Książka jest NOWA, w stanie IDEALNYM. Niezależnie od ilości zakupionych książek płacisz tylko jednorazowy koszt wysyłki. Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków
Wydawnictwo: Septem Zmiana diety? Bułka z masłem!
Lekarz zalecił Ci dietę niskocholesterolową? Zamartwiasz się, że skończyły się czasy smacznych i sycących potraw a nadeszła era styropianowego pokarmu dla ptaków? Bez obaw. Dzięki "Kuchni bez cholesterolu" nie musisz wyrzekać się jednej z największych przyjemności życia, co więcej, zyskasz nową energię na cieszenie się również innymi rozkoszami.
Ta oryginalna książka kucharska zawiera dziesiątki przepisów bardzo prostych do przygotowania, a także zestaw potraw otwierających przed Tobą świat zupełnie nowych smakowych doznań. Ponadto, na kolejnych stronach znajdziesz wszelkie niezbędne informacje na temat wartości odżywczych poszczególnych produktów. Nie zabraknie również cennych informacji na temat składników podwyższających poziom "dobrego" i obniżających "złego" cholesterolu. Kierując się nieskomplikowanymi i trafionymi poradami przygotujesz dla siebie i Twojej rodziny smakowite uczty, całkowicie zdrowe dla serca i nie obciążające wątroby.
Nowa dieta wymaga zmiany stylu życia, jednak zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, by ta zmiana byłą dla Ciebie jak najmniej uciążliwa. Czerp radość z jedzenia i uszczęśliwiaj swój organizm każdego dnia.
Skorzystaj z najnowszych badań naukowych i doświadczeń dietetyka:
- Stosuj wskazówki dotyczące sprytnego kupowania produktów żywnościowych.
- Poznaj listę owoców i warzyw o maksymalnej liczbie dobroczynnych przeciwutleniaczy.
- Wyśledź doskonałe źródła rozpuszczalnego błonnika.
- Sprawdź ilość tłuszczu nasyconego w najpopularniejszych pokarmach.
- Dowiedz się, które z Twych ulubionych potraw możesz pozostawić w jadłospisie.
Dodatki specjalne : Przydatne jednostki miar i wag oraz wskazówki dotyczące sprytnego kupowania produktów żywnościowych.
Molly Siple jest dietetyczką i współautorką książki "Recipes for Change". Prowadzi również kolumnę poświęconą odżywianiu dla magazynu "Natural Heath". Przez wiele lat nauczała odżywiania w "Szkole Sztuk Kulinarnych" Południowej Kalifornii w Pasadenie. Obecnie prowadzi świetnie prosperującą firmę cateringową w Nowym Jorku.
Seria "Dla bystrzyków" to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje przygotowane przez specjalistów w swoich dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, dobrze się przy tym bawiąc. Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, w podróży i na bezludnej wyspie.
"Książka zawiera mnóstwo przydatnych informacji, mnie najbardziej przypadły do gustu przepisy. Ale najlepsze jest to, że cała moja rodzina przestawiła się na tą nową kuchnię i wszyscy są zadowoleni." Małgosia, lat 35, Szczecin
"Od wielu lat mam wysoki poziom cholesterolu, którego aż do rej pory nie udało mi się go zbić do satysfakcjonującego poziomu. Świetnie, że wreszcie ukazała się książka, która oferuje wiedzę, której lekarz nigdy nie miał czasu mi przekazać." Halina, lat 56, Chorzów
"Problem z wysokim poziomem cholesterolu i nadwagą zawsze ciążył nad moją rodziną. Wiedziałam, że i mnie kiedyś dopadnie, dlatego postanowiłam się bronić jeszcze zanim stanie się najgorsze. Przeczytałam wszystko od deski do deski, wypisałam wszystkie produkty szkodliwe i wykluczyłam je ze swojego jadłospisu. Wolę dmuchać na zimne." Kamila, lat 24, Lublin
|