłki 1 książki PRZY WYSYŁCE ZAGRANICZNEJ OBOWIĄZUJĄ INNE KOSZTY WYSYŁKI NIŻ PODANE NA AUKCJI.
Do każdej książki wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę Vat . UWAGA NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM .
Menu End
Kuchnia europejska dla dzieci Gotujemy w szkole i w domu
Autor/autorzy:
Gabriela Sygulka
NOWIK
Oprawa: Miękka
Format: 16.8x23.6cm
Ilość stron: 120
Ciężar: 0,236 kg
Kategorie:
Książki kucharskie
Nauczanie początkowe. Gry edukacyjne. Kształcenie zintegrowane
Podręczniki dla nauczycieli. Pomoce dydaktyczne
Potrawy. Napoje. Żywność
Opis:
, nauczyciele szkoły podstawowej, od kilku lat gotują z dziećmi na
lekcjach i w ramach zajęć pozalekcyjnych. Stało się to pasją dzieci i każde
spotkanie z rodzicami, każda impreza szkolna to okazja do poznawania tajników
kuchni regionalnej i europejskiej, czego wyrazem jest ta książka. Obok przepisów
są tu również wskazówki dla nauczycieli i rodziców, jak organizować zajęcia z
gotowania. Wszystkie potrawy zostały sprawdzone i są możliwe do przygotowania
przez dzieci w wieku 8 - 11 lat, tacy bowiem są nasi „kucharze”.
ZE WSTĘPU
Książka może być wykorzystana jako pomoc dydaktyczna na zajęciach
pozalekcyjnych szkolnych kółek zainteresowań, na lekcjach kształcenia
zintegrowanego lub zajęciach świetlicowych.
Wędrówka po krajach Europy odbywa się na zasadzie poznawania potraw
charakterystycznych dla danego kraju.
Ważnym kryterium doboru przepisów były preferowane przez dzieci gusta
smakowe. I tak przy realizacji tematu: „Kuchnia Węgier” nie znajdziemy tutaj
szegedyńskiej zupy gulaszowej, której przygotowanie trwa 2 i pół godziny ani
lecza, ale przepis na naleśniki a`la Gundel z nadzieniem z orzechów włoskich i
sosem czekoladowym.
Do przygotowania potraw można wykorzystać znajdujące się w sprzedaży
półprodukty typu ciasto kluskowe lub gotowe produkty, jak knedle czeskie, lane
kluski itp., co skraca czas przygotowania dań.
Realizacja znajdujących się w książce przepisów jest dostosowana do
możliwości i umiejętności dziecka w wieku wczesnoszkolnym oraz do warunków
szkolnych (klasa lekcyjna, świetlica, szkolna kuchnia).
W końcowej części czytelnik znajdzie przykładowe konspekty zajęć, które
można rozszerzyć o słuchanie muzyki charakterystycznej dla poznawanego państwa,
jak również o naukę tańca. Książka może być urozmaiceniem dla uczniów i daje
możliwość innego spojrzenia na pozna-wany kraj – przez pryzmat smaku. Jest to
dla dzieci odskocznia od przyswajania wiedzy encyklopedycznej na temat państw
europejskich.
Dzieci mają okazję samodzielnie pod dyskretną kontrolą dorosłych,
przygotować potrawy dla siebie i innych. Uczą się pracy zespołowej i przyswajają
sobie zasady bezpieczeństwa i higieny przy przygotowaniu posiłku. Zajęcia z
gospodarstwa domowego cieszą się wśród uczniów bardzo dużym zainteresowa-niem i
dają im wiele satysfakcji.
MIŁEJ ZABAWY ! SMACZNEGO!
Dyrekcji, Radzie Rodziców, Rodzicom i Uczniom Publicznej Szkoły
Podstawowej w Łubnianach za pomoc w wyposażeniu pracowni i zachętę do przy-
gotowania książki ser-decznie dziękują autorzy. Specjalne podziękowania dla
Małgosi S. i Michała D. pierwszych degustatorów przygotowy-wanych naszych
potraw.