Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KUCHNIA BIAŁORUSKA przepisy dania _______ SPIS !!

28-02-2012, 19:46
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5.95 zł     
Użytkownik Profi-Libris
numer aukcji: 2069399256
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 12   
Koniec: 30-01-2012 15:32:38

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

kontakt komentarze nasza oferta strona o mnie

6

przedmiot aukcji:

KUCHNIA BIAŁORUSKA

Wydawnictwo: PWRiL, 1986
Oprawa: miękka
Stron: 128
Stan: bardzo dobry, praktycznie nieużywana

SPIS TREŚCI:

Przekąski
Zupy
Wyroby i dania mięsne
Potrawy z ziemniaków
Potrawy z jaj i mleka
Potrawy z warzyw
Różne potrawy mączne
Potrawy słodkie i napoje
Zimne przekąski
Zupy i dodatki do zup
Dania mięsne i rybne
Potrawy z ziemniaków
Potrawy z grzybów i warzyw
Potrawy z mąki oraz z kasz i jajek
Różne wyroby mączne
Potrawy słodkie
Sosy
Przechowywanie jabłek i gruszek
Przechowywanie owoców jagodowych i pestkowych
Przechowywanie warzyw
Przechowywanie ziemniaków
Kwaszenie warzyw i owoców
Przeciery warzywne i owocowe
Marmolady, dżemy, konfitury
Przygotowywanie grzybów
Różne porady praktyczne
Spis alfabetyczny potraw

Spis alfabetyczny potraw
Babka ziemniaczana
Babka ziemniaczana faszerowana grzybami
Babka ziemniaczana z masłem
Babka ziemniaczana z wieprzowina
Babka z kaszy manny
Babka z marchwi
Baranina duszona z kaszą gryczaną
Barszcz białoruski
Barszcz białoruski z fasolą i jabłkami
Barszcz z rzepą
Barszcz z uszkami
Baloniki serowe
Biteczki z grzybów
Bitki po białorusku
Bitki po domowemu z grzybami
Bliny na rozczynie
Bliny „szybkie"
Bliny z mąki gryczanej
Bliny z sosem makowym
Blińczyki — naleśniki
Blińczyki delikatne
Blińczyki kreciołki
Blińczyki owsiane
Blińczyki z farszem warzywno-grzybowym
Blińczyki z marchwią i rodzynkami
Blińczyki z warzywami
Bułeczki z makiem do herbaty
Buraki faszerowane
Chłodnik
Chłodnik po mińsku
Chłodnik ze szczawiu
Chrust ziemniaczany
Ciastka białoruskie
Ciasto „wypoczynek"
Danie z dyni — tykwiennik
Danie z dyni z ziemniakami
Drób domowy pieczony
Faszerowane udka kurze
Forszmak z mózgu
Gołąbki dla smakoszy
Gołąbki z gr/ybami
Gołąbki z ziemniakami
Grzanki ziemniaczane
Jabłka pieczone z borówkami
Jabłka pieczone z miodem
Jajecznica
Jajecznica z gotowaną kiełbasą
Jajka faszerowane grzybkami
Jajka faszerowane siekanym śledziem
Kapusta duszona po domowemu
Kapusta duszona z wieprzowiną i kiełbasa lub boczkiem wędzonym
Kapusta duszona w kokilkach
Kapusta faszerowana
Kapuśniak ze świeżej kapusty z jabłkami
Kapuśniak z kiełbasą
Kapuśniak z kwaszonej kapusty
Kapuśniak z kwaszonej kapusty z grzybami
Kapuśniak z kwaszonej kapusty z fasolą
Kapuśniak z rybą
Karp faszerowany
Kartoflanki
Kasza manna z marchwią
Kasza perłowa z grochem — głazatka
Kasza po witebsku
Kasza z dynią
„Kasza" ziemniaczana ze słoniną
„Kawior" z grzybów
Kiełbasa domowa z kaszy gryczanej ze słoniną
Kiełbasa z wątróbki
„Kiełbaski" dla smakoszy
Kiełbaski mohylewskie
Kisiel żurawinowy
Kiszka wiejska smażona z kapustą
Klops z ryby
Kluski ziemniaczane z farszem mięsnym
Kluski ziemniaczane z grzybami
Kołduny w rosole
Kompot z suszonych owoców z miodem
Komy — kulki ziemniaczane
Kopytka białoruskie
Korowaj
Kotlet białowieski
Kotlet mołodecznieński
Kotlety dla smakoszy
Kotlety mińskie
Kotlety po białorusku
Kotlety włościańskie z grzybami
Kotlety z czosnkiem
Kotlety z pieczarek
Krokiety ziemniaczane z mięsem
Krupnik
Kuchon z cebulą
Kulesz
Kulki rybne
Kułaga
Kulaga z jagodami
Kwas chlebowy
Kwaśne mleko
Łokszyny
Maczanka
Maczanka włościańska
Marchew duszona z jabłkami
Marchew zapiekana ze śmietaną
Mięso po białorusku
Mięso słodko-kwaśne
Miński keks miodowy
Móżdżek po białorusku
Naleśniki
Napój miodowy — „mieducha"
Nerki z warzywami
O Ogórki z miodem
Gładki ziemniaczane
Gładki z jabłkami
Gładki ziemniaczane po mińsku
Gładki ziemniaczano-marchwiowe
Omlet białoruski
Omlet po chłopsku
Omlet z grzybami
Omlet z kiełbasą
Ozór w cieście
Ozór wołowy faszerowany w galarecie
Pampuszki ziemniaczane
Parówki po brzesku
Paszteciki drożdżowe pieczone
Paszteciki drożdżowe smażone
Pieczarki „frytki"
Pieczarki smażone
Pieczone prosię
Pieczyste po chłopsku
Pielmienie ziemniaczane ze śmietaną
Pieluchi
Pierniczek białoruski
Pierniki
Pierogi ziemniaczane ze słoniną
Pierożki białoruskie z mięsem
Pierożki gryczane ze szczypiorem
Pierożki
Pierożki ziemniaczane faszerowane
Pieróg
Pieróg z jabłkami otwarty
Pieróg z jabłkami zamknięty
Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane duszone ze słoniną
Placki ziemniaczane z brusznicą
Podżarka wieprzowa
Pulpety wiejskie
Rolada ziemniaczana z jajkiem
Rolada z kury z omletem
Rolada z prosiaka
Rolada z wieprzowiny
Rosół z kluskami
Rosół z uszkami
Ryba duszona w kokilce
Ryba duszona z jabłkami
Rybna solanka białoruska
Rzodkiew z gęsim smalcem
Sałatka białoruska
Sałatka dla smakosza
Sałatka jarzynowa
Sałatka mińska
Sałatka na zakąskę
Sałatka śledziowa
Sałatka warzywna z kiełbasą
Sałatka z burakom ze śmietaną
Sałatka z pieczarek
Sasznie białoruskie z twarogiem
Serce z warzywami
Ser kminkowy
Serniki zapiekane ze śmietaną
Serowmk
Smażeniki
Sok brzozowy
Sos biały
Sos cebulowy
Sos chrzanowy
Sos grzybowy
Sos mleczny
Sos mleczny zagęszczony
Sos pomidorowy
Sos rumiany
Sos śmietanowy
Sos śmietanowy z pomidorami
Sznycel po grodzieńsku z krokietami i Szyjka gęsia
Śliwki suszone w mleku
Świeże grzyby smażone z cebulą i słoniną
Tarta rzodkiew
Tarty mak
Twaróg
Uchu rybacka
Uszka
Wareniki z makiem
Wątróbka duszona
Wątróbka faszerowana po homelsku
Wątróbka smażona z cebulą
Wereszczaka
Wiejska kiełbasa smażona
Wieprzowina apetyczna
Wieprzowina duszona po borysowsku
Wieprzowina duszona z kapustą
Wieprzowina skrobana
Wieprzowina smażona z cebulą
Wołowina skrobana z pieczarkami
Wywar grzybowy
Wywar mięsny
Wywar na kościach
Wywar rybny
Zacierka
Zacierki z mlekiem
Zapiekanka
Zapiekanka ziemniaczano-jaglana
Ziemniaki duszone z baraniną
Ziemniaki duszone z grzybami
Ziemniaki duszone z wątróbką i słonina
Ziemniaki faszerowane mięsem
Ziemniaki faszerowane śledziem
Ziemniaki faszerowane wątróbką
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki gotowane z kapustą i żeberkami
Ziemniaki tłuczone
Ziemniaki zapiekane z konopiami
Ziemniaki z burakami
Ziemniaki z grzybami w śmietanie
Zrazy mięsne z grzybami
Zrazy rybne faszerowane
Zrazy wołowe z wątróbką
Zrazy ziemniaczane
„Zrazy" z kaszy manny z suszonymi śliwkami
Zupa grzybowa z kaszą perłową
Zupa grzybowa z uszkami
Zupa mleczna po białorusku
Zupa mleczna z kaszą gryczaną
Zupa mleczna z kluskami z ziemniaków
Zupa mleczna z ziemniakami i marchwii
Zupa szczawiowa
Zupa ziemniaczana puree z makiem
Zupa ziemniaczana ze słoniną
Zupa z młodych ziemniaków
Zupa z zacierką — „kaszą" domową
Żur wiejski

strona o mnie | nasza oferta | komentarze | kontakt

Copyright © 2011 Profi-Libris Marcin Badocha
created by krzysztofschmidt