Przedmiotem sprzedaży jest kuchenka elektryczna Amica Practica model 51CE3.315TaR(W)
Kuchenka nowa i nieużywana. Kuchnia wolnostojąca, kolor biały z płytą ceramiczną. Piekranik z termoobiegiem.
Możliwość instalacji do jednej, dwóch lub trzech faz sieci elektrycznej.
Kabel zasilający nie znajduje się w zestawie.
Dane techniczne
Dzięki niemu pieczemy wtedy, gdy mamy na to ochotę, a nie wtedy, gdy czas nam na to pozwala. Możemy swobodnie programować godzinę wyłączenia oraz czas grzania piekarnika. Trzy sterujące przyciski zapewniają nieskomplikowaną obsługę programatora.
Amica dba o środowisko naturalne wprowadzając obok najnowszych technologii rozwiązania proekologiczne. Dlatego wszystkie kuchnie, piekarniki i płyty posiadają klasę energetyczną A. Najwyższa klasa energetyczna A gwarantuje najniższe rachunki za energię elektryczną.
Wentylator + opiekacz (turbogrill) - opiekanie dużych porcji mięsa bez potrzeby opiekania na ruszcie; Grzejnik górny (zarumienianie) - dopiekanie górnej części ciast; Grzejnik dolny (podpiekanie) - dopiekanie spodów ciast; Grzejnik dolny + grzejnik górny (nagrzewanie konwencjonalne) - pozwala na pieczenie wg większości przepisów kulinarnych; Opiekacz (grill) - przyrządzanie potraw z grilla, np. steków, kiełbasek, szaszłyków; Opiekacz + grzejnik górny (supergrill) - grillowanie na ruszcie dużych porcji mięsa; Termoobieg (wentylator + grzałka pierścieniowa) - pieczenie na dwóch poziomach równocześnie, szybkie rozmrażanie; Termoobieg + grzejnik dolny (pizza) - wypiek pizzy
Nowa konstrukcja drzwi pozwala na większe bezpieczeństwo użytkowania oraz ułatwia zachowanie czystości. Szklana idealnie płaska od wewnątrz powierzchnia nie ma żadnych śrub czy nitów. Ponadto wyposażyliśmy drzwi w mniejsze i bardziej stabilne zawiasy, dodatkowo zwiększające ich funkcjonalność i estetykę oraz poprawiające parametry użytkowe kuchni.
Jeszcze wygodniejsze i bardziej ekonomiczne. Nowe kuchnie Amiki nie tylko posiadają piekarniki znacznie szersze od dotychczasowych, ale także pozwalają piec szybciej, oszczędniej i smaczniej. Dzięki zastosowaniu termoobiegu, gwarantującego perfekcyjną cyrkulację powietrza, największe potrawy będą równomiernie wypieczone przy mniejszym zużyciu energii. Dodatkowym atutem nowych kuchni jest super szybki nagrzew, pozwalający osiągnąć 150 st. C już w 4 minuty. To naprawdę spora oszczędność czasu. W przypadku piekarników gazowych przestrzeń większą o 20% uzyskaliśmy dzięki przeniesieniu palników pod powierzchnię komory. Rozwiązanie to pozwoliło nie tylko zwiększyć objętość, ale także bezpieczeństwo użytkowania oraz estetykę wnętrza, ponieważ gładką powierzchnię łatwiej utrzymać w czystości. Nowe kuchnie Amiki są duże, wygodne i efektywne jak nigdy!
Dzięki specjalnemu rodzajowi powłoki piekarnika tłuszcz nie przywiera do jego ścianek. Znacząco ułatwia to czyszczenie piekarnika.
Zmniejszony o 20% (w porównaniu do standardowego) czas rozgrzewu piekarnika do temperatury 150ºC pozwala skoncentrować się na przygotowywaniu potrawy, a nie na oczekiwaniu na właściwą temperaturę piekarnika.
SupergrillBardzo efektywne rozwiązanie dla smakoszy potraw z grilla. Dzięki niemu przygotowanie ryby z grilla, szaszłyków czy pieczonych kiełbasek będzie o wiele prostsze i przyjemniejsze.